Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Numărul prostituatelor romance provoacă îngrijorări la Londra

Ziarul de Vrancea
9 iun 2013 552 vizualizări
O asociaţie de binefacere, Eaves for Woman (Steaşină pentru Femei), şi-a exprimat într-un studiu comandat de Primăria Londrei îngrijorarea faţă de numărul mare de prostituate romance care lucrează în capitala Marii Britanii, relatează BBC News online.

Studiul, realizat de asociaţia Eaves for Woman, relevă că o proporţie semnificativă a prostituatelor care lucrează în capitala Marii Britanii ce provin din ţări din Europa de Est. Potrivit studiului, multe dintre prostituate ar fi victime ale traficului de persoane şi ar fi controlate de grupări infracţionale organizate. Raportul, care acoperă cele 33 de cartiere ale capitalei britanice, subliniază că piaţa prostituţiei este "înfloritoare". Asociaţia precizează că prostituatele vizează intrările în hoteluri aflate în zone frecventate de turişti. Ea adaugă că operaţiuni ale poliţiei vizand cetăţeni romani ce cerşesc în zona Marble Arch au identificat, de asemenea, o creştere a prostituţiei în zona Park Lane. Studiul a fost comandat de către Biroul primarului pentru activitate poliţienească şi infracţiuni şi are la bază interviuri cu aproximativ 500 de persoane. În total, 2.077 de potenţiale victime ale traficului de persoane au fost identificate în 2011, se precizează în raport, ţările de origine fiind de obicei Romania, Slovacia, Nigeria, Polonia şi Cehia. Eaves for Woman a îndemnat la efectuarea imediată a unor investigaţii pentru a se stabili dacă prostituatele romance sunt victime ale traficului de persoane. "Indiferent ce poziţie ai în privinţa prostituţiei, nivelul violenţei şi abuzurile la care sunt supuse femeile, atat la intrarea în, cat şi în practicarea prostituţiei, sunt prea severe pentru ca noi să le ignorăm", a declarat Denise Marshall, directoarea asociaţiei.

Războiul dintre protestanţi şi premierul turc continuă

Mii de manifestanţi au revenit ieri după-amiaza în Piaţa Taksim din Istanbul pentru a asista la un concert şi la o reuniune politică, în cea de a zecea zi de mobilizare împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP. La o tribună ridicată duminică dimineaţa în centrul pieţei se succed discursuri denunţand politica Guvernului şi brutalităţile comise de poliţie, întrerupte de piese muzicale şi punctate cu sloganuri ca "Tayyip, demisia!" sau "Guvernul, demisia!" scandate de mulţime. Într-o adevărată bătălie a mobilizărilor, şeful Guvernului s-a adresat catorva mii de susţinători, mai întai pe aeroportul din Adana (sud), iar ulterior într-o sală de sport la Mersin (sud), criticandu-i pe protestatari şi cerand susţinătorilor săi să le dea "o lecţie" de democraţie în cursul alegerilor locale din 2014. La randul său, premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi-a îndemnat alegătorii, la Ankara (sud), să le dea "o lecţie" manifestanţilor, în cursul alegerilor municipale din 2014, relatează AFP. "Mai sunt doar şapte luni pană la alegerile locale. Vreau să le daţi acestor oameni o primă lecţie, prin voturi democratice la urne", a îndemnat el într-un discurs transmis în direct de posturi de televiziune, în faţa a mii de susţinători veniţi să îl aclame pe aeroportul din oraş. Erdogan şi-a afişat din nou fermitatea faţă de manifestanţi, care reclamă demisia sa pe teritoriul întregii ţări. "Sunt atat de laşi, încat îl insultă pe premierul acestei ţări", a insistat el, utilizand din nou termeni ca "vandali" sau "anarhişti" pentru a-i desemna pe protestatari. Şeful Guvernului islamo-conservator, care conduce ţara de peste zece ani, a dat totodată asigurări că regimul său reprezintă toţi turcii, fără discriminare. "Suntem partidul a 76 de milioane" de locuitori ai Turciei, a subliniat el. Manifestanţii îi reproşează şefului Guvernului autoritarismul de care dă dovadă şi o voinţă de a "islamiza" întreaga Turcie.

Inundaţiile au provocat o "catastrofă naţională" în Germania

Mii de salvatori, militari şi voluntari luptau ieri, în Germania, împotriva celor mai grave inundaţii din ultimii peste zece ani, calificate drept o "catastrofă naţională" de către o deputată CSU, după ce au antrenat evacuarea a mii de persoane, relatează AFP. Atenţia se concentrează asupra oraşului Magdebourg, în Saxonia-Anhalt (est), inundat de Elba, alimentată săptămana trecută de precipitaţii importante în Cehia. Nivelul fluviului, la Magdebourg, a atins 7,45 metri duminică dimineaţa, cu doi metri peste nivelul obişnuit şi mai mare decat la ultimele inundaţii importante, în 2002, au anunţat autorităţile locale. Aproape 3.000 de locuitori au fost evacuaţi din cartierul Rothensee, unde sute de militari acţionau la consolidarea unui dig de protecţie a unei instalaţii electrice cruciale, cu scopul de a împiedica noi întreruperi ale curentului în oraş. Alte cartiere au fost evacuate în apropiere de Barby, la confluenţa Elbei cu raul Saale. La caţiva kilometri depărtare, o parte a celor aproximativ 8.000 de locuitori din Aken şi-au părăsit domiciliul la bordul unor vehiculemilitare sau ambulanţe. Guvernul cancelarului Angela Merkel pregătea o reuniune de criză cu conducători din landuri, în vederea discutării repartiţiei costurilor inundaţiilor, scrie cotidianul german Leipziger Volkszeitung în ediţia de luni. "Ne confruntăm cu o catastrofă naţională", a declarat pentru ziar Gerda Hasselfeldt, o deputată din cadrul partidului conservator CSU din Bavaria, altă regiune dur afectată de inundaţii. Oraşul bavarez Passau a fost afectat în urma creşterii nivelului apelor Dunării şi a doi afluenţi ai acesteia, care se întalnesc în acest oraş, la frontiera cu Austria. Revărsarea a lăsat, săptămana trecută, mii de clădiri în noroi.

Preşedintele Chinei a primit cadou o bancă de lemn

Preşedintele chinez Xi Jinping a părăsit sambătă Statele Unite cu un obiect greu, şi anume o bancă din lemn masiv, oferită de omologul său Barack Obama, a dezvăluit Casa Albă, relatează AFP. "Cadoul preşedintelui Obama pentru preşedintele Xi Jinping este o bancă special realizată pentru această ocazie, de tipul celei care se află în grădinile publice", a precizat preşedinţia americană. Obiectul, din lemn de pin redwood din California, a fost gravat în engleză şi mandarină pentru a marca vizita lui Xi Jinping vineri şi sambătă la Rancho Mirage, în sudul statului, unde a discutat informal în total opt ore cu Barack Obama. În timpul unei plimbări private, sambătă dimineaţa, în grădina luxuriantă a proprietăţii "Sunnylands", unde s-a desfăşurat întalnirea, cei doi lideri s-au aşezat pentru cateva clipe, împreună, pe această bancă, a declarat Ben Rhodes, adjunctul consilierului pentru securitate naţională al lui Obama.

Avionul groazei avea inspecţiile la zi

Aeronava Wizz Air Airbus A320 care a decolat din Bucureşti şi a aterizat de urgenţă la Roma, sambătă dimineaţă, are 13 luni vechime şi a fost supusă celei mai recente inspecţii tehnice în luna mai a acestui an, informează compania aeriană într-un comunicat. "Toţi membrii echipajului (paru însoţitori de zbor şi doi piloţi) sunt de la baza din Bucureşti, iar căpitanul are o experienţă de 12.000 de ore de zbor acumulată în cadrul Forţelor Aeriene Italiene şi altor companii comerciale. Wizz Air îşi cere scuze tuturor pasagerilor afectaţi de inconvenientele create şi mulţumeşte echipajului şi membrilor aeroportului pentru asistenţa oferită pasagerilor şi pentru gestionarea situaţiei în mod corespunzător", spune Daniel de Carvalho, director de comunicare al companiei Wizz Air. Zborul Wizz Air, W6 3141, de sambătă, din Bucureşti spre Roma, Aeroportul Ciampino, cu 165 de pasageri la bord şi şase membri ai echipajului a fost redirecţionat spre Aeroportul Roma Fiumicino, pentru aterizare de urgenţă din cauza unei probleme cu trenul de aterizare.

Divorţul lui Putin, ironizat de o tanără topless

O tanără membră a grupului feminist ucrainean Femen a fost arestată la Kiev în cursul unui protest topless prin care a ironizat divorţul preşedintelui rus Vladimir Putin şi zvonuri cu privire la relaţia acestuia cu o fostă campioană de gimnastică, relatează AFP. Putin şi soţia sa Liudmila, care nu au mai apărut împreună în public demai mulţi ani, au anunţat joi că divorţează, într-un interviu televizat, un lucru care a amplificat zvonuri despre o relaţie cu ginasta Alina Kabaeva, în prezent deputată. Membra Femen, venită purtand un singur articol vestimentar, cu inscripţia "Înainte Rusia!" pe spate şi pe piept, a fost arestată de poliţie în momentul în care s-a apropiat de ambasada rusă din Kiev, cu o panglică de gimnastică ritmică în mană, stigand "Vova (Vladimir), te iubesc!". "Ucraina nu este Alina", a mai strigat ea, referindu-se la eforturi din partea Moscovei de a atrage acaestă fostă republică sovietică în proiectul unei noi uniuni economice pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.