Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE "Streaptease" la Vatican, în faţa Papei

Ziarul de Vrancea
13 ian 2013 1294 vizualizări
Patru militante ale mişcării Femen s-au dezbrăcat în piaţa San Pietro din Roma, ieri, în timp ce Papa rostea rugăciunea Angelus. Cele patru femei s-au plasat în apropierea Pomului de Crăciun în piaţa din faţa bazilicii San Pietro. Imediat ce Papa a apărut la fereastră pentru Angelus, ele s-au dezbrăcat în câteva secunde.

Militantele aveau scrise pe corp cuvintele "In gay we trust", o aluzie la "In god we trust" (deviza oficială a Statelor Unite). Acţiunea a durat doar câteva minute, iar ele au fost reţinute imediat. Mişcarea Femen este cunoscută din 2010 pentru acţiunile "topless" ale membrelor sale în Rusia, Ucraina sau chiar Londra. În septembrie, ele au instalat la Paris "primul centru de formare" pentru "noul feminism". Ele militează pentru democraţie şi împotriva corupţiei.
O manifestaţie de amploare împotriva proiectului Guvernului socialist francez de legalizare a căsătoriilor între persoane de acelaşi sex a avut loc ieri la Paris, la apelul unui colectiv susţinut de Biserica Catolică şi de opoziţia de dreapta. La miting au participat peste 800.000 de persoane.

Oamenii cu ochi albaştri, mai mincinoşi?

cel puţin aşa sunt percepuţi, arată un studiu realizat în Cehia

Ochii căprui inspiră mai multă încredere oamenilor decât ochii albaştri, cu excepţia cazului în care ochii albaştri aparţin unui bărbat cu faţa lată, au stabilit într-un studiu cercetători de la Universitatea din Praga. Studiul a încercat să răspundă unei întrebări mai ample: ce trăsături ale figurii unui om ne fac să avem încredere în respectiva persoană? Autorii le-au cerut participanţilor la studiu să evalueze gradul de încredere pe care li-l transmiteau mai multe figuri de bărbaţi şi femei, pornind de la doi factori: culoarea ochilor şi forma feţei.
Majoritatea participanţilor la studiu au declarat că ochii căprui le inspiră mai multă încredere decât ochii albaştri, la ambele sexe. În ceea ce priveşte forma feţei, bărbaţii cu feţe mai rotunde, gură mare şi bărbie pronunţată erau percepuţi ca fiind mai de încredere decât aceia cu formă îngustă a feţei. În cazul femeilor, forma feţei nu a influenţat percepţia participanţilor la studiu.
Pentru a stabili care din cele două caracteristici este mai importantă, cercetătorii au făcut un al treilea test. Le-au arătat participanţilor fotografii cu bărbaţi identici, singura diferenţă fiind culoarea ochilor. "Am ajuns la concluzia că, deşi ochii căprui inspiră mai multă încredere decât cei albaştri, nu neapărat culoarea ochilor induce nivelul de încredere, ci caracteristicile faciale asociate ochilor căprui", au nuanţat cercetătorii cehi, conduşi de Karel Kleisner.

O descoperire care pune la îndoială un principiu afirmat de Einstein

Astronomii britanici au descoperit cea mai mare structură din Univers, un grup de quasari care se întinde în punctul maxim pe o distanţă de aproximativ 4 miliarde de ani-lumină. Imensul grup pune sub semnul întrebării şi principiul cosmologic emis de Albert Einstein, spun astronomii de la University of Central Lancashire din Marea Britanie, autorii acestei descoperiri, despre care au scris în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Conform acestui principiu, Universul este în mod esenţial omogen atunci când este privit la o scară suficient de mare, calculele specialiştilor sugerând că nu ar trebui să existe structuri mai mari de 1,2 miliarde de ani-lumină.
Un quasar este un nucleu galactic activ îndepărtat, care emite enorme cantităţi de energie. Quasarii sunt cele mai strălucitoare obiecte din Univers, emiţând de mii de ori mai multă lumină decât o galaxie normală. Se crede că această luminozitate este de fapt energie de materie care este atrasă în găurile negre masive de centrul quasarului. Din 1982, se ştie că quasarii au tendinţa de a se grupa în structuri de mărimi uluitoare, spun astronomii. Noul grup de quasari descoperit are o dimensiune de 500 de megaparseci (un megaparsec fiind echivalentul a 3,3 milioane de ani-lumină). Lungimea lui este de 1.600 de ori mai mare decât distanţa de la Calea Lactee până la cea mai apropiată galaxie - Andromeda.
Descoperirea este surprinzătoare, spun specialiştii, pentru că arată că Universul nu este atât de uniform pe cât s-a crezut.

Stare de urgenţă la New York din cauza gripei

Guvernatorul statului New York a decretat stare de urgenţă sanitară sâmbătă din cauza unei epidemii de gripă care a afectat peste 19.000 de persoane în stat şi a autorizat farmaciştii să vaccineze inclusiv bebeluşii şi copiii. Această iniţiativă a guvernatorului Andrew Cuomo are loc în timp ce o epidemie s-a răspândit în toată ţară şi ar putea dura mai multe săptămâni.
Cel puţin 28.747 de cazuri de gripă au fost înregistrate în Statele Unite în această iarnă, iar 20 de copii au murit din cauza acestei boli, potrivit Centrului federal pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC). Cu toate acestea, cifrele sunt mult mai ridicate, deoarece mulţi bolnavi nu merg la medic.
În speranţa limitării extinderii unui virus potenţial mortal, guvernatorul Cuomo a apreciat că este foarte important să se suspende, în următoarele 30 de zile, reglementarea care autorizează farmaciştii newyorkezi să vaccineze împotriva gripei doar pacienţii cu vârste de peste 18 ani. "Ne confruntăm cu cea mai gravă epidemie de gripă din 2009, cel puţin, iar virusul este activ în tot statul New York, cu cazuri înregistrate în 57 de comitate şi cinci cartiere din oraşul New York", a declarat Cuomo într-un comunicat explicând de ce a decretat stare de urgenţă în stat.
El le cere, de asemenea, locuitorilor care nu s-au vaccinat să facă acest lucru "imediat", insistând asupra faptului că "încă nu este prea târziu". El le-a cerut persoanelor care intră periodic în contact cu copiii mici să se vaccineze deoarece riscurile sunt mai mari pentru copiii mai mici de doi ani. Persoanele cu vârste peste 50 de ani, femeile însărcinate şi pacienţii slăbiţi de boli cronice sau cu deficit imunitar sunt, de asemenea, în pericol.
În statul New York, cazurile de contaminare cu gripă au crescut de la 4.404 în iarna 2011-2012 la 19.128 de cazuri în această iarnă.

Britanicii se pregătesc pentru invazia romanilor

Ministrul britanic pentru Comunităţi şi Administraţie Locală, Eric Pickles, a avertizat că un "aflux" de români şi bulgari, după deschiderea pieţei muncii, în decembrie 2013, ar putea amplifica problemele privind locuinţele, existente deja în Marea Britanie. Întrebat la emisiunea Sunday Politics de la BBC câţi români şi bulgari ar putea veni în Marea Britanie după eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii, Pickles a declarat: "Adevărul este că nu cred că ştie cineva care va fi numărul celor care vor veni din România şi Bulgaria", adăugând că nu a discutat cu Ministerul de Interne referitor la numărul acestora. El a precizat însă că administraţile locale iau măsuri pentru a se pregăti pentru o posibilă creştere importantă a numărului de persoane care se vor muta în Marea Britanie din cele două ţări anul viitor. "Ştim că numeroase cartiere au un număr de români peste medie, aşa că mă aştept să văd astfel de afluxuri în estul Londrei, acolo unde sunt predominanţi şi în prezent", a adăugat el.
Guvernul laburist a subestimat puternic numărul imigranţilor est-europeni din primul val, în urmă cu aproape zece ani. Iar Pickles susţine că nu va oferi nici o cifră până când nu va fi sigur de aceasta. "Am văzut cifre. Nu am încredere în aceste cifre. Am cerut mai multe explicaţii şi când voi avea aceste explicaţii şi când voi avea încredere în cifre, voi vorbi despre ele".
Dar, a adăugat el, "având în vedere că avem o criză de locuinţe, orice aflux din România şi Bulgaria va crea probleme - va crea probleme nu doar în ceea ce priveşte piaţa imobiliară, ci şi piaţa locuinţelor sociale".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.