Internațional

Dragnea, un fel de Udrea, cu pantaloni

Ziarul de Vrancea
10 apr 2013 540 vizualizări
Ministerul Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, a propus înfiinţarea unui program de finanţare a autorităţilor locale, care seamănă izbitor cu proiectul lansat anterior de Elena Udrea şi care a fost aspru criticat în trecut de USL

Autorităţile locale vor primi bani de la Guvern prin intermediul unui nou program, denumit Programul naţional de dezvoltare locală, care va fi coordonat doar de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Documentul, lansat în dezbatere publică de către minister, stabileşte că fondurile vor fi alocate pe baza unor criterii care vor avea în vedere ponderea obiectivelor de investiţii aflate în derulare pe fiecare judeţ, date demografice si administrativ-teritoriale şi capacitatea financiară a beneficiarilor. Finanţarea va fi acordată atât pentru obiective de investiţii noi cât şi pentru obiective de investiţii aflate în derulare. Ministerul Dezvoltării va fi cel care analizează propunerile transmise de către consiliile judeţene şi întocmeşte lista finala a obiectivelor şi sumele alocate acestora în anul în curs. Noul program va prelua toate celelalte proiecte finanţate până în prezent prin Programul privind reabilitarea unor obiective locale, Programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, programe multianuale prioritare de mediu si gospodărire a apelor.

"Nu mai faceţi parcuri în păduri!"

În mare parte, programul este asemănător cu cel promovat de minister în mandatul Elenei Udrea - Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, care a fost aspru criticat de USL. De altfel, Liviu Dragnea anunţa în ianuarie ca vechiul program va fi închis, urmand să fie prioritizate investiţiile începute, fără a fi deschise alte noi şantiere în acest an.  În 2011, exasperat de fraudele cu banii din acest program, premierul Emil Boc le spunea primarilor PDL: "Nu mai faceţi parcuri în păduri!".
Şi premierul Ponta anunţase în vara anului trecut că Guvernul a decis să oprească în totalitate Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, anulând finanţarea lucrărilor incluse în acest program atât pentru 2012, cât şi pentru următorii ani.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.