Internațional

Comandantul pachebotului naufragiat în urmă cu un an:Am fost prezentat ca fiind mai rău decat ben Laden"

Ziarul de Vrancea
7 ian 2013 500 vizualizări
Francesco Schettino şi alte şapte persoane urmează să fie judecate pentru tragedia navei de lux "Costa Concordia", eşuată în largul costelor italiene

Francesco Schettino, comandantul pachebotului Concordia, nava care a eşuat în urmă cu un an în apropiere de Insula Giglio, în Toscana, un naufragiu soldat cu 32 de morţi, s-a plâns ieri că a fost "prezentat ca fiind mai rău ca ben Laden", într-un interviu pentru cotidianul La Stampa. "Am fost afectat tot anul de ceea ce s-a petrecut în noaptea de 13 ianuarie. Este o durere sinceră, din adâncul inimii. Am fost prezentat ca fiind mai rău ca ben Laden, deşi regret enorm ceea ce s-a întâmplat", a spus el.
Pachebotul Concordia, la bordul căruia se aflau 4.229 de persoane, dintre care peste 3.200 de pasageri, a eşuat în noaptea de 13 ianuarie, în apropiere de malul Insulei Giglio, după ce s-a lovit de o stâncă, la aproximativ 300 de metri de coastă. Treizeci şi două de persoane au murit în acest naufragiu, iar cadavrele a două victime nu au fost găsite niciodată.
Comandantul Francesco Schettino este judecat pentru naufragiu, omucidere prin imprudenţă şi abandonarea navei, părăsind nava Concordia înainte de încheierea evacuării acesteia. El a spus mereu că a "alunecat" într-o şalupă de salvare, în timp ce evacuarea era în curs, dar în acest interviu a declarat că această cădere a fost provocată de "forţa de gravitaţie", nava fiind aplecată pe o parte, după ce a luat apă la bord.
La finalul unei anchete asupra tragediei, magistraţii se pregătesc să ceară trimiterea în faţa justiţiei a opt persoane, inclusiv ofiţeri ai navei şi membri ai conducerii Costa Crociere, compania care deţine pachebotul, însă principalul acuzat, în ochii justiţiei şi marelui public, este Francesco Schettino, care pledează pentru o schimbare a regulilor în vigoare în acest tip de situaţie. "După naufragiul Titanicului, numeroase lucruri au fost revizuite. Ar trebui să facem acelaşi lucru acum. Ofiţerii de bord au, de asemenea, un rol. Oricum regulile trebuie revizuite", a spus el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.