Internațional

Un chinez bolnav mintal, închis într-o cuşcă de 11 ani

Ziarul de Vrancea
28 mai 2013 633 vizualizări
Peste 16 milioane sunt afectate de boli mentale grave în China

Un chinez suferind de o boală mintală este închis într-o cuşcă de 11 ani de către propria familie, după ce a ucis în bătaie un adolescent, a anunţat luni un cotidian chinez, care a publicat o fotografie cu acesta, aflat în spatele gratiilor. Wu Yuanhong, în vârstă de 42 de ani, este arătat aşezat pe pături, cu picioarele legate de un lanţ greu şi îmbrăcat în lenjerie de corp. Bărbatul a fost diagnosticat cu schizofrenie la vârsta de 15 ani, potrivit cotidianului Xinxi Ribao, care adaugă că acesta a lovit şi ucis un băiat în vârstă de 13 ani în 2001. În anul următor, autorităţile din provincia Jiangxi (sud-est) l-au eliberat, neconsiderându-l respnsabil pentru faptele sale, pe fondul bolii.
Bolnavul a fost atunci încătuşat, însă pentru că se plimba prin sat (Ruichang), unde îi "speria" pe locuitori, mama sa i-a construit o primă cuşcă din care a reuşit să evadeze. Familia i-a construit apoi o structură mai solidă. "Fiul meu este nebun şi a ucis în bătaie o persoană, mi-a fost greu să îl închid cu propriile mele mâini într-o cuşcă, era ca şi cum ai primi lovituri de cuţit", îşi aminteşte mama sa, Wang Muxiang.
Numeroşi bolnavi mintal nu primesc un tratament adecvat în China, din cauza absenţei mijloacelor şi personalului calificat, îndeosebi în mediul rural.
În 2010, această ţară cu peste 1,3 miliarde de locuitori număra doar 20.000 de psihiatri, potrivit unei cifre din partea ministerului Sănătăţii. Autorităţile estimează numărul persoanelor afectate de boli mentale grave undeva în jur de 16 milioane de persoane în China.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.