Internațional

Papa Francisc a recunoscut că a adormit în timpul unei rugăciuni

Ziarul de Vrancea
20 mai 2013 462 vizualizări
"Dumnezeu mă înţelege", a precizat Suveranul Pontif

Papa Francisc a recunoscut că adoarme uneori atunci când se roagă la sfârşitul unei zile obositoare, dar crede că Dumnezeu "înţelege" acest lucru. Pontiful a făcut această dezvăluire în faţa a circa 200.000 de credincioşi strânşi duminică în Piaţa Sf. Petru pentru mesa de Rusalii.
Papa a vorbit spontan, abordând subiecte variate, de la amintiri despre bunica sa şi decizia sa de a deveni preot până la corupţia din politică.
Spre amuzamentul mulţimii strânse în piaţă, Francisc a descris modul în care se roagă în fiecare zi în faţa unui altar înainte de a merge la culcare. "Uneori moţăi, pentru că oboseala acumulată în timpul zilei te face să adormi, dar El (Dumnezeu) înţelege", a recunoscut Francisc.
Papa a făcut totodată apel la credincioşi să facă mai mult pentru a-i ajuta pe cei săraci şi nevoiaşi. "Dacă facem un pas în afara noastră, vom găsi sărăcie", a explicat Suveranul Pontif. "Astăzi - mi se rupe inima să o spun -, a afla că o persoană fără adăpost a murit de frig nu este o ştire. Azi, ştirile sunt despre scandaluri, însă faptul că mulţi copii nu au ce mânca nu reprezintă o ştire", a subliniat Francisc, întrerupt din când în când de aplauzele mulţimii.

O capsulă cu şoareci şi melci s-a întors din Cosmos

O capsulă spaţială rusească, având la bord şoareci, şopârle şi melci, a revenit pe Terra duminică, după o lună petrecută în spaţiu în cadrul unui proiect de cercetări ştiinţifice realizate în vederea unui zbor către Marte.
Capsula Bion-M, frânată de o paraşută, a aterizat cu bine în regiunea Orenburg, la o distanţă de 1.200 de kilometri sud-est de Moscova, au anunţat autorităţile ruse din domeniul spaţial. La bordul ei s-au aflat 45 şoareci, 8 gerbili (rozătoare mici) din Mongolia, 15 şopârle, 20 melci şi alte organisme vii, plasate în compartimente separate şi sub supraveghere video permanentă. "Este pentru prima dată când animale au fost trimise singure în spaţiu pentru o perioadă atât de lungă", a declarat pentru televiziunea publică - Rossia - Vladimir Sytchov, de la Institutul de cercetări biomedicale, coordonatorul acestui program. Savantul rus consideră că experimentul a fost, în mod global, o reuşită. Totuşi, a declarat el pentru agenţia Interfax, nu toate animalele au supravieţuit. "Toate şopârlele sunt vii. Am recuperat (în viaţă) mai puţin de jumătate dintre şoareci. Din păcate, am pierdut toţi gerbilii din cauza unei probleme tehnice", a precizat cercetătorul rus.
Toate celelalte organisme trimise în spaţiu s-au întors în viaţă pe Terra, a precizat Vladimir Sytchov, după ce a aterizat la Moscova, unde vor fi analizate rezultatele acestui experiment.
Obiectivul principal al experimentului este de a studia consecinţele pe care le are sejurul în spaţiu asupra organismelor vii.
"Vrem să aflăm până la ce punct organismul nostru se adaptează la condiţiile de imponderabilitate şi să înţelegem ce trebuie să facem pentru a asigura supravieţuirea astronauţilor în timpul zborurilor spaţiale îndelungate", a declarat, înainte de decolarea capsulei Bion-M, directorul de programe spaţiale de la Roskosmos, Valeri Abraşkin.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.