Internațional

O tanără, găsită vinovată de o crimă înfiorătoare

Ziarul de Vrancea
9 mai 2013 994 vizualizări
Femeia şi-a înjunghiat partenerul de 27 de ori, l-a împuşcat în cap şi i-a tăiat gatul n ea riscă pedeapsa cu moartea

O americană în vârstă de 32 de ani a fost găsită vinovată de crimă, miercuri, în Arizona, pentru uciderea prietenului său cu lovituri de cuţit, în urma unui proces de senzaţie, foarte urmărit timp de mai multe luni în America, implicând sex, minciuni şi violenţă. Jodi Arias era acuzată de asasinarea, în 2008, a prietenului său Travis Alexander, la vârsta de 30 de ani, într-un atac deosebit de violent, în care victima a fost lovită cu cuţitul de 27 de ori, a fost împuşcată în cap şi i s-a tăiat gâtul. Aflată în boxa acuzaţilor din ianuarie, într-un tribunal din Phoenix, Jodi Arias a pledat că s-a aflat în legitimă apărare. Însă juriul nu a reţinut acest argument, considerând că este vorba despre un omor intenţionat. Tânăra, afectată de prezentarea verdictului, riscă pedeapsa cu moartea sau închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea eliberării condiţionate timp de 25 de ani. O mulţime de oameni era prezentă în faţa tribunalului, iar procesul a fost transmis în direct de televiziuni americane. Juriul a ascultat, în timpul audierilor, numeroase detalii despre viaţa sexuală a cuplului format de Jodi şi Travis. Ea a spus că s-a dus la domiciliul prietenului său pe 4 iunie 2008 pentru a face sex, dar că vizita s-a transformat într-o dispută ce a condus la tragedie.

Detalii înspăimânătoare despre cazul de sechestrare din Cleveland

una dintre femei şi-a pierdut auzul după ce a fost bătută în cap în mod repetat n principalul suspect era prieten cu familile celor trei femei

Noi detalii înspăimântătoare au apărut miercuri despre drama trăită de Michelle Knight, Amanda Berry şi Gina DeJesus, cele trei femei sechestrate timp de aproape zece ani într-o casă din Cleveland, relatează New York Post.  Prima lor victimă, Michelle Knight, în prezent în vârstă de 32 de ani, şi-a pierdut auzul din cauza anilor întregi în care a fost bătută în cap. Ea pare să aibă probleme şi la unul dintre oasele feţei, potrivit unor surse citate de televiziunea locală Fox 8. Knight le-a spus poliţiştilor că atunci când a fost adusă în casă, în 2002, mai era o femeie, dar că aceasta a dispărut brusc. Pe un zid din pivniţă a fost găsită o inscripţie cu numele unei femei şi cuvintele "Odihnească-se în pace", dar poliţiştii susţin că nu ştiu dacă aceasta are vreo legătură cu cazul.
FBI susţine că intenţionează să le întrebe pe femei dacă ştiu ceva despre Ashley Summers, care a dispărut din acelaşi cartier la vârsta de 14 ani, în 2007. "Sperăm să aibă legătură cu cazul şi ca fetele să ştie unde este", a declarat mătuşa acesteia, Debra, în vârstă de 30 de ani, pentru CNN.

Fiul principalului suspect le-a căutat pe fete ca student la jurnalism

Vecinii susţin că au chemat poliţia în urmă cu doi ani după ce au văzut o femeie goală târându-se în curtea din spate a lui Castro, dar ofiţerii au considerat că este o glumă. Un alt apel ar fi fost făcut la poliţie după ce vecinii au văzut trei fete târându-se în patru labe, dezbrăcate şi legate la gât cu lese de câine, potrivit USA Today. Vecinii susţin că poliţia nu a răspuns apelului lor. Un localnic susţine că a sunat la poliţie a treia oară în 2011, când sora sa a auzit bătăi în geam şi când a deschis a văzut afară o femeie cu un copil. Când au venit poliţiştii nu au găsit nimic şi au plecat, a declarat vecinul.
Poliţia din Cleveland susţine însă că agenţii au fost trimişi la faţa locului doar de două ori în ultimii 13 ani şi niciodată în legătură cu fetele dispărute. Prima dată au venit în 2000, când Ariel a anunţat o bătaie pe stradă, iar a doua oară în 2004, după ce acesta a uitat un copil în autobuzul pe care îl conducea. Dar de fiecare dată au bătut la uşă fără ca cineva să le răspundă. Ariel Castro şi-a continuat şarada participând la două reuniuni organizate pentru fetele dispărute. Fiul lui - care nu ştia că tatăl său le ţine captive pe cele trei femei - a intervievat familia DeJesus în legătură cu fiica lor dispărută când era student la jurnalism, în 2004. Ariel Castro şi fraţii lui cunoşteau familiile tuturor victimelor, dar erau mai apropiaţi de DeJesuse. "Am căutat-o peste tot pe Gina când a dispărut, în 2004", povesteşte unchiul lui Ariel, Julio Castro, în vârstă de 77 de ani, un prieten din copilărie al unchiului lui DeJesus.

Întrebarea zilei în Germania

Trebuie limitată viteza pe autostradă?

Germania este singura ţară occidentală fără limită de viteză pe autostrăzi

Problema vitezei nelimitate pe autostrăzi a reapărut în Germania, ţară unde automobilul este rege, o dată cu propunerea liderului social-democraţilor Sigmar Gabriel de a o limita la 120 kilometri pe oră. "Cred că este rezonabilă o limitare la 120 de kilometri pe oră pe autostrăzi deoarece toate statisticile arată că aceasta ar diminua numărul de morţi şi de accidente grave", a asigurat preşedintele partidului social-democrat (SPD) într-un interviu pentru cotidianul regional "Rheinische Post". "Restul lumii face asta de mult timp", a adăugat acesta în timp ce printre clişeele menţionate în general despre Germania se numără des viteza nelimitată pe autostrăzi.
Însă această luare de poziţie a fost imediat respinsă chiar în cadrul partidului său, mai ales de candidatul SPD la postul de cancelar pentru alegerile legislative din septembrie, Peer Steinbruck. "Pe o mare parte a reţelei rutiere germane avem deja o limitare de viteză", a argumentat Steinbruck. Acesta a adăugat că nu vrea să se "amestece din nou" în dezbatere.
Purtătorul de cuvânt al cancelariei, Steffen Seibert, a subliniat de asemenea că Angela Merkel nu intenţionează să introducă o limită de viteză pe autostrăzile germane unde nu este neobişnuit să vezi maşini cu peste 200 de kilometri la oră. Ministrul Transporturilor, Peter Ramsauer, a declarat la rândul său că este împotriva limitării, argumentând faptul că accidentele cele mai grave nu se produc pe autostrăzi, ci pe drumurile naţionale sau regionale.
Absenţa limitei de viteză pe o parte a reţelei rutiere, fapt unic printre ţările industrializate însă foarte popular în opinia germanilor, pare să rămână de neatins în ţara mărcilor Audi, BMW, Mercedes şi Porsche.

Refugiaţii sirieni vor reprezenta 40% din populaţia Iordaniei în 2014

Numărul refugiaţilor care se îndreaptă din Siria către Iordania ar putea reprezenta 40 la sută din populaţia iordaniană la mijlocul anului viitor, a estimat ministrul de Externe al acestei ţări, Nasser Judeh, în cursul unei deplasări la Roma. "Pentru moment, refugiaţii sirieni reprezintă 10 la sută din populaţia noastră, dar în ritmul actual, cifra ar urma să crească până la 20-25 la sută până la sfârşitul anului şi fără îndoială la aproximativ 40 la sută la jumătatea lui 2014", a declarat Judeh, adresându-i-se secretarului american de Stat John Kerry, la începutul unei întrevederi organizate în capitala italiană.

Rogozin: Moldova va avea un viitor frumos doar în Uniunea Euroasiatică

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat ieri, la Tiraspol, în cadrul manifestaţiilor organizate cu ocazia zilei de 9 mai, că Republica Moldova "va avea un viitor frumos, doar dacă se va integra în Uniunea Euroasiatică", relatează PRO TV Chişinău. "Sunt convins că Moldova va avea un viitor frumos, doar dacă se va integra în Uniunea Euroasiatică şi credeţi-mă că aşa şi va fi. Asta o să le spun astăzi şi oficialilor de la Chişinău", a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin. "Pentru noi  importantă este integrarea în Uniunea Euroasiatică. Integrarea în Uniunea Euroasiatică este foarte importantă pentru cetăţenii Republicii Moldova", a afirmat Rogozin. "Noi înţelegem că această cupă a fost ruptă în bucăţi, dar ar trebui să fie în continuare lipită. Noi trebuie să fim împreună oricum. Noi avem o singură istorie şi ziua de 9 mai este o dovadă în acest sens", a specificat oficialul rus.
Uniunea Euroasiatică este o propunere pentru fostele state sovietice, dar şi pentru alte state apropiate cultural de Rusia, de aprofundare a integrării economice şi politice într-o uniune supranaţională. Ideea a fost exprimată pentru prima dată de către preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, într-un discurs susţinut la o universitate din Moscova în 1994 şi a fost reluată de către Vladimir Putin, în octombrie 2011. În opinia lui Vladimir Putin, Uniunea Eurasia s-ar baza pe "cele mai bune din valorile Uniunii Sovietice".
La data de 18 noiembrie 2011, preşedinţii Belarusului, Kazahstanului şi Rusiei au semnat un acord prin care au stabilit un obiectiv de instituire a Uniunii Euroasiatice până în 2015.

Bilanţul accidentului din Bangladesh a depăşit 900 de morţi

Bilanţul celui mai grav accident industrial din Bangladesh a depăşit 900 de morţi, a anunţat armata ieri, după ce a descoperit din nou corpuri în ruinele unui imobil în care se aflau ateliere de confecţii ce s-a prăbuşit luna trecută, lângă Dhaka. "Bilanţul se ridică la 912 morţi", a declarat locotenentul Sadiq Walid, însărcinat cu coordonarea centrului de operaţiuni de curăţare a locului accidentului. Bilanţul, anterior de 803 morţi, a crescut în urma descoperirii a aproximativ o sută de corpuri în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Monaco plănuieşte să se extindă în mare

Principatul Monaco vrea să se extindă cu şase hectare în mare, pentru a construi locuinţe de lux şi a atrage astfel o clientelă internaţională bogată.
Ecuaţia este complicată pentru acest mic stat de doi kilometri pătraţi care a lansat un apel pentru depunerea de candidaturi privind proiectul său de extindere teritorială care, într-o primă etapă, va însemna construirea unei imense dale submarine evaluate la un miliard de dolari. Proiectul de extindere ar urma să se finalizeze în jurul anului 2014. Pe o hartă a litoralului micului regat, guvernul a delimitat o suprafaţă care va putea găzdui un nou cartier, adiacent unei săli de spectacole şi congrese - Grimaldi Forum. Suveranul Albert al II-lea s-a angajat să protejeze mediul marin, dar, scrie AFP, la doar 20 de metri la dreapta de viitorul cartier începe rezervaţia marină Larvotto, mândria regatului, iar la patru metri mai la stânga se află alte atracţii marine.
Noul cartier va fi format din blocuri cu şase până la 10 etaje, parcări, centre comerciale, birouri şi o plajă. În total, 60.000 de metri pătraţi. Odată selecţia constructorului realizată, acesta va avea la dispoziţie 12 luni pentru negocieri cu statul şi finalizarea ofertei globale.
În 2008, principatul a renunţat la un proiect de extindere tot în proximitatea rezervaţiei marine, dar de două ori mai mare, ca urmare a crizei economice.
Principatul consideră că are nevoie de 350.000 metri păstraţi suplimentari la fiecare zece ani pentru dezvoltarea sa. În anii 60, un cartier cu centre de afaceri şi apartamente rezidenţiale a fost construit pe 22 de hectare, în partea de vest.
În Monaco nu mai există practic terenuri goale, iar vechile clădiri sunt distruse pentru a se construi imobile mai înalte, aşa cum se întâmplă în prezent cu "La Tour Odeon". Această construcţie va atinge 170 de metri şi va avea 49 de etaje, iar apartamentele ar urma să fie vândute în medie cu 50.000 de euro metrul pătrat, faţă de 30.000 de euro metrul pătrat în restul principatului.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.