Internațional

Sondaj paradoxal: Ridicarea restricţiilor i-ar ţine mai puţin pe romani în Marea Britanie

Ziarul de Vrancea
10 feb 2013 514 vizualizări
Restricţiile impuse de Guvernul britanic pe piaţa muncii pentru muncitorii români îi încurajează de fapt pe aceştia să stea mai mult în Marea Britanie şi să îşi aducă familiile, potrivit unui studiu efectuat pentru ambasada britanică la Bucureşti

Sondajul efectuat în rândul românilor care s-au mutat în Marea Britanie arată că politica britanică privind reducerea imigraţiei are efecte contrare scopului său. Îngreunându-le românilor şi bulgarilor posibilitatea de a-şi atinge ţintele financiare, Guvernul întârzie întoarcerea acestora în ţările de origine. Peste jumătate dintre cei intervievaţi (58 la sută) au declarat că principala condiţie pentru a se întoarce în România a fost să ajungă să strângă suficienţi bani pentru a începe o afacere. Mai puţin de jumătate (47 la sută) au declarat că le trimit bani rudelor lor din România, în timp ce peste două treimi (68 la sută) afirmă că fac economii. Rata medie a economiilor este de 945 de lire sterline pe lună. Românii din Marea Britanie vor să economisească aproximativ 85.000 de lire sterline înainte de a se gândi să se întoarcă acasă. "O familie medie din România economiseşte anual aproximativ 12.000 de euro, adică 42 la sută din venit. Aceasta ne spune că aceşti imigranţi nu au niciun interes să devină englezi" deoarece scopul lor este în principal să economisească. "Este dificil să economiseşti 12.000 de euro pe an dintr-un venit de 29.000 de euro şi orice blocaj pe care noi îl ridicăm pentru a-i împiedica să îşi atingă scopul le întârzie întoarcerea", a declarat Nicolaas de Zwager, cel care a analizat rezultatele pentru ambasada britanică din România. "Dacă aş fi un imigrant român în Marea Britanie care lucrează la negru şi aş fi acolo de doi ani, aş duce-o bine, dar nu grozav. Este nevoie de timp pentru a-mi atinge scopul, aşa că sunt stimulat să îmi aduc soţia şi copiii. Politica este contrară intereselor Marii Britanii. Acum, dacă îmi aduc soţia şi copiii mă gândesc la asigurările sociale, trimiţându-mi copiii la şcoală. Aici începe problema", afirmă el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.