Internațional

O tanără de 24 de ani a cumpărat insula familiei Onassis

Ziarul de Vrancea
14 apr 2013 2292 vizualizări
Fiica miliardarului rus Dmitri Ribolovlev a cumpărat insula greacă Skorpios de la nepoata lui Aristotel Onassis n pe insulă sunt îngropaţi atat Aristotel Onassis cat şi fiul şi fiica sa

Fiica miliardarului rus Dmitri Ribolovlev a cumpărat de la familia Onassis insula greacă Skorpios, unde magnatul transporturilor Aristotel Onassis s-a căsătorit cu Jacqueline Kennedy în 1960. Preţul de vanzare nu a fost făcut public însă, potrivit relatărilor din presa elenă, valoarea insulei Skorpios a fost estimată la peste 100 milioane dolari. Potrivit aceloraşi surse, Ekaterina Ribolovlev, în varstă de 24 de ani, a achiziţionat insula în scopuri de afaceri.
Ekaterina Ribolovlev a cumpărat insula Skorpios, din Marea Ionică, de la nepoata lui Aristotel Onassis, Athena Onassis Roussel (28 de ani), singurul descendent în viaţă al magnatului. Fiica milionarului rus a mai achiziţionat şi insula vecină Sparti. "Ekaterina este încantată că trustul a negociat aceasta achiziţie", a declarat un reprezentant al biroului de investiţii al familiei Ribolovlev, sub protecţia anonimatului, adăugînd că "ea considera achiziţia drept o investiţie financiară pe termen lung".

Bill Gates şi Madonna ar fi vrut şi ei insula

Dmitri Ribolovlev, proprietarul Clubului de Fotbal AS Monaco şi co-fondator al producătorului rus de potasa (carbonat de potasiu) Uralkali, este cunoscut pentru achiziţionarea unor proprietăţi trofeu.
Aristotel Onassis a cumpărat Skorpios în 1963 şi a transformat-o, importînd nisip şi plantand mii de copaci, dintr-o insulă pustie într-o staţiune de lux. În 1968, magnatul elen s-a căsătorit pe insulă cu Jacqueline Kennedy, văduva preşedintelui american John F. Kennedy, asasinat în 1963.
După moartea lui Aristotel Onassis, în 1975, insula Skorpios a trecut la fiica sa Christina, care a murit ca urmare a unui atac de cord la sfarşitul anilor '80, pe cand avea 37 de ani, după o viaţă marcată de abuzul de droguri, probleme de greutate şi patru căsătorii eşuate. Aristotel Onassis, fiul său Alexandru, care a fost ucis într-un accident de avion la varsta de 25 de ani, şi Christina au fost îngropaţi pe Skorpios. Athena Onassis Roussel avea 3 ani cand mama sa a murit. Primarul insulei vecine Meganisi, Efstathios Zavitsanos, care este responsabil administrativ pentru Skorpios, susţine că, probabil, este vorba de un contract de leasing pe termen lung, deoarece, potrivit unor avocaţi, testamentul lui Aristotel Onassis ar stipula că insula Skorpios nu poate fi vandută.
În presa elenă au mai existat relatări neconfirmate potrivit cărora co-fondatorul Microsoft Bill Gates şi vedeta pop Madonna ar fi încercat anterior, fără succes, să cumpere Skorpios.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.