Internațional

Blestemul lui ben Laden: cel care l-a ucis se zbate în sărăcie

Ziarul de Vrancea
12 feb 2013 1040 vizualizări
Fostul puşcaş marin, membru al comando-ului trimis să-l captureze pe cel mai căutat om din lume, spune că armata americană l-a abandonat fără să-i acorde sprijin financiar sau asigurare medicală.

Un puşcaş marin în retragere care susţine că l-a ucis pe Osama ben Laden cu trei focuri de armă în cap acuză armata americană că l-a lăsat în voia sorţii fără nici un sprijin financiar, asigurare de sănătate sau protecţie şi că este nevoie să se adapteze cu greu la viaţa civilă. El a făcut parte din comandoul format din 23 de puşcaşi marini care a desantat pe 2 mai 2011 în curtea casei în care se ascundea cel mai căutat terorist din lume, după cum relatează sub anonimat "Shooter" - "Trăgătorul" într-un amplu interviu publicat de revista Esquire.
"Trăgătorul" a retrăit în faţa reporterului cele 15 secunde în care s-a aflat faţă-n faţă cu liderul al-Qaeda. "Mă uit la el chiar de aici", povesteşte puşcaşul, ţinand palma la 25 cm de la faţa lui. "Am văzut că are o armă pe raft chiar acolo, un AK scurt, cunoscut din poze. ...Are o armă la îndemână. Este o ameninţare, dar nu va avea ocazia să-şi tragă un glonţ în cap", spune americanul. "În această secundă, l-am împuşcat, de două ori, în frunte. Bap! Bap! A doua oară în timp ce se prăbuşea. A căzut grămadă pe podea, în faţa patului, şi l-am lovit din nou. Bap!, în acelaşi loc. A murit pe loc. Nu mişca. Limba îi rămăsese afară. l-am văzut ultima respiraţie, doar un reflex de respiraţie", a povestit "Shooter" scurta sa întalnire şi totodată ultimele secunde din viaţa lui Osama ben Laden.
Ce s-a întamplat cu adevărat în vizuina lui ben Laden nici Casa Albă nu a relatat pană acum, remarcă postul american de televiziune ABC, însă "Trăgătorul" insistă pe temerile sale privind trecerea de la militar la viaţa civilă. Îi este imposibil să scrie "L-am ucis Osama bin Laden" între realizările de pe CV-ul său. El a adăugat că nu este sigur cum va putea să-şi întreţină familia, după ce a decis să treacă în rezervă, cu trei ani înaintea încheierii stagiului militar obligatoriu de 20 de ani, motivand că starea sa de sănătate i-a fost serios afectată în anii de serviciu. Fostul puşcaş marin recunoaşte că a refuzat să participe la programele speciale post-armată, pierzand astfel asigurarea medicală atat pentru el, cat şi pentru familia sa.
Mass-media americana nu a fost în măsură să confirme faptul că "Shooter" este într-adevăr omul care l-a ucis pe ben Laden. ABC News citează o declaraţie a Marinei care precizează că nu poate confirma detalii despre o misiune secretă. În schimb, comunicatul afirmă că "acordăm toată atenţia pentru siguranţa oamenilor noştri, la fel ca şi ajutorul responsabil pe parcursul revenirii lor la viaţa civilă".

*************************


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.