Internațional

Comerţul cu "fragmente de meteoriţi" înfloreşte rapid în Rusia

Ziarul de Vrancea
18 feb 2013 971 vizualizări
Poliţiştii ruşi se arată şi ei interesaţi de anunţurile de vânzare online a unor asemenea fragmente

Poliţia din regiunea rusă Celiabinsk efectuează verificări în legătură cu anunţuri online referitoare la vânzarea de fragmente de meteoriţi care au atins această zonă vineri, rănind peste 1.000 de persoane şi avariind mii de clădiri. "Informaţii postate online cu privire la vânzarea de fragmente de meteoriţi sunt verificate în mod aprofundat", a anunţat Angela Chirikova, şefa serviciului de presă a departamentului regional de poliţie, adăugând că acesta a creat o unitate "care monitorizează situaţia douăzeci şi patru de ore din douăzeci şi patru".
Cercetătorii au găsit, în weekend, fragmente de meteorit în Lacul Cherbakul, unde impactul acestora a produs o gaură uriaşă în gheaţă. Chirikova a declarat că poliţia asigură în continuare paza în zona lacului, deşi specialiştii din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă au părăsit-o.
Dintre totalul de 52 de persoane spitalizate în regiune, doar 19 mai erau la spital, a anunţat administraţia oraşului Celiabinsk luni, pe site. Oficiali din cadrul serviciilor regionale de urgenţă au declarat că au fost reparate ferestre la peste 3.500 dintre cele 4.715 clădiri ale căror ferestre au fost spulberate de suflul exploziei meteoritului. Marea majoritate a clădirilor avariate (3.724) sunt imobile în care locuiesc peste 100.000 familii, potrivit oficialilor citaţi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.