Internațional

Vaste manevre militare ale Rusiei în Marea Neagră

Ziarul de Vrancea
27 mar 2013 455 vizualizări
Exerciţiile de război nu au fost planificate şi nici comunicate partenerilor străini

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat ieri începerea unor manevre militare de amploare în Marea Neagră, a anunţat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. În total, 36 de nave staţionate la Sevastopol, baza navală rusă din Crimeea (Ucraina), şi la Novorosiisk (sudul Rusiei) şi până la 7.000 de persoane vor participa la aceste manevre, a precizat Peskov. Ordinul preşedintelui rus de începere a manevrelor a fost trimis ministrului rus al Apărării la ora 04.00 (02.00, ora României). Manevrele, care nu au fost planificate, au drept obiectiv să testeze capacităţile de luptă şi nivelul cooperii dintre diferite unităţi ale forţelor ruse, a explicat Peskov.
El a adăugat că Rusia nu şi-a informat în prealabil partenerii străini în privinţa acestor manevre, precizând că nu era necesar, deoarece vor participa mai puţin de 7.000 de militari.
În urma unor manevre similare ordonate în februarie în cadrul forţelor aeriene şi trupelor aeropurtate ruse, şeful Statului Major rus, Valeri Gherasimov, a anunţat problemele identificare în aceste unităţi în timpul exerciţiilor.
Ieri, aviaţia rusă a procedat, de asemenea, la importante exerciţii militare la baza aeriană Engels, în regiunea Saratov (Volga), a anunţat Ministerul rus al Apărării. Aceste exerciţii, implicând bombardiere strategice, avioane de luptă, de aprovizionare şi elicoptere, au drept obiectiv efectuarea de antrenamente în vederea realizării unor "misiuni de descurajare strategică", a anunţat un purtător de cuvânt al ministerului.
Manevrele sunt conduse de către ministrul Apărării Serghei Şoigu, numit în acest post, în noiembrie anul trecut, după concedierea predecesorului său, Anatoli Serdiukov, din cauza unui vast scandal de corupţie.
Revenit la Kremlin, în mai 2012, Putin şi-a fixat drept obiectiv să procedeze la o reînarmare "fără precedent" a ţării, cu peste 550 de miliarde de euro destinaţi industriei de apărare în următorii zece ani.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
viorel i. iancu, acum 4043 zile, 21 ore, 24 minute, 33 secunde
VA INCAPEA ATATA MATERIAL MILITAR IN MAREA NEAGRA? DAR 7001 OAMENI?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.