Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Infidelitatea, cea mai bună cură de slăbire?

Ziarul de Vrancea
21 feb 2013 765 vizualizări
Un studiu bizar a descoperit surprinzătoarele beneficii aduse de infidelitate. Se pare că infidelitatea este o metodă imorală dar eficientă de a scăpa de kilogramele în plus.

Într-un nou studiu, realizat pe 3000 de voluntari, 52% dintre bărbaţii şi 62 de procente dintre femei au declarat că au slăbit după ce au fost implicaţi într-o aventură. Mai exact rezultatele au indicat că, în medie, bărbaţii infideli au slăbit 2,7 kilograme, în timp ce femeile au scăpat de 4,5 kilograme, precizează cotidianul Daily Mail, preluat de descopera.ro.
Deşi rezultatele studiului realizat de un site de întâlniri pentru oameni căsătoriţi aflaţi în căutarea unei aventuri ar trebui privite cu o oarecare doza de scepticism, experţii susţin că există câteva explicaţii fiziologice care explică de ce infidelitatea ajută la pierderea în greutate.
În primul rând „implicarea într-o aventură pune multă presiune pe individ. Minciunile, evitarea confruntărilor directe şi ascunzişurile cauzează mult stres. Astfel, efectele stresului se răsfrâng asupra corpului. Începi să produci adrenalină şi cortizol (hormonul stresului), ritmul cardiac şi presiunea arterială cresc, începi să respiri mai repede şi să secreţi mai multă serotonină. Toate aceste procese pot duce la arderea mai multor calorii decât în mod normal.
De asemenea, trebuie să luăm în calcul şi schimbările comportamentale. Atunci când oamenii au relaţii extraconjugale sunt mereu grăbiţi şi nu de puţine ori nu mai au timp să mănânce.
Mai mult, există şi o presiune fizică. Mulţi bărbaţi doresc ca în astfel de relaţii să fie masculi alfa, încercând să arate cât mai bine pentru noile lor partenere. Pe de altă parte, dacă eşti căsătorit de 20 de ani probabil că nu mai întreţii relaţii sexuale atât de des, ceea ce înseamnă că începerea unei relaţii extraconjugale te-ar putea ajuta să arzi mai mult calorii”, a declarat Craig Jackson, profesor de psihologie în cadrul Universităţii Birmingham.

Captură uriaşă de euro falşi

Autorităţile portugheze au confiscat 1.901 bancnote false de 200 de euro, însumând 380.200 de euro, subliniind că este vorba despre "cea mai mare captură mondială de euro falşi", a anunţat miercuri poliţia judiciară. Operaţiunea a fost realizată marţi seara la Porto, un oraş important din nordul ţării, iar un bărbat în vârstă de 46 de ani de "naţionalitate străină" a fost arestat, a anunţat poliţia într-un comunicat, fără să ofere alte precizări. Potrivit aceleiaşi surse, este vorba despre bancnote false "într-o cantitate excepţională", deja reperate în 2002 şi "răspândite în întreaga lume", în special în Spania, Italia, Germania, Bulgaria şi Portugalia. Poliţia judiciară portugheză a anunţat că a procedat luna aceasta la arestarea a cinci falsificatori portughezi de bani, acuzaţi că au pus în circulaţie bancnote false de 20 şi 50 de euro. Ea a precizat că a capturat, cu această ocazie, atât suma de 30.000 de euro falşi, cât şi material destinat falsificării.

Zeci de mii de belgieni au protestat contra austerităţii

Între 30.000 (potrivit poliţiei) şi 40.000 de persoane (potrivit organizatorilor) au manifestat ieri în centrul Bruxelles-ului, la îndemnul a trei mari sindicate belgiene, cu scopul de a denunţa politicile de austeritate ce constau într-o blocare a salariilor. O importantă delegaţie de muncitori de la combinatul ArcelorMittal din Liege, afectaţi de restructurare, şi de la uzina Ford din Genk, care se va închide la sfârşitul lui 2014, a deschis cortegiul care a defilat între Gările de Nord şi de Sud. "Pensionari, şomeri, bolnavi nu dispun de un mic minimum care să le permită să îşi ajusteze un pic veniturile", a declarat Claude Rolin, secretarul general al CSC, unul dintre sindicatele care au lansat apelul la organizarea acestei manifestaţii. Sindicatele denunţă îngheţarea salariilor, lipsa creşterii alocaţiilor sociale sau a salariului minim.

Liderul NATO pledează pentru înarmare

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a îndemnat ieri statele membre ale Alianţei Nord-Atlantice să oprească reducerea bugetelor lor de apărare, cauzată de dificultăţile economice, subliniind că tăierile de fonduri riscă să pună în pericol securitatea acestor ţări. Vorbind înaintea reuniunii informale a miniştrilor apărării din statele membre NATO, care are loc joi şi vineri la Bruxelles, Rasmussen a calificat aceste reduceri drept "un subiect de preocupare". "Apelul meu către guverne este, în primul rând, opriţi tăierile! În al doilea rând, utilizaţi mai eficient resursele pe care le avem, printr-o cooperare multinaţională sporită! şi, în al treilea rând, îndată ce economiile îşi vor reveni, începeţi să creşteţi din nou capacităţile de apărare!", a declarat secretarul general al Alianţei. Reuniunea de la Bruxelles va aborda, între altele, modalităţile de creştere a eficienţei cooperării între cele 28 de state membre.

Atentat sangeros la Damasc

Cel puţin 53 de persoane au fost ucise şi peste 200 au fost rănite în atentatul cu maşină-capcană care a zguduit ieri Damascul şi care nu fusese revendicat, a informat televiziunea de stat siriană. "Sunt şi zeci de răniţi", a precizat televiziunea. Acest atac este cel mai grav produs în capitala siriană de la dublul atentat sinucigaş din 10 mai 2012, care s-a soldat cu 55 de morţi. Explozia s-a înregistrat în Piaţa Shahbandar, din cartierul comercial Mazraa, lângă un sediu al partidului Baas (de guvernământ), în apropiere de o şcoală şi de o staţie de autobuz. Mulţi răniţi sunt în stare gravă, fapt pentru care numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma acestei explozii ar putea creşte în următoarele ore. Explozia a provocat pierderi materiale. Zeci de vehicule din apropiere au fost calcinate. Agenţia de presă SANA a atribuit această acţiune unor grupări "teroriste".

Parlamentul de la Sofia confirmă alegerile anticipate

Parlamentul bulgar a aprobat, ieri, demisia guvernului depusă miercuri de premierul Boiko Borisov pe fondul unor proteste sociale. Propunerea a fost sprijinită de 209 parlamentari, 5 au fost împotrivă şi un deputat s-a abţinut. Nici partidul de centru-dreapta al lui Borisov şi nici socialiştii nu vor să formeze un nou guvern, astfel că vor fi organizate alegeri anticipate cel mai probabil la sfârşitul lunii aprilie sau în mai. Potrivit sondajelor de opinie, şansele partidului GERB, care s-a aflat pană acum la putere, sunt aproape egale cu cele ale Partidului Socialist Bulgar. Din viitorul Legislativ vor face parte şi formaţiunea centristă a fostului comisar european Meglena Kuneva, precum şi Mişcarea pentru drepturi şi libertăţi a minorităţii turce.

Japonia a executat într-o singură zi trei condamnaţi la moarte

Trei condamnaţi la moarte au fost executaţi prin spânzurare, ieri, în Japonia, a anunţat Ministerul Justiţiei, preluat de Agerpres. Acestea au fost primele execuţii de la 27 septembrie şi după ce guvernul condus de conservatorul Shinzo Abe şi-a intrat în atribuţii la 26 decembrie. "Este vorba despre cazuri de o cruzime extremă în care au fost pierdute vieţi preţioase", a declarat într-o conferinţă de presă ministrul Justiţiei, Sadakazu Tanigaki, adăugând că a ordonat execuţiile "după o examinare amănunţită". Unul dintre cei executaţi este un bărbat de 44 de ani ce a violat şi ucis o fetiţă de şapte ani, în 2004, după care i-a trimis mamei acesteia fotografia victimei. Celelalte două persoane spânzurate, doi bărbaţi, aveau 29 şi, respectiv, 62 de ani. La 19 ianuarie, ministrul Justiţiei a subliniat într-un interviu că nu intenţionează să redeschidă dezbaterile asupra pedepsei cu moartea, "un sistem ce se bucură de sprijin din partea majorităţii populaţiei". Potrivit Ministerului Justiţiei, în Japonia se mai află în prezent 134 de condamnaţi ce îşi aşteaptă execuţia. Japonia şi Statele Unite sunt singurele democraţii industrializate care aplică pedeapsa capitală, situaţie ce le atrage proteste din partea guvernelor europene şi a organizaţiilor pentru apărarea drepturilor omului.

În lipsă de petrol, Sudanul îşi vinde aurul

Sudanul a descoperit rezerve de aur de 260 tone, în regiunea Nahral-Neel, a anunţat ieri ministrul sudanez al resurselor minerale, Kamal Abdullatif. Exporturile de aur ale Sudanului se ridicau la aproximativ 48 milioane de tone în noiembrie 2012 şi ar urma să depăşească 50 milioane de tone anual, aducând un profit de peste două miliarde de dolari. Sudanul se confruntă cu o criză economică după ce a pierdut majoritatea veniturilor din petrol, în urma separării Sudanului de Sud, în 2011. În septembrie 2012, Sudanul a inaugurat o instalaţie de purificare a aurului la Khartoum, prima de acest tip din ţară, având o capacitate de producţie estimată la o tonă pe zi. Pe pieţele mondiale, preţul aurului se menţine peste nivelul de 1.600 de dolari uncia, dublu faţă de preţul din urmă cu cinci ani

Ruşii s-au convins că le trebuie un sistem de apărare împotriva meteoriţilor

n ei susţin că obiectul care a explodat vinerea trecută deasupra unui oraş nu a fost detectat de nici un sistem de urmărire înainte de intre în atmosfera terestră

Forţele ruse aerospaţiale de apărare vor dezvolta o serie de măsuri în vederea protejării ţării de meteoriţi şi alte obiecte spaţiale priculoase, a anunţat comandantul districtului militar de vest, general-maiorul Igor Makuşev. "Forţele aerospaţiale de apărare au primit ordinul să se ocupe de această problemă şi să prezinte un plan de protejare a Rusiei de aceşti «călători spaţiali»", a declarat Makuşev. Anunţul a fost făcut după câteva zile de la pătrunderea în atmosferă a unui meteorit, nedetectat cu mijloacele de monitorizare spaţiale existente, care a explodat, vinerea trecută, în regiunea Ural, avariind mii de clădiri din zona oraşului Celiabinsk şi rănind aproximativ 1.200 de persoane. Potrivit Ministerului Sănătăţii, 52 de persoane au fost spitalizate.
NASA apreciază că meteoritul a avut un diametru de aproximativ 15 metri, la momentul în care a pătruns în atmosferă, cu o viteză mai mare decât viteza sunetului, după care a explodat. "Niciunul dintre sistemele existente, ruse sau americane, nu a detectat acest obiect înainte să intre în atmosferă", susţine Boris Şustov, directorul Institutului de Astronomie din cadrul Academiei ruse de Ştiinţe. El a apreciat că a fost imposibil ca meteoritul să fie observat, având în vedere că venea din direcţia Soarelui şi în contextul în care radarele erau setate să detecteze obiecte aflate în zbor la o anumită viteză, prestabilită. Şustov a mai spus că astronomii au descoperit şi catalogat doar două procente dintre obiectele spaţiale potenţial periculoase care au un diametru de aproximativ 50 de metri, capabile să provoace o catastrofă mai devastatoare decât cea cunoscută sub numele de "Evenimentul Tunguska". "Este un semn al ignoranţei noastre, în contextul în care ar fi necesar să putem monitoriza cel puţin 90 la sută, dacă nu toate aceste obiecte", a subliniat savantul.

Crater uriaş după prăbuşirea unui meteorit în Australia

Oamenii de ştiinţă au descoperit o zonă cu un diametru de 200 de kilometri în sudul Australiei care ar reprezenta punctul de impact cu un meteorit uriaş, căzut pe Terra în urmă cu 360 de milioane de ani. Meteoritul ar fi avut un diametru cuprins între 10 şi 20 de kilometri, fiind deci mult mai mare decât cel căzut vineri în regiunea munţilor Ural, care avea un diametru de câteva zeci de metri, a declarat Andrew Glikson, profesor la Universitatea Naţională din Australia. "Ceea ce este cu adevărat impresionant este dimensiunea zonei care a fost afectată în urma impactului. Diametrul este de cel puţin 200 de kilometri, fiind a treia suprafaţă din lume rezultată în urma şocului produs de prăbuşirea unui corp ceresc, a adăugat el. Asteroidul, devenit meteorit după ce a ajuns pe solul terestru, a făcut un crater uriaş, în prezent acoperit cu un strat de sedimente de trei kilometri. Atunci când s-a prăbuşit, a provocat nori uriaşi de fum şi de vapori care ar fi acoperit Terra, potrivit lui Andrew Glikson. "A provocat o extincţie în masă", precizează omul de ştiinţă australian. Asteroizi având astfel de dimensiuni intră în coliziune cu planeta noastră o dată la mai multe zeci de milioane de ani.

Indienii intră în cursa pentru Planeta Roşie

n peste trei ani, India intenţionează să trimită un echipaj în spaţiu

India a confirmat, ieri, că intenţionează să lanseze în luna octombrie o misiune spaţială de studiere a planetei Marte, constând într-o sondă orbitală care va realiza diverse măsurători şi observaţii ale climatului şi geologiei planetei roşii. Bugetul acestei misiuni a fost estimat la 70 de milioane de dolari, fiind mai mic cu 20 de milioane de dolari decât bugetul anunţat în septembrie 2012 de Organizaţia pentru cercetări spaţiale din India (ISRO), care mizase iniţial pe o lansare în luna noiembrie a acestui an.
Proiectul marchează implementarea unei noi etape din ambiţiosul program spaţial al Indiei, care a permis acestei ţări să trimită cu succes în spaţiu, în urmă cu trei ani, prima ei sondă spaţială. Un prim zbor spaţial cu echipaj uman la bord este prevăzut de autorităţile indiene pentru anul 2016.
Programul spaţial indian reprezintă un motiv de mare mândrie naţională, dar el este în acelaşi timp aspru criticat pentru costul său exorbitant, într-o ţară care se confruntă în continuare în anumite zone cu o mare sărăcie. Lansat în 1963, programul spaţial al Indiei a avut ca obiectiv principal reducerea dependenţei acestei ţări de alte puteri mondiale în ceea ce priveşte lansarea de sateliţi.
India şi-a făcut intrarea pe piaţa internaţională a lansărilor comerciale odată cu plasarea pe orbită, în 2007, a unui satelit italian. În ianuarie 2008, o rachetă indiană a lansat un satelit-spion israelian. Programul spaţial indian a înregistrat însă şi un regres important în decembrie 2010, atunci când un lansator a explodat şi a căzut în Golful Bengal, după ce s-a abătut de la traiectoria de zbor iniţială.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.