Internațional

Urşii panda din China, consiliaţi psihologic

Ziarul de Vrancea
23 apr 2013 470 vizualizări
Animalele s-au speriat serios în urma cutremurului din weekend n un seism puternic anterior, din 2009, a avut un impact negativ asupra a 60% dintre toţi urşii panda care trăiesc în sălbăticie

Urşii panda dintr-un complex natural localizat în apropierea epicentrului puternicului seism de 7 grade care a lovit în weekend provincia chineză Sichuan sunt şocaţi şi au nevoie de o "consiliere" specială. Heng Yi, un purtător de cuvânt al complexului Bifengxia, localizat la circa 50 de kilometri de epicentru, a afirmat că, deşi un grup de animale a rămas calm în timpul cutremurului, multe altele au "suferit din cauza şocului" şi au nevoie de îngrijiri speciale şi chiar terapie psihologică. Un director însărcinat cu gestionarea animalelor identificat numai după numele de familie, Wang, a declarat pentru Xinhua că îngrijitorii de la grădina zoologică le oferă mâncare din abundenţă animalelor pentru a se asigura că "totul este în regulă". El a mai spus că îngrijitorii se joacă cu ursuleţii, care s-au speriat cel mai tare, în încercarea de a le "elimina tensiunea", potrivit Xinhua. "Comunicarea de la mică distanţă îi linişteşte pe urşii panda", a explicat responsabilul. Complexul găzduieşte 61 de panda giganţi şi peste jumătate dintre aceştia au fost transportaţi acolo cu cinci ani în urmă, când Rezervaţia Naturală Wolong în care trăiau a fost distrusă de un cutremur de 8 grade, soldat cu moartea a circa 70.000 de oameni.
Revista Frontiers in Ecology and the Environment a anunţat în 2009 că seismul din 2008 a distrus circa 23% din habitatul natural al urşilor panda. Cercetarea, bazată pe observaţii din satelit, a relevat că cutremurul a distrus aproximativ 354 de kilometri pătraţi din pădurile cu bambus a regiunii şi a avut un impact negativ asupra a 60% din toţi urşii panda care trăiesc în sălbăticie.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.