Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Primul caz de castrare chimică a unui pedofil în Republica Moldova

Ziarul de Vrancea
26 dec 2012 1320 vizualizări
Prima condamnare la castrare chimică a unui pedofil a avut loc în Republica Moldova, un bărbat de 50 de ani va fi castrat chimic pentru că a violat-o pe fiica concubinei sale, în vârstă de 8 ani, relatează publicaţia Jurnal de Chişinău

Potrivit procurorilor, inculpatul era cercetat iniţial pentru comiterea unei sustrageri. În timpul investigaţiilor, inculpatul a depus o plângere, potrivit căreia fiica minoră a concubinei lui ar fi fost violată de concubinul anterior al femeii. Expertiza medico-legală a demonstrat însă că fetiţa nu a fost violată. În timp ce se întorcea de la medic împreună cu fetiţa, inculpatul a recurs la violenţă şi a violat fetiţa pe câmp. Bărbatul a fost condamnat la 19 ani de închisoare în penitenciar de tip închis şi la castrare chimică. Totodată, potrivit prevederilor legale, pedofilul va fi castrat în ultimele 3 luni de detenţie.

Comerţ chinezesc cu copii

Poliţia chineză a salvat 89 de copii şi a arestat 355 de suspecţi, după destructurarea unei reţele de trafic de persoane. Poliţiştii din provinciile Fujian, Yunnan, Sichuan, Anhui şi Guangdong au participat la o operaţiune comună începută pe 18 decembrie, copiii fiind plasaţi în orfelinate. Acum, poliţia încearcă să dea de urma părinţilor acestora. Traficul de copii este o problemă gravă în China. Copiii sunt cumpăraţi cu 30.000 de yuani (3.640 de euro) din provincii sărace precum Yunnan şi sunt revânduţi cu 70-90.000 de yuani în zone bogate precum Fujian şi Guangdong.

Loteria de Crăciun din Spania a îmbogăţit un român

Un imigrant român se numără printre câştigătorii Loteriei "El Gordo", organizată de Crăciun în Spania, premiul obţinut de tânărul în vârstă de aproximativ 30 de ani fiind de 400.000 de euro, scrie publicaţia La Vanguardia. Loteria spaniolă „El Gordo“ ("Premiul cel mare") a avut anul acesta premii în valoare totală de 2,52 miliarde de euro. Potrivit ziarului El Mundo, în suburbia madrilenă Alcalá de Henares au fost cei mai mulţi câştigători - 130, valoarea cumulată a câştigurilor fiind de 520 de milioane de euro. Printre norocoşii care au extras seria câştigătoare de cifre - 76058 - se numără şi un român, Cristian Voica, din Alcalá de Henares. Imigrantul în vârstă de aproximativ 30 de ani a câştigat 400.000 de euro. "Este norocul care îmi va schimba viaţa", a declarat românul, fericit, pentru ziarul La Vanguardia, care menţionează că imigrantul lucrase în construcţii şi era şomer de trei ani.

Linie de mare viteză între Beijing şi Canton

Primul tren de mare viteză a parcurs fără incidente, cu viteza medie de 300 de kilometri pe oră, noua linie feroviară care face legătura între oraşele Beijing şi Canton. Trenul a plecat de la Beijing la ora locală 9.00 şi a parcurs în opt ore cei 2.300 de kilometri până la Canton. Trenul a sosit în Canton (sud) la ora 17.00, fiind aşteptat cu fast de oficiali centrali şi de echipe de televiziune. China a ales ziua de ieri pentru inaugurarea rutei feroviare de mare viteză deoarece Mao Tse-tung, fondatorul actualului regim, s-a născut pe 26 decembrie 1893. Trenul rulează în medie cu 300 de kilometri pe oră şi efectuează cinci opriri în oraşe mai mari situate pe traseu. Canton este denumirea istorică a metropolei Guangzhou, situată aproape de fostele colonii Hong-Kong (britanică) şi Maçao (portugheză).

Două grave accidente aviatice arată că tehnica militară din CSI e la pămant

Douăzeci şi şapte de oameni au murit după prăbuşirea unui avion militar în Kazahstan. Conform agenţiilor RIA Novosti şi Interfax, la bordul avionului de tip Antonov-72 se aflau 27 de persoane. Aparatul s-a prăbuşit la ora locală 18.55 (14.55, ora României), la aproximativ 20 de kilometri de oraşul şimkent. Avionul transporta şapte membri ai echipajului şi 20 de militari din cadrul Serviciului de frontieră. Un alt accident aviatic, soldat cu maortea a cinci persoane, a avut loc în Ucraina. Un elicopter al Ministerului ucrainean de Interne s-a izbit de sol, în centrul ţării. Trei membri ai echipajului şi doi ingineri au murit în momentul în care elicopterul de tip Mi-8 s-a prăbuşit în timpul decolării de pe aeroportul din Alexandria, în regiunea ucraineană Kirovograd. Cauzele accidentului nu se cunosc, iar autorităţile aeronautice au declanşat investigaţii în cele două cazuri.

Premierul Italiei a demisionat, dar ar rămane în continuare în funcţie

Premierul demisionar italian Mario Monti a declarat că nu va candida în scrutinul parlamentar anticipat din februarie, dar este pregătit să conducă din nou guvernul în anumite condiţii, scrie Corriere della Sera. El a anunţat un program "pentru schimbarea Italiei şi reformarea Europei", criticându-l cu ironie pe predecesorul său, Silvio Berlusconi. Monti a calificat acest program de reforme drept "agenda pentru un angajament comun, prima contribuţie spre o discuţie deschisă". "Italia a învins criza financiară, fără asistenţă financiară europeană şi fără ajutorul FMI", a spus el. Guvernul italian în exerciţiu, condus de premierul demisionar Mario Monti, a semnat decretul prin care stabileşte organizarea scrutinului parlamentar anticipat pe 24 şi 25 februarie 2013. Tehnocratul Mario Monti a demisionat vineri seară de la şefia Guvernului, după ce a pierdut sprijinul partidului lui Silvio Berlusconi - Poporul Libertăţii. Demisia lui declanşează o nouă criză politică în Italia, o ţară afectată în continuare de recesiune, în contextul în care criza din zona euro încă nu s-a încheiat. Parlamentul italian a aprobat vineri seară, înaintea demisiei Guvernului, proiectul de buget - unul de austeritate - pe anul 2013.

Concurenţă mare pentru bancnota de 10 lire

The Beatles şi Mick Jagger ar putea apărea pe noua bancnotă n totuşi, se pare că favorită este efigia altei persoane

The Beatles, Mick Jagger şi Robbie Williams se numără printre cele 150 de celebrităţi, avute în vedere de Banca Naţională a Angliei, ale căror chipuri ar putea fi imprimate pe o nouă bancnotă de 10 lire sterline, informează lefigaro.fr. Potrivit tabloidului Daily Mail, Banca Naţională a Angliei a publicat o listă cu 150 de personalităţi britanice, dintre care va fi aleasă una, al cărei chip va ilustra noile bancnote. Printre cele 150 de personalităţi, ale căror nume au fost sugerate de către public pentru noua emisiune monetară figurează două "monumente" ale muzicii britanice - trupa The Beatles şi Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones -, dar şi fostul solist al grupului pop Take That Robbie Williams, care a avut un succes răsunător şi în calitate de cântăreţ solo.
Printre personalităţile avute în vedere pentru această onoare se află nu doar vedete din industria muzicală, ci şi reprezentanţi ai monarhiei britanice, vedete din lumea sportului, a literaturii şi a politicii. Pe listă apar numele prinţesei Diana, decedată în urma unui accident de automobil la Paris în 1997, fotbalistul David Beckham, jucătorul de rugby Jonny Wilkinson. Sunt evocate însă şi numele ducelui de Edinburgh, al reginei mamă, cel al fostului premier Winston Churchill şi cel al activistei pentru drepturile femeilor Emmeline Pankhurst. Trei "uriaşi" ai literaturii - William Shakespeare, Geoffrey Chauser şi George Orwell - apar pe aceeaşi listă, alături de oamenii de ştiinţă Stephen Hawking şi Alexander Fleming.
Însă, potrivit tabloidului The Mirror, favoritul este Alan Turing, matematician, criptolog şi informatician, autorul articolelor pe baza cărora a fost înfiinţată ştiinţa informatică, care a condus la apariţia computerului, mort în 1954 după ce a fost condamnat, potrivit legislaţiei din epocă, pentru faptul că era homosexual.
Din anul 2000, naturalistul şi biologul Charles Darwin, cunoscut în special pentru teoriile sale despre evoluţia speciilor şi despre selecţia naturală, ilustrează una dintre cele două feţe ale bancnotei de 10 lire sterline. Charles Darwin l-a înlocuit în această postură pe scriitorul Charles Dickens. Pe cealaltă faţă a bancnotei, la fel ca pe toate bancnotele britanice, este imprimat chipul reginei Elizabeth a II-a.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
roshul, acum 3312 zile, 23 ore, 3 minute, 36 secunde
dau si procurorul simona rusu si pe clovnul din dosar pe numele andrei cristian ce a aruncat termo pe gaze case si vile in aer . avand in vedre ca in 2010 monir ma injurat - de nu te omor eu pe tine ! citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.