Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Detalii cutremurătoare despre cele trei femei sechestrate un deceniu

Ziarul de Vrancea
8 mai 2013 803 vizualizări
Femeile au fost legate cu lanţuri, violate şi au avut sarcini multimple în cei zece ani cat au fost răpite

Cele trei femei ţinute ostatice timp de aproape un deceniu într-o casă din Cleveland, în statul american Ohio, au fost obligate să întreţină raporturi sexuale cu răpitorii lor, care au condus la cinci sarcini, relatează Daily Mirror. Surse din cadrul poliţiei au declarat marţi seara că suspectul Ariel Castro le-a ţinut legate pe cele trei femei cu lanţuri şi benzi în casa din Cleveland. Acestea ar fi fost ţinute în camere diferite şi este posibil să fi fost dezlegate în perioade diferite. Ofiţerii au dezvăluit, de asemenea, că cele trei femei au avut sarcini "multiple". Una dintre victime a suferit trei avorturi deoarece era subnutrită. Potrivit informaţiilor, femeile ar fi fost bătute atât de crunt încât ar fi pierdut alte sarcini. Surse citate de postul de televiziune WKYC din Cleveland, asociat NBC, susţin că nu se ştie exact ce s-a întâmplat după ce femeile au rămas însărcinate.

Vecinul a devenit un erou în SUA

Charles Ramsey, vecinul care le-a eliberat pe cele trei tinere, a devenit marţi, cu accentul său plin de umor şi fraze-şoc, favoritul presei şi navigatorilor pe Internet americani. Charles Ramsey este "noul erou al Americii", rezumă site-ul de ştiri TheDC.com, în timp ce înregistrări video cu el, în care îşi povesteşte isprava, au fost văzute de sute de mii de ori pe YouTube şi distribuite pe Twitter sau pe Yahoo. Bărbatul de culoare, în vârstă de aproximativ 40 de ani, locuieşte chiar lângă casa în care au fost sechestrate cele trei tinere şi, răspunzând la solicitarea uneia dintre ele, a reuşit să le elibereze. Rostind cu forţă "bro!", pentru "brother" (fratele meu), şi invective tipic americane, bărbatul cu păr lung, dinţi stricaţi şi tricou alb pătat, a povestit cum a "auzit un strigăt atunci când mânca la McDonalds".
Făcând referire la această multinaţională, pe care a repetat-o în nenumărate rânduri, el a primit o postare pe Twitter din partea companiei. "Salutând curajul victimelor. Hai Charles!", anunţă mesajul, fiind urmat de un misterios "vă vom contacta". "Iată-mă, prin urmare, în faţa uşii, cu Big Mac-ul meu pe jumătate mâncat. Încerc să deschid uşa, dar nu pot, deoarece ca şi cum ar fi blocat uşa, pentru a face o cameră de tortură. Am început să dau lovituri de picior în josul uşii şi ea a ieşit târându-se, cu copilul ei", a povestit el pentru CNN. Câteva dintre frazele sale, spuse presei sau poliţiei, erau postate pe Twitter în continuu, precum cea auzită pe postul de televiziune WEWS. "Am ştiut că ceva s-a întâmplat când o frumoasă micuţă albă s-a precipitat în braţele unei persoane de culoare. Ori este miloagă, ori are probleme". În timp solicită poliţia şi aceasta îl întreabă dacă tânăra "are nevoie de o ambulanţă sau altceva", el răspunde că "ea a fost răpită! Ea are nevoie de orice, pune-te în adidaşii săi!". Frazele sale au fost chiar remixate în stil rap. Restaurantul Hodge's, unde este angajat, a postat un mesaj de felicitare pe pagina sa de Facebook, comentat de către un internaut care sugerează că "el merită o creştere!".

Bilanţul accidentului din Bangladesh a depăşit 800 de morţi

Bilanţul celui mai grav accident industrial din Bangladesh a depăşit 800 de morţi, a anunţat armata ieri, după ce a descoperit alte zeci de cadavre în ruinele unui imobil, în care se aflau ateliere de confecţii, ce s-a prăbuşit în urmă cu 15 zile, în apropiere de Dhaka. Un purtător de cuvânt din cadrul armatei, locotenentul Mir Rabbi, a anunţat pentru AFP că "bilanţul se ridică de-acum la 803 morţi", dintre care 790 de persoane găsite între ruine şi 13 decedate din cauza rănilor. În imobilul de nouă etaje, Rana Plaza, situat la aproximativ 30 de kilometri de Dhaka, se aflau cinci ateliere de confecţii.

Obama se laudă că ştie să danseze "Gangnam Style"

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama s-a lăudat că stăpâneşte dansul "Gangnam Style", popularizat de cântăreţul sud-coreean Psy, într-o conferinţă de presă comună cu preşedinta sud-coreeană Park Geun-hye.
"În întreaga lume, oamenii sunt antrenaţi de cultura coreeană, de valul coreean", a declarat Obama, după ce a salutat "progresele extraordinare" înregistrate la Seul în domeniile politic şi economic, în ultimele decenii.
"Iar aşa cum i-am spus preşedintei Park, fiicele mele m-au învăţat să dansez mai degrabă bine «Gangnam Style»", a adăugat Obama, provocând râsete în audienţă. Fiicele lui Obama, Sasha şi Malia, au 11 şi, respectiv, 14 ani. Psy, pe care îl cheamă de fapt Park Jae-sang, a făcut muzica sud-coreeană celebră în întreaga lume, în 2012, prin cântecul "Gangnam Style", al cărui clip, în care apare dansând, a înregistrat un record pe site-ul de partajare a clipurilor video YouTube, cu aproape 1,6 miliarde de accesări.
În ziua realegerii sale, pe 6 noiembrie 2012, Obama declara pentru un post de radio că tocmai a descoperit această coregrafie. "Cred că pot să dansez aşa. Dar nu ştiu dacă balurile de învestire vor fi cel mai bun moment să mă lansez. Poate că o voi face în privat pentru Michelle", Prima Doamnă, spunea el în glumă.

Un tablou de Cézanne, vândut cu 41,6 milioane de dolari

Tabloul "Les pommes", de Paul Cézanne, a fost vândut cu 41,6 milioane de dolari la o licitaţie organizată de casa Sotheby's, marţi seară, la New York. În cadrul aceleiaşi licitaţii, o pictură de Fernand Léger care a aparţinut cântăreţei Madonna a fost vândută cu 7,16 milioane de dolari, în scopuri caritabile. Suma obţinută va fi donată de artista americană organizaţiilor care promovează şi implementează programe educaţionale pentru tinerele din lumea întreagă.
Tabloul "Les pommes", pictat în perioada 1889-1890, era una dintre principalele opere scoase la vânzare la această licitaţie de artă modernă şi impresionistă organizată de casa Sotheby's. Pictura era estimată la un preţ cuprins între 25 de milioane de dolari şi 35 de milioane de dolari. O altă operă importantă propusă în cadrul licitaţiei de marţi seară, tabloul "L'Amazone" de Amedeo Modigliani, un portret al baronesei Marguerite de Haase de Villers, pictat în 1909, într-o perioadă în care artistul îşi căuta încă un stil propriu, a fost adjudecată cu 25,9 milioane de dolari, încadrându-se în pronosticurile specialiştilor (20 milioane dolari - 30 milioane dolari). O sculptură din metal realizată de Pablo Picasso, "Sylvette", a fost adjudecată cu 13,6 milioane de dolari.
Licitaţia de marţi seară organizată de casa Sotheby's nu a reuşit totuşi să stârnească euforia din 2012, când o versiune a celebrului tablou "ţipătul" de Edvard Munch a fost vândută cu preţul record de 119,92 milioane de dolari.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.