Internațional

Căsătoria îi face pe britanici mai fericiţia decat salariul mare

Ziarul de Vrancea
31 mai 2013 481 vizualizări
Persoanele cu studii superioare sunt mai anxioase decat cele cu studii primare, arată acelaşi studiu

Căsătoria îi face pe oameni mai fericiţi decât un salariu mare, credinţele religioase sau chiar copiii, conform unui studiu publicat de Oficiul Naţional de Statistică din Marea Britanie, informează publicaţia The Daily Telegraph. Un sfert dintre oamenii din Anglia şi din Ţara Galilor sunt singuri. În acest context, conform ONS, căsătoria este considerată de 20 de ori mai importantă pentru bunăstarea unei persoane decât salariul câştigat şi de 13 ani mai importantă decât proprietatea unei locuinţe. În plus, conform statisticilor, venirea pe lume a unui copil aproape că nu are niciun fel de impact asupra fericirii de zi cu zi a unei persoane, dar îi face pe părinţi să se simtă mai "merituoşi". Studiul realizat de ONS se bazează pe intervievarea a 165.000 de persoane care au fost rugate să-şi acorde calificative în ceea ce priveşte nivelul de satisfacţie al vieţii, dacă viaţa lor merită trăită, cât de fericiţi şi respectiv cât de anxioşi se simt. Astfel, pentru prima oară ONS a folosit aceste date adunate pentru a realiza un clasament al importanţei diferiţilor factori pentru starea de fericire şi bunăstare. Sănătatea şi un loc de muncă reprezintă cei mai importanţi doi factori din acest clasament, fiind urmaţi imediat de căsătorie sau de parteneriatul civil. Pe o scară de la 0 la 10 persoanele căsătorite sunt în medie cu 0,14 puncte mai fericite decât cele care trăiesc în concubinaj, cu 0,3 puncte mai fericite decât persoanele singure şi cu 0,4 puncte mai fericite decât persoanele divorţate. Studiul a avut şi unele concluzii ce pot fi considerate surprinzătoare. Astfel, persoanele cu studii superioare sunt în mod semnificativ mai anxioase decât cele care nu au studii superioare. La fel, se confirmă şi faptul că banii nu aduc fericirea, cel puţin în Marea Britanie, unde cei 10% dintre britanici cu cele mai mari câştiguri financiare sunt şi mult mai anxioşi decât cei care câştigă mai puţin decât ei.

Marţienii au patru picioare

n o fotografie realizată pe planeta roşie de roverul Curiosity surpinde o siluetă care seamănă cu cea a unei rozătoare n cel mai probabil este vorba despre o aliniere întamplătoare a unor roci

Un blogger japonez a descoperit silueta unei "creaturi" patrupede, surprinsă într-una dintre zecile de fotografii realizate pe planeta Marte de roverul american Curiosity, informează huffingtonpost.com. Imaginea, postată pe site-ul UFO Sightings Daily, prezintă "şobolanul marţian", care pare să fie o creatură cu patru picioare şi o coadă, printre rocile de pe Marte. Potrivit textului care însoţeşte fotografia, creatura "pare să semene cu un rozător, dar poate fi şi o şopârlă". Presupusul "şobolan marţian" nu trebuie confundat însă cu o altă imagine controversată descoperită în luna decembrie. O imagine realizată de roverul Curiosity în situl "Rocknest" în septembrie 2012 arată o siluetă care seamănă cu cea a unei veveriţe. Potrivit UFO Sightings Daily, acea imagine ar putea fi rezultatul unui experiment desfăşurat de NASA pe planeta roşie.
Noua imagine descoperită de bloggerul japonez ar putea fi tot un rezultat al unui experiment desfăşurat de NASA sau o aliniere întâmplătoare a unor roci, afirmă jurnaliştii de la Huffington Post. La începutul acestui an, agenţia spaţială americană a anunţat că roverul Curiosity a descoperit indicii care atestă faptul că viaţa ar fi putut să existe în trecut pe Marte. Cercetătorii de la NASA au analizat în februarie probele extrase dintr-o rocă marţiană şi au descoperit în acele eşantioane prelevate elementele chimice necesare pentru întreţinerea vieţii. Curiosity, un vehicul de o tonă, cu şase roţi, care a costat 2,5 miliarde de dolari, cel mai greu şi mai sofisticat robot trimis vreodată pe Marte, a coborât în zona ecuatorului marţian în craterul Gale pe 6 august 2012, pentru o misiune de cel puţin doi ani. Principalul obiectiv al misiunii este acela de a determina dacă planeta roşie a permis în trecutul ei existenţa vieţii microbiene. De la sosirea sa pe Marte, Curiosity a parcurs o distanţă de 700 de metri pe solul marţian.
Roverul american va porni în curând spre poalele Muntelui Sharp, un masiv înalt de 5.500 de metri care se află în centrul craterului Gale, situat la opt kilometri de locul în care se află robotul în acest moment. Întrucât Curiosity rulează cu o viteză de cel mult 0,15 kilometri / oră, robotul va avea nevoie de mai multe luni pentru a ajunge la destinaţia lui finală.

Franţa interzice utilizarea ţigaretei electronice în locuri publice

Utilizarea ţigaretei electronice, foarte la modă în Franţa în prezent, urmează să fie interzisă în locuri publice şi persoanelor cu vârsta sub 18 ani, a anunţat vineri ministrul francez al Sănătăţii Marisol Touraine. "Vrem să aplicăm ţigaretei electronice aceleaşi măsuri ca produselor din tutun", a declarat ea pentru postul public de radio France Info, precizând că între aceste măsuri se află şi interzicerea publicităţii ţigaretei electronice. Un decret de la 15 noiembrie 2006 interzice fumatul în locuri publice în Franţa. Touraine, care a făcut această declaraţie cu ocazia Zilei Internaţionale Fără Turun, a anunţat măsuri de luptă împotriva tabagismului vizând femeile însărcinate şi tinerii. Tinerii vor primi propuneri de măsuri de ajutor. Franţa deţine, a declarat ministrul, recordul în Europa în privinţa numărului de femei însărcinate fumătoare. Ministrul a propus totodată crearea unui "spaţiu fără tutun" afară, citând parcurile pentru copii. Potrivit producătorilor, ţigareta electronică ar fi utilizată în Franţa de aproximativ o jumătate de milion de persoane.

Merkel trebuie să-i dea un miel lui Hollande

Angela Merkel a comis, joi, o gafă în cadrul conferinţei de presă comune cu François Hollande, pe care l-a confundat cu unul dintre iluştrii săi predecesori, François Mitterrand, sub privirile amuzate ale preşedintelui francez. "Temele asupra cărora vom lucra au fost evocate de François Mitterrand: este vorba despre stimularea competitivităţii, a muncii, a creşterii economice. Şomajul în rândul tinerilor, bineînţeles, are o importanţă capitală în proiectul nostru", a declarat cancelarul german înainte de a-şi da seama de gafa comisă. "François Hollande, nu François Mitterrand! François Hollande!", a reluat ea, zâmbind, în timp ce un surâs larg a apărut pe faţa preşedintelui francez.
Cancelarul german şi preşedintele francez s-au exprimat după ce au adoptat o contribuţie franco-germană privind creşterea economică şi locurile de muncă în vederea summitului european de la sfârşitul lui iunie, pe fondul unei rate record a şomajului, înregistrată în Franţa în aprilie.

Americanii îşi pierd încrederea în Barack Obama

Nivelul de încredere al populaţiei în preşedintele american Barack Obama a scăzut de la începutul acestei luni, marcat de o serie de controverse legate de fisc, atacul de la Benghazi şi scandalul confiscării înregistrărilor unor convorbiri telefonice ale agenţiei AP, arată unui sondaj Quinnipiac publicat joi. Astfel, 49% dintre respondenţi au o părere negativă în legătură cu modul de guvernare al preşedintelui Barack Obama, faţă de 45% care au o părere contrară. A avut loc, practic, o inversare faţă de situaţia de la 1 mai, când 48% dintre americani au aprobat modul de conducere al preşedintelui, iar 45% l-au dezaprobat.
AFP reaminteşte că fiscul american (IRS) a recunoscut la 10 mai că solicitările privind un regim fiscal de neimpozitare venite din partea unor grupări conservatoare, precum mişcarea de dreapta "Tea Party", au avut parte de un tratament administrativ "nepotrivit", prea lung şi prea aprofundat, în timp ce grupurile de stânga nu au fost supuse aceluiaşi tratament. Cazul a provocat o furtună politică, republicanii acuzând o tentativă de intimidare din partea administraţiei Obama, care vede în "Tea Party" un inamic declarat. Casa Albă a afirmat că ignoră toate aceste acuzaţii şi a reamintit că IRS este o agenţie independentă.
Republicanii, care acuză de luni de zile Casa Albă că a încercat să minimizeze caracterul "terorist" al atacului de la Benghazi (Libia) din septembrie 2012, în care patru americani au fost ucişi, s-au arătat mulţumiţi de publicarea a sute de e-mail-uri interne care arată elaborarea "unor elemente de limbaj" destinate publicului după acest atac. Tot în ultima lună, administraţia de la Washington a fost criticată după se s-a aflat de confiscarea unor înregistrări telefonice ale agenţiei Associated Press (AP) şi supravegherea unui jurnalist al Fox News. Potrivit Quinnipiac, respondenţii au avut o părere negativă despre modul în care Barack Obama a gestionat aceste trei dosare: este opinia a 51% dintre ei în legătură cu dosarele Benghazi şi IRS, şi a 55% în cazul înregistrărilor telefonice AP.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.