Internațional

Noul domeniu de concurenţă în tv: ecrane care redau programe diferite

Ziarul de Vrancea
8 ian 2013 532 vizualizări
Două persoane pot urmări simultan emisiuni diferite, cu ajutorul unor ochelari speciali şi, bineînţeles, a căştilor audio

Grupul sud-coreean Samsung a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) 2013 în Las Vegas un televizor de 55 de inci (140 de centimetri) la care două persoane pot privi în acelaşi timp programe diferite pe acelaşi ecran. Televizorul F9500, cu tehnologie OLED, este primul din lume care încorporează funcţia Multi View, care permite vizionarea pe acelaşi ecran de conţinut Full-HD diferit de către două persoane, cu sunet şi comenzi aferente, potrivit Samsung. Funcţia Multi View este disponibilă cu ajutorul ochelarilor 3D speciali ai Samsung, care dispun de difuzoare stereo încorporate, pentru a asigura sunetul corespunzător programului urmărit.
Înaintea Samsung, LG şi Phillips au testat o astfel de funcţie inovatoare, însă pentru jocurile video, astfel încât să se poată renunţa la nevoia de împărţire a ecranului între două persoane care joacă acelaşi joc. Absenţa tehnologiei OLED a condus, însă, la reducerea rezoluţiei.
Potrivit aşteptărilor, ecranele OLED ar trebui să asigure contrast şi colorit superioare actualelor tehnologii, precum plasmă sau LCD. Până în prezent, doar grupul sud-coreean LG a lansat pe piaţă un televizor OLED. Compania a anunţat săptămâna trecută deschiderea precomenzilor pentru un model de 55 de inci (140 de centimetri) la preţul de 11 milioane de woni (7.800 de euro). Televizorul va fi disponibil până la sfârşitul lunii martie. Samsung nu a dat informaţii despre preţul sau momentul lansării pe piaţă a modelului F9500.

Şi Sony a intrat în cursă

Sony a prezentat la Consumer Electronics Show (CES) 2013, în desfăşurare la Las Vegas, primul televizor OLED Ultra HD (4K) din lume, însă evenimentul a fost marcat de o eroare de funcţionare a computerului care ar fi trebuit să ruleze imagini de o calitate uimitoare. Prezentarea televizorului, care combină două dintre cele mai noi tehnologii din industria TV, OLED şi Ultra HD, ar fi trebuit să arate forţa tehnologică a companiei, scrie Wall Street Journal. În încheierea prezentării, directorul general al Sony, Kazuo Hirai, s-a lăudat cu superioritatea companiei în tehnologia OLED. Hirai a făcut chiar referiri la dificultăţile competitorilor Samsung şi LG de a aduce pe piaţă televizoare OLED cu ecran mare.

Şi crimele devin virtuale

Un chinez a angajat "asasini virtuali" pentru a vana şi ucide avatarul fiului său dintr-un joc online.

Dl. Feng, cum îl numeşte presa locala, citată de BBC News, pe autorul ineditei racolări era îngrijorat de timpul pe care fiul său în varstă de 23 de ani, şomer, îl petrecea online. El spera că fiul său se va sătura să fie ucis imediat ce se loghează în joc şi în cele din urmă va renunţa şi îşi va putea căuta un loc de muncă.
Profesorul Mark Griffiths, expert în jocuri şi dependenţa de acestea la Nottingham Trent University, nu crede însă că astfel de abordări au succes. "Jucatul excesiv este cel mai adesea un simptom al unei probleme ascunse", a explicat el. "Am cunoscut jucători excesivi - care jucau 10 pană la 14 ore zilnic - dar pentru mulţi dintre ei nu exista un impact nefast dacă nu erau angajaţi, nu aveau o relaţie şi nici copii. Nu este vorba de timpul petrecut pentru jocuri, ci de impactul asupra vieţii tale", a adăugat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.