Internațional

Obama rade de semnătura viitorului şef al Trezoreriei

Ziarul de Vrancea
11 ian 2013 894 vizualizări
El i-a cerut să îşi schimbe rapid semnătura, care va apărea pe noile bancnote americane, înainte ca aceasta să devalorizeze dolarul.

"Când această poveste a apărut în presă ieri (miercuri), am avut în vedere să-mi anulez propunerea de a-l alege" pe Jack Lew ca secretar al Trezoreriei, a ironizat Obama în cadrul unei alocuţiuni la Casa Albă, organizată pentru a anunţa această nominalizare, în prezenţa actualului titular al postului, Timothy Geithner, şi a lui Lew. Preşedintele a recunoscut că nu a remarcat niciodată semnătura foarte specială, în formă de bucle orizontale care seamănă cu un fir de telefon, a lui Jack Lew, care până în prezent a deţinut funcţia de secretar general al Casei Albe. "Jack m-a asiguat că va face eforturi pentru a face lizibilă cel puţin o literă (din semnătură) pentru a nu devaloriza moneda, dacă va fi confirmat secretar al Trezoreriei" de către Senat, a adăugat preşedintele.
Semnătura celui care îl va înlocui pe Timothy Geithner a generat miercuri multe comentarii în presă şi pe reţelele sociale deoarece ea ar urma să figureze pe noile bancnote americane imediat ce Jack Lew va prelua funcţia. El are "cea mai rea semnătură din lume", a afirmat, printre primii, jurnalistul Kevin Roose, pe site-ul New York Magazine, apreciind că aceasta seamănă cu "părul lui Sally Brown în Peanuts", bandă desenată cu câinele Snoopy. Semnătura acestui specialist în dosare bugetare austere, care a intrigat deja în septembrie 2011 când a fost numit la Biroul de Buget al Casei Albe, este "cea mai ciudată şi misterioasă pe care am văzut-o în jumătate de secol de grafologie", apreciază site-ul graphologyconsulting.com.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.