Internațional

Musulmanii internauţi sunt mai deschişi faţă de cultura occidentală

Ziarul de Vrancea
2 iun 2013 385 vizualizări
Musulmanii care folosesc Internetul sunt mai deschişi la filmele şi muzica din Occident şi văd mai multe legături între islam şi creştinism, indică un studiu publicat în Statele Unite.

Potrivit unui sondaj al Centrului de Cercetare Pew, care a luat în calcul 39 de ţări, în medie 18% dintre musulmani folosesc Internetul, cu mari diferenţe regionale, de la Afganistan (2%) la Kosovo (59%). Datele adunate din 25 de ţări - unde există un număr suficient de musulmani care folosesc Internetul pentru a permite efectuarea unei analize mai detaliate - arată că internauţii musulmani sunt mai tineri şi mai educaţi decât cei care nu folosesc web-ul. Ei sunt, de asemenea, într-o măsură mai mare bărbaţi decât femei. Chiar şi ţinând cont de gen sau de nivelul de educaţie, studiul relevă că utilizarea Internetului este un stimulent puternic pentru deschiderea faţă de filmele, televiziunea şi muzica din Occident. De asemenea, folosirea Internetului îi determină pe musulmani să considere mai rar că această cultură atentează la moralitatea din ţara lor. În privinţa acestui aspect, vârsta - între 18 şi 34 ani - rămâne, totuşi, un factor determinant mai puternic decât utilizarea Internetului, dar nu cu mult. Per ansamblu, cei mai deschişi musulmani către filmele occidentale sunt în Albania (77%), Kosovo (69%), Mali şi Bosnia-Herţegovina (62%), faţă de doar 20% în Pakistan. Potrivit studiului, utilizarea Internetului este, de asemenea, asociată cu o deschidere mai mare faţă de creştinism. Pakistanul prezintă cel mai mare decalaj - 28 puncte - dintre utilizatorii şi non-utilizatorii de Internet care văd legături între islam şi creştinism. Per ansamblu, Senegalul este ţara cea mai deschisă faţă de creştinism (61%), urmată de Bosnia-Herţegovina (59%), în timp ce Pakistanul şi Malaezia sunt statele cele mai puţin deschise faţă de această religie (10%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.