Internațional

Topul bogaţilor din Marea Britanie este dominat de străini

Ziarul de Vrancea
21 apr 2013 567 vizualizări
Miliardarul rus Alişer Usmanov, proprietarul grupului Metalloinvest şi acţionar important al clubului de fotbal Arsenal, a urcat în fruntea unui top al bogaţilor din Marea Britanie realizat de publicaţia Sunday Times, cu o avere estimată la 13,3 miliarde de lire sterline (20,3 miliarde dolari).

 Usmanov, în varstă de 59 de ani, l-a detronat pe magnatul oţelului de origine indiană Lakshmi Mittal, care s-a menţinut timp de opt ani în fruntea clasamentului. În acest an, Mittal a coborat pe poziţia a patra, cu o avere de 10 miliarde de lire sterline (15,2 miliarde dolari), relatează RIA Novosti. Magnatul media de origine rusă Len Blavatnik ocupă locul al doilea, după ce şi-a triplat averea de la 3,4 miliarde de lire anul trecut la 11 miliarde de lire (16,8 miliarde dolari). Locul al treilea este deţinut de doi fraţi născuţi în Pakistan, Sri şi Gopi Hinduja, care operează conglomeratul Hinduja Group. Averea lor a crescut cu două miliarde de lire faţă de anul trecut, la 10,6 miliarde de lire (16,1 miliarde dolari). Un alt magnat rus, patronul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a coborat de pe locul al treilea pe al cincilea, averea sa scăzand la 9,3 miliarde de lire (14,2 miliarde de dolari). Cea mai bogată persoană născută în Marea Britanie inclusă pe această listă este ducele de Westminster, Gerald Grosvenor, aflat pe poziţia a opta, cu 7,8 miliarde de dolari (11,9 miliarde dolari), el deţinand proprietăţi în întreaga lume. Averea combinată a celor mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie se ridică la aproape 450 de miliarde de lire sterline (685 miliarde de dolari), potrivit topului realizat anual de Sunday Times. Numărul miliardarilor din Marea Britanie a crescut de aproape zece ori de la prima publicare a topului bogaţilor în 1989, de la 9 la 88 de persoane în 2013. Anul trecut pe această listă s-au aflat 77 de miliardari. Lista include 1.000 de persoane sau familii din Marea Britanie şi nu se limitează la cetăţeni britanici, incluzand şi persoane sau familii născute în străinătate dar care trăiesc cel mai mult în această ţară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.