Internațional

Obama vrea să guverneze în Kenya

Ziarul de Vrancea
17 ian 2013 468 vizualizări
Malik Obama, fratele vitreg mai mare al preşedintelui american, a luat exemplul acestuia şi se lansează în politică

Fratele vitreg kenyan al preşedintelui american Barack Obama, Malik Obama, a decis să urmeze exemplul mezinului - profitând şi de notorietatea acestuia -, şi s-a lansat în politică în Kenya, candidând pentru un post de guvernator la alegerile de la 4 martie. Malik Obama, 54 de ani, candidat independent, a explicat într-un interviu pentru AFP că a fost "inspirat şi stimulat" de reuşita fratelui său vitreg american, născut din acelaşi tată kenyan, Barack Hussein Obama (1936-1982). "Când mă uit la succesul pe care l-a avut fratele meu în America, consider că mi-aş abandona poporul dacă nu i-aş călca pe nume (...), devenind un lider devotat, onest şi aplicat", a declarat el pentru AFP de la locuinţa familiei Obama de la Kogelo, în vestul ţării.
Economist de formaţie, el a spus că este cel mai bun candidat pentru a combate "ciclul fără sfârşit al sărăciei şi şomajului care îi afectează pe oameni" şi şi-a exprimat speranţa că va fi ales ca guvernator al comitatului Siaya, care se învecinează cu lacul Victoria şi de care este legat Kogelo, satul unde locuieşte familia Obama.
"Pot spune cu încredere că, dintre toţi cei care vânează acest post, sunt candidatul cel mai bine plasat", a dat asigurări Malik Obama, care şi-a trăit cea mai mare parte a vieţii adulte în SUA. "Numai datorită numelui meu de familie, am contactele necesare pentru a aduce dezvoltarea la Siaya" şi celor 800.000 de locuitori, a adăugat el.
Deşi afirmă că îşi urmează propria cale, el se foloseşte de numele său în faţa adversarilor - printre care şi fratele cel mic al premierului kenyan Raila Odinga - şi spune că nu se regăseşte în niciun partid kenyan, acuzând clasa politică actuală "că a abandonat poporul". Provocările cu care se confruntă Siaya sunt enorme: 30% dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei, iar rata de prevalenţă a virusului HIV şi a paludismului este printre cele mai ridicate din ţară.
"Lumea a luat-o înainte sub diverse aspecte. Vreau să îi ajut pe ai mei să recupereze. A avea apă curentă şi a putea conta pe electricitate nu trebuie să fie o problemă a epocii noastre", a spus el. Însă visul pe care îl are Malik Obama, musulman pios, este să vadă într-o zi că McDonalds deschide un restaurant la Kogelo, sat de câteva mii de locuitori.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.