Internațional

O "alertă de răpire" a dat de urma bebeluşului furat din maternitate

Ziarul de Vrancea
20 dec 2012 565 vizualizări
Bebeluşul răpit marţi seara într-o maternitate din estul Franţei de o femeie care s-a dat drept angajată a spitalului a fost găsit nevătămat într-un apartament de la periferia de sud a oraşului Nancy.

Potrivit unui anchetator, o tânără care corespundea portretului robot al răpitoarei a fost găsită împreună cu micul Lucas, despre care pretindea că este al ei, în timp ce ea "nu avea nici un indiciu că ar fi născut recent". Femeia, o tânără cu vârsta între 16 şi 20 de ani, se dăduse drept asistentă socială marţi seara într-o maternitate din Nancy. Autorităţile franceze au declanşat - fapt rar - "o alertă de răpire", măsură înfiinţată în SUA şi intrată în vigoare în Franţa în 2006, care constă în anunţuri masive de alertă la radio, televiziune şi pe panouri în gări şi pe autostrăzi pentru a mobiliza populaţia în acţiunile de căutare a copilului răpit şi a răpitorului/rapitoarei sale. Poliţiştii din ţările de la frontierele Franţei, îndeosebi din Belgia şi Luxemburg, au fost şi ei solicitaţi.

Captură de peste 1,2 tone de cocaină

O încărcătură de 1,235 de tone de cocaină, ascunsă într-un container, a fost confiscată într-un port din Lisabona, această cantitate fiind echivalentul a 12,5 milioane de doze individuale, cu o valoare totală de 56,5 milioane de euro, au anunţat, ieri, autorităţile vamale portugheze. Drogurile, îmbarcate într-un port din Argentina, erau ascunse în conserve de pulpă de fructe, destinate unei companii spaniole din Madrid. În 2010, poliţia judiciară din Portugalia a descoperit peste 1,7 tone de cocaină. Cea mai importantă confiscare a avut, totuşi, loc în 2008, când peste nouă tone de cocaină, lichefiată şi congelată, a fost interceptată tot în portul din Lisabona.

Fostul magnat rus al petrolului are şanse să iasă mai repede din închisoare

Un tribunal a redus cu doi ani pedeapsa fostului magnat al petrolului şi critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, încarcerat din 2003, ceea ce îi va permite acestuia să iasă din închisoare în octombrie 2014. Tribunalul municipal din Moscova a redus de la 13 la 11 ani condamnarea lui Hodorkovski pentru furt de petrol şi spălare de bani, precum şi pe cea a asociatului său, Platon Lebedev. Acesta din urmă va putea ieşi din închisoare în iulie 2014. Afacerea Iukos a fost denunţată de liberalii ruşi şi în străinătate drept o operaţiune inspirată de Kremlin pentru a prelua controlul asupra preţioaselor active petroliere şi pentru a pedepsi un om de afaceri care a manifestat ambiţii politice şi a susţinut opoziţia. Reducerea pedepsei a fost decisă din cauza modificărilor aduse legislaţiei.

Preşedintele Franţei recunoaşte "suferinţele" impuse Algeriei prin colonizare

Preşedintele francez François Hollande a declarat ieri, la Alger, că recunoaşte "suferinţele" provocate de colonizarea franceză poporului algerian. "Timp de 132 de ani, Algeria a fost supusă unui sistem profund nedrept şi brutal", a declarat şeful statului francez în faţa parlamentarilor algerieni. "Acest sistem este numit colonizare şi recunosc, aici, suferinţele pe care colonizarea le-a produs poporului algerian", a continuat Hollande. Între aceste suferinţe, François Hollande a citat "masacrele de la Sétif, Guelma şi Kherrata" care "rămân ancorate în memoria şi conştiinţa algerienilor". La Sétif, "pe 8 mai 1945, ziua în care lumea triumfa în faţa barbariei, Franţa nu respecta valorile sale universale", a spus preşedintele francez. Adevărul "trebuie spus atât cu privire la condiţiile în care Algeria s-a eliberat de sistemul colonial, cât şi cu privire la războiul Algeriei, al cărui nume nu s-a spus mult timp în Franţa", în opinia sa. "Avem respectul memoriei (...) şi datoria de a spune adevărul privind violenţa, nedreptăţile, masacrele, tortura", a insistat el.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.