Internațional

Al Doilea Război Mondial tensionează relaţiile dintre Rusia şi Germania

Ziarul de Vrancea
21 iun 2013 703 vizualizări
Vizita cancelarului german Angela Merkel în Rusia, cu ocazia Forumului economic de la Sankt-Petersburg, a fost umbrită de un scandal.

Cancelarul german şi preşedintele rus Putin ar fi trebuit să participe la ceremonia de deschidere a expoziţiei "Epoca bronzului. Europa fără graniţe", organizată în cadrul Anului Germaniei în Rusia şi Anul Rusiei în Germania. La această expoziţie urmează să fie prezentate inclusiv "valorile trofeu", mai bine spus "captura de război", inclusiv comoara din Eberswalde - cea mai mare colecţie de obiecte de aur din epoca bronzului, pe care trupele sovietice au adus-o la Moscova după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Invocând dreptul internaţional, Berlinul insistă asupra retrocedării acestei colecţii. Rusia, la rândul său, declară că a plătit cu sângele soldaţilor săi pentru aceasta.
Înainte de plecarea Angelei Merkel, partea germană a anunţat, fără nicio explicaţie, că această întâlnire comună cu Putin nu va mai avea loc şi că Merkel revine acasă mai devreme decât era planificat. Steffen Seibert, un reprezentant al executivului german, a explicat pentru Reuters, că la ceremonia de deschidere a expoziţiei de la Ermitaj nu fusese prevăzut discursul pe care ar fi trebuit să-l susţină cancelarul Angela Merkel, conform planului iniţial. În alocuţiunea sa, Merkel avea de gând să abordeze problema retrocedării valorilor capturate de Uniunea Sovietică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a explicat pentru DPA o sursă din cadrul delegaţiei oficiale germane. Din acest motiv, părţile ar fi decis de comun acord, joi seară, să anuleze participarea celor doi lideri la eveniment.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.