Internațional

Franţa va taxa motoarele de căutare şi alte servicii de pe internet

Ziarul de Vrancea
7 ian 2013 511 vizualizări
Ministrul Tehnologiei acuză companiile care derulează asemenea activităţi că supraîncarcă reţelele de comunicaţii fără să contribuie la dezvoltarea acestora

Guvernul francez pregăteşte o lege care va obliga companiile de conţinut şi de servicii pe internet, printre care şi Google, să plătească pentru traficul efectuat pe reţelele de telecomunicaţii, a declarat ieri ministrul Tehnologiei, Fleur Pellerin. Companiile de pe internet generează trafic fără a efectua investiţii în infrastructura de reţea, a afirmat Pellerin, după ce a cerut companiei franceze Iliad, unul dintre principalii operatori din ţară, să nu mai blocheze spoturile publicitare distribuite pe internet. Google este cel mai mare jucător în sectorul publicităţii online.
Iliad a acceptat să nu mai blocheze mesajele publicitare de pe site-urile accesate de utilizatorii săi, a precizat Pellerin. Compania furnizează internet pentru peste 5,2 milioane de abonaţi, potrivit datelor de la sfârşitul lunii septembrie.
"Ce soluţii au la dispoziţie furnizorii de internet atunci când producătorii de conţinut le utilizează reţelele, dar nu investesc în ele? Trebuie să ne punem întrebări serioase despre cum ar putea companiile de pe web să investească în reţele", a afirmat oficialul francez în timpul unei conferinţe de presă. Pellerin şi ministrul Industriei Arnaud Montebourg vor participa pe 15 ianuarie la o dezbatere pe această temă, a adăugat Pellerin, precizând că va purta mai întâi discuţii cu şefii diviziei locale a Google.
Companiile de telecomunicaţii încearcă să găsească un model de business optim prin care să genereze venituri din creşterea traficului, care stresează reţelele şi impune investiţii. În ultimii ani, răspândirea rapidă a serviciilor de streaming de conţinut şi distribuţie digitală, dar şi explozia smartphone-urilor şi tabletelor au crescut semnificativ traficul la care trebuie să facă faţă reţelele de internet.

Dublu accident mortal, în timp ce şoferul îşi filma vitezometrul

Un miliardar în vârstă de 24 de ani care filma viteza cu care se deplasa cu maşina a murit şi a provocat moartea a două persoane, într-un accident produs în vestul Franţei, anunţă autorităţile franceze. Accidentul a avut loc la Sainte-Pazanne. Anchetatorii au descoperit la bordul vehiculului o cameră de luat vederi pentru filmarea vitezometrului. Potrivit filmării, la un moment dat vehiculul circulase cu 200 de kilometri pe oră, iar în momentul coliziunii cu o altă maşină viteza era de 140 km/h, pe o porţiune în care limita maximă era de 90 km/h. În vehiculul lovit se aflau un bărbat de 75 de ani care a fost grav rănit, soţia sa de 72 de ani şi soacra de 91 de ani, care au murit pe loc.

Jurnalişti chinezi în grevă contra cenzurii

Jurnaliştii unuia dintre principalele ziare ale Chinei, Southern Weekly, au protestat ieri faţă de cenzura comunistă, la sediul publicaţiei din Guangzhou, capitala provinciei Guangdong. BBC îi citează pe jurnalişti care spun că mesajul de Anul Nou transmis de către ei a fost schimbat de reprezentanţii serviciului de propagandă ai Partidului Comunist Chinez (PCC). Folosind crizanteme şi coli A4 pe care au scris mesaje împotriva cenzurii, protestatarii cer şefului cu propaganda să demisioneze. Nemulţumirile lor au fost generate şi de controlul manifestat de comuniştii chinezi asupra platformei de microblogging a site-ului ziarului. "Vrem libertatea presei, constituţionalitate şi democraţie", este unul dintre sloganurile afişate de jurnaliştii protestatari. Potrivit BBC, forţele de ordine nu au intervenit în protest, însă, imaginile postate pe site-ul de socializare Twitter arată câţiva ofiţeri de poliţie care fotografiază mulţimea. Martin Patience, corespondent BBC la Beijing, consideră că Southern Weekly este "probabil cel mai respectabil ziar din ţară, renumit pentru investigaţiile sale de mare impact şi pentru modul în care testează limitele libertăţii de exprimare".

Fiul beat al unui senator american, arestat pentru consum de alcool

Fiul adolescent al senatorului republican american Rand Paul a fost pus sub acuzare pentru consum de alcool şi comportament inadecvat după ce a fost arestat sâmbătă pe un aeroport din statul Carolina de Nord, informează CNN. William Hilton Paul, în varstă de 19 ani, a fost arestat după ce s-a deplasat cu avionul din Kentucky în Carolina de Nord. Nu se ştie dacă fiul senatorului republican a consumat băuturi alcoolice în avion sau în aeroport. În mai multe state din SUA consumul băuturilor alcoolice este interzis sub varsta majoratului, respectiv 21 de ani. Senatorul Rand Paul a difuzat un comunicat în care descrie incidentul drept o situaţie de familie pe care nu doreşte să o discute public.

Chavez e imobilizat în Cuba, iar opoziţia din Venezuela fierbe

Opoziţia venezueleană a lansat un apel susţinătorilor săi ca să manifesteze pentru a cere ca preşedintele parlamentului să-şi asume interimatul funcţiei de şef al statului cu începere de la 10 ianuarie, dacă Hugo Chavez nu va fi în stare să depună jurământul. "Poporul trebuie să se pregătească să iasă în stradă ca să manifesteze şi să se revolte împotriva nerespectării Constituţiei", a declarat Julio Borges, deputat şi coordonator al partidului Primero Justicia din care face parte principalul adversar al lui Hugo Chavez, Henrique Capriles. "Există o regulă foarte clară în Constituţie, când preşedintele nu se poate prezenta în faţa deputaţilor pentru a depune jurământul), cealaltă persoană aleasă, cu alte cuvinte preşedintele Adunării Naţionale, trebuie să-şi asume" funcţia, a afirmat el. La rândul său, guvernul consideră că Hugo Chavez, internat într-un spital din Cuba de peste trei săptămâni, va putea depune jurământul pentru un al treilea mandat în faţa Tribunalului suprem de justiţie de îndată ce sănătatea îi va permite. Preşedintele Adunării Naţionale, al treilea demnitar al regimului în ordinea importanţei, Diosdado Cabello, a fost reales sâmbătă în fruntea parlamentului unicameral de la Caracas. Acest fost militar în vârstă de 49 de ani este un vechi colaborator al lui Hugo Chavez.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.