Internațional

Fundamentalişii ruşi cer Alaska înapoi

Ziarul de Vrancea
17 mar 2013 615 vizualizări
După ce preşedintele american Barack Obama şi-a manifestat susţinerea faţă de căsătoriile între persoane de acelaşi sex, un grup religios rus a reclamat SUA la o curte de arbitraj din Moscova, invocand nevoia de a-i proteja pe creştini de păcat şi încălcări tehnice ale acordului din prin care SUA a cumpărat Alaska.

Cererea fundamentaliştilor nu a fost procesată din cauza unor documente lipsă, transmite RIA Novosti, citat de hotnews.ro.
Planurile de legalizare a "aşa-numitei căsătorii de acelaşi sex" ameninţă libertatea de religie a creştinilor ortodocşi din Alaska care "nu ar accepta niciodată păcatul ca fiind un comportament normal", a declarat grupul nonguvernamental Pchyolki. Pchyolki invoca, de asemenea, încălcări tehnice ale prevederilor acordului din 1867 prin care Rusia a vandut Alaska guvernului SUA pentru suma de 7,2 milioane de dolari. Plata a fost făcută prin cec şi nu cu monedă de aur, aşa cum se specifică în contract, susţine grupul ultraconservator.
Procesul a fost intentat în luna ianuarie, cu toate că nu a fost făcut public pană săptămana trecută. Potrivit RIA Novosti, Pchyolki este un grup relativ obscur creat în 2008 pentru a proteja drepturile orfanilor din Rusia, lucru pe care a încercat să îl facă, printre altele, printr-o campanie împotriva educaţiei sexuale în şcoli. Au ajuns în atenţia publicului anul trecut printr-un set de instrucţiuni pentru credincioşi făcut public după ce grupul punk Pussy Riot au interpretat în Catedraladin Moscova, o "rugăciune punk" împotriva lui Vladimir Putin. Pchyolki le-a cerut credincioşilor să protejeze lăcaşele de cult scuipandu-i în faţă pe care recurg la astfel de "blasfemii", stricandu-le echipamentele pentru înregistrare cu apă sfinţită, "vărsarea de sange" fiind considerată acceptabilă, atata timp cît are loc în afara bisericii.
Biserica Ortodoxă rusă estimează că numărul credincioşilor din Alaska se ridică la aproximativ 50.000 ( din populaţia totală a statului de 730.000).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.