Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE Aţi apăsat butonul "Like"? Nu era al Facebook!

Ziarul de Vrancea
11 feb 2013 534 vizualizări
administratorul reţelei de socializare a fost dat în judecată de o firmă care deţine patentul pentru celebrul buton

Compania Facebook este chemată în faţa instanţei de firma Rembrandt Social Media, care afirmă că deţine patentele pentru butonul "Like" şi alte funcţii utilizate de cea mai mare reţea de socializare din lume, potrivit BBC. Rembrandt Social Media afirmă că succesul Facebook se datorează în mare măsură utilizării fără permisiune a două patente înregistrate de programatorul olandez Joannes Jozef Everardus van Der Meer în 1998, cu cinci ani înaintea apariţiei Facebook. Van Der Meer a decedat în 2004.
Facebook a afirmat că nu comentează acuzele aduse de Rembrandt Social Media sau procesul, deschis într-un tribunal din Virginia - SUA. Rembrandt deţine acum patente folosite de Van Der Meer pentru dezvoltarea unei reţele sociale numite Surfbook. Acesta a fost un jurnal social care permitea utilizatorilor să împartă informaţii cu prietenii şi familia, precum şi să-şi exprime aprobarea pentru unele date folosind un buton "like", potrivit documentelor transmise tribunalului de avocaţii Rembrandt.
Potrivit acestora, Facebook cunoaşte existenţa patentelor, întrucât le-a notat în propriile aplicaţii pentru patentarea unor tehnologii pentru reţele sociale.

Recompensă uriaşă pe capul unui "vanător" de poliţişti

Un milion de dolari au pus la bătaie autorităţile din California pentru informaţii care ar putea duce la arestarea asasinului, el însuşi fost ofiţer de poliţie.

Căutările lui Christopher Dorner (33 de ani), care a fost concediat din poliţie în 2008, au fost iniţiate la începutul lunii februarie. Se presupune că Dorner se ascunde în sudul statului California. La 8 februarie, maşina arsă a lui Dorner a fost găsită pe un drum forestier nu departe de oraşul Big Bear. Anchetatorii nu au stabilit încă dacă autoturismul a ars din cauza unei defecţiuni sau a fost incendiat cu premeditare pentru a induce poliţia în eroare.
În prezent, căutările lui Dorner sunt concentrate în zona oraşului Big Bear, locuitorilor căruia le-au fost recomandate mai multe măsuri de precauţie, între care părăsirea domiciliului numai în caz de urgenţă maximă. Staţiunea de schi ce funcţionează alături a fost şi ea închisă.
Fostul ofiţer de poliţie este suspectat de trei crime comise între 3 şi 7 februarie. Potrivit poliţiei, el ar fi omorât în oraşul Irvine pe fiica unui fost poliţist din Los Angeles şi pe mirele acesteia, iar patru zile mai târziu a atacat o maşină de patrulare a poliţiei, ucigând unul dintre ocupanţi.
Cu puţin timp înainte de aceste atacuri, Dorner a publicat pe pagina sa de pe Facebook un manifest, în care declară că a fost concediat pe nedrept şi că se va răzbuna pe foştii săi colegi. Fostul ofiţer de poliţie insistă că a fost dat afară din cauza prejudecăţilor rasiale şi a iubirii pentru adevăr. În manifestul său, Dorner susţine că, în urma concedierii, a fost lipsit de scop în viaţă şi că va fi greu de prins, având în vedere că ştie tacticile poliţiei. El a menţionat nume de persoane implicate în concedierea sa. Poliţia a luat sub protecţie circa 50 de persoane, care ar putea fi în pericol.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.