Internațional

Prima declaraţie a Papei: "Sunt un mare păcătos"

Ziarul de Vrancea
28 mar 2013 692 vizualizări
el a făcut această afirmaţie în momentul în care a aflat că a fost ales suveran Pontif

Cardinalul Jorge Bergoglio a spus "sunt un mare păcătos; încrezător în mila şi răbdarea lui Dumnezeu, în suferinţă, accept", în momentul în care a fost ales papă, a anunţat miercuri agenţia specializată în problemele Vaticanului, I-Media. Acest episod, care s-a petrecut pe 13 martie, în a doua şi ultima zi a reunirii Conclavului, în Capela Sixtină, este relatat de către protopopul Bazilicii Sfântul Petru, cardinalul Angelo Comastri, participant la Conclav, într-un documentar realizat de Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV) şi care va fi difuzat pe 2 aprilie în Italia.
Doar primele imagini ale acestui film de 50 de minute au fost dezvăluite presei miercuri, în timpul unei prezentări. Este vorba despre imagini filmate deasupra Vaticanului, cu fumul alb ce ieşea de pe coşul Capelei Sixtine, pe 13 martie. Documentarul se încheie cu imagini filmate foarte recent de CTV, la întâlnirea istorică dintre cei doi papi, la 23 martie, la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor, în apropiere de Roma.

Papa Francisc îi critică dur pe "preoţii gestionari"

Papa Francisc i-a criticat dur, ieri, pe preoţii "trişti" care se cantonează în a fi "gestionari", îndemnându-i să îşi dinamizeze slujbele în vederea combaterii "crizei de identitate sacerdotală". În omilia susţinută în faţa a aproximativ 1.600 de cardinali, preoţi şi credincioşi reuniţi la mesa de Joia Sfântă, în care Papa trasează, în mod tradiţional, orientări pentru cler, el i-a îndemnat pe membrii acestuia să meargă la "periferii" şi să ducă Evanghelia celor care "nu au absolut nimic". Papa Francisc i-a criticat pe "preoţii trişti" care, puţin câte puţin, s-au "transformat în colecţionari de antichităţi sau de noutăţi". "Nu predică despre ei şi nici din inimă" şi "nici nu primesc vreo mulţumire afectuoasă, care vine din inimă", a constatat el. "Preotul care nu iese din el-însuşi, în loc să fie un mediator, se converteşte puţin câte puţin într-un intermediar, în gestionar", a continuat Francisc.
Printr-o asemenea "nemulţumire", "aşa-zisa criză de identitate sacerdotală ne ameninţă pe toţi şi se grefează pe o criză a civilizaţiei", a apreciat Papa argentinian.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.