Internațional

MOZAIC INTERNATIONAL: Autorii violului în grup din India riscă pedeapsa capitală

Ziarul de Vrancea
1 ian 2013 614 vizualizări
Potrivit poliţiei, agresorii au vrut să o strivească pe fată cu autobuzul, după viol

Violatorii studentei care a decedat sâmbătă în India au încercat să treacă peste ea cu autobuzul în care au comis agresiunea, a anunţat presa ieri, citând un raport al poliţiei. Prietenul studentei, bătut cu bare de fier şi aruncat din autobuz după violarea studentei în repetate rânduri, a reuşit la timp să o scoată din raza autobuzului cu care agresorii se pregăteau să o accidenteze, potrivit raportului de 1.000 de pagini al poliţiei, care urmează să fie prezentat justiţiei azi. Potrivit mai multor publicaţii şi posturi de televiziune, tânăra, decedată sâmbătă seara în urma violului produs la 16 decembrie, i-a muşcat pe cei trei agresori ai săi pentru a încerca să scape.
Muşcăturile, precum şi sângele, sperma şi firele de păr, dar şi mărturia prietenului acesteia ar trebui să constituie probe suficiente împotriva acuzaţilor, potrivit presei şi unor surse poliţieneşti.
Şase persoane au fost arestate. Cinci bărbaţi urmează să fie judecaţi astăzi pentru crimă şi viol în faţa unui tribunal special. Ministrul de Interne, Sushilkumar Shinde, a anunţat marţi că suspecţii riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsiţi vinovaţi.
Cel de-al şaselea acuzat, care are 17 ani, urmează să fie judecat de un tribunal pentru minori, dar a fost supus unui examen osos pentru a i se verifica vârsta.
"Femeia şi prietenul ei au fost dezbrăcaţi şi aruncaţi afară din autobuz", a afirmat cotidianul The Indian Express. "Prietenul ei a dat-o la o parte atunci când a văzut că autobuzul mergea înapoi pentru a o călca".
Potrivit The Times of India, unul dintre elementele de acuzare pe care intenţionează să le prezinte poliţia se referă la distrugerea probelor de către şoferul autobuzului, care a participat la viol: potrivit raportului, acesta din urmă a încercat să spele vehiculul şi a ars îmbrăcămintea smulsă de pe victimă.
Natura deosebit de violentă a acestui atac a condus la o explozie a furiei, până acum stăpânită, în India împotriva agresiunilor şi violurilor comise fără a fi pedepsite. În faţa valului de indignare şi condamnării internaţionale, premierul Manmohan Singh a promis să crească pedepsele prevăzute pentru autorii agresiunilor sexuale.

Un român i-a cerut Papei să "oprească terorismul"

Un român cunoscut pentru proteste extreme la Vatican a urcat pe o schelă şi a arborat în piaţa San Pietro un banner în care îi cere Papei Benedict al XVI-lea să "oprească terorismul". Incidentul a avut loc marţi dimineaţa, în timpul slujbei de Anul Nou, relatează La Repubblica, în ediţia electronică.
Protestul nu a perturbat slujba de Anul Nou oficiată de Suveranul Pontif.
Bărbatul s-a identificat pe acelaşi banner drept Iulian Jugărean, un român cunoscut pentru protestele sale extreme la Vatican. După câteva ore de negocieri cu poliţia, el a coborât şi a fost condus afară din zonă.
În octombrie 2011, românul - care conform autorităţilor ar avea afecţiuni mentale - a escaladat o balustradă şi a urcat într-o zonă interzisă, pe o latură a Bazilicii San Pietro din Roma. El a dat foc unui exemplar al Bibliei în timpul unei slujbe de canonizare oficiată de Papa Benedict.

Romani, suspectaţi că şi-au furat propriul copil dintr-un spital francez

Un nou-născut a dispărut, duminică după-amiază, dintr-un spital din Marsilia, unde era tratat de bronşiolită. Anchetatorii privilegiază pista familială, bebeluşul fiind luat din familia sa de origine română la sfârşitul lui octombrie, relatează Le Figaro. Copilul a fost plasat în grija serviciilor sociale, după care a fost internat la Timone, în Marsilia. Din octombrie, părinţii au cerut de mai multe ori să le fie încredinţat copilul, care le-a fost luat de serviciile sociale din cauza malnutriţiei severe. Potrivit poliţiei, "niciun element nu sugerează că altcineva" ar fi răpit nou-născutul, pe care nimeni nu l-a văzut în momentul care a fost luat din spital. Anchetatorii, care interoghează personalul medical, au precizat că starea de sănătate a bebeluşului nu reprezintă un pericol imediat pentru acesta. Părinţii sunt amândoi români şi s-au mutat din tabără în tabără, a precizat o sursă din cadrul poliţiei, ceea ce îngreunează căutarea lor.

Rusia îşi mută temporar flota în Marea Neagră

Rusia va efectua la sfârşitul lui ianuarie exerciţii militare care vor implica toate flotele ruse din Marea Neagră, Marea Nordului, Oceanul Pacific şi Marea Baltică, în mările Neagră şi Mediterană, a anunţat serviciul de presă al Ministerului Apărării. Prevăzute în programul de antrenament al Forţelor armate pentru 2013, exerciţiile vor avea ca misiune "perfecţionarea cooperării între trupe" în larg, a anunţat sursa citată. "În prezent, grupurile operaţionale de nave sunt în drum spre zonele desemnate în vederea manevrelor", a precizat serviciul de presă.
Scenariul exerciţiilor militare prevede simularea unor episoade tactice de îmbarcare a infanteriei Marinei şi a trupelor aeropurtate de pe coasta Caucazului de Nord pe nave amfibie.

Un ceas, noul gadget de la Apple?

Apple ar putea lansa în 2014 un ceas de mână care să funcţioneze ca dispozitiv asociat iPhone, au afirmat, ieri, analiştii firmei de consultanţă Piper Jaffray, preluând informaţii apărute pe blogurile IT. "Chiar dacă nu suntem siguri referitor la momentul clar al lansării, considerăm că Apple va introduce la un anumit moment un dispozitiv care să fie purtat de utilizatori", au declarat analiştii Piper Jaffray. Astfel de dispozitive ar putea înlocui iPhone, au afirmat analiştii.
Potrivit unor surse din rândul furnizorilor asiatici ai Apple, citate recent de portalul chinez Tech163.com, Apple lucrează la un nou produs care ar putea să înlocuiască smartphone-urile, un computer watch iOS cu Bluetooth şi ecran de 1,5 inci (3,8 centimetri).

În lipsă de ruşi, americanii se orientează pe "piaţa" de copii din Coreea de Nord

Congresul american a aprobat săptămâna trecută un proiect de lege ce deschide calea spre adopţiile de orfani nord-coreeni de către cetăţeni americani. Nouă lege obligă Departamentul de Stat să elaboreze o strategie globală pentru a facilita adopţia de copii nord-coreeni de către cetăţeni americani. Această măsură adoptată de Camera Reprezentanţilor în septembrie a fost votată de Senat săptămâna trecută. Conform textului, "Departamentul de Stat trebuie să examineze în profunzime obstacolele diplomatice şi administrative cu care se confruntă familiile americane care doresc să adopte orfani din Coreea de Nord" şi să propună Congresului strategii de pus în aplicare în vederea soluţionării acestora, a declarat deputata republicană Ileana Ros-Lehtinen, cu ocazia prezentării textului.
Textul vizează "oferirea unei familii iubitoare pentru unii dintre cei mai vulnerabili copii ai planetei", a declarat Ros-Lehtinen, care prezidează Comisia pentru Afaceri Externe din cadrul Camerei Reprezentaţilor. Numeroşi copii nord-coreeni devin orfani sau apatrizi după ce familiile lor fug în China sau în alte ţări vecine, a remarcat ea. "Suntem conştienţi de existenţa represiunii, a malnutriţiei şi a sărăciei de care suferă o bună parte dintre persoanele din Coreea de Nord în prezent. Iar copiii sunt adesea cei mai afectaţi", a subliniat deputata.
Săptămana trecută, Rusia a interzis adopţiile de copii către familiile americane.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.