Internațional

Tot mai mulţi spanioli îşi închid telefoanele mobile

Ziarul de Vrancea
17 dec 2012 532 vizualizări
Numărul conexiunilor a scăzut cu 486.000 în octombrie, dublu faţă de luna septembrie n Spania se confruntă cu o rată a şomajului de peste 25%

Un număr record de spanioli au renunţat la telefoanele lor mobile în luna octombrie, iar primii doi operatori au resimţit cea mai mare parte a acestor decizii luate de consumatorii afectaţi de recesiune. Autoritatea de reglementare în sectorul telecomunicaţiilor din Spania (CMT) a anunţat ieri că numărul conexiunilor de telefonie mobilă a scăzut cu 486.000 în luna octombrie, dublu faţă de cele 242.000 de conexiuni anulate în luna septembrie. Precedentul "record" data din luna aprilie când au fost anulate 380.000 de conexiuni. "Sectorul telefoniei mobile din Spania nu îşi revine. Aceasta este a noua lună consecutivă de scădere a numărului de conexiuni de telefonie mobilă", a anunţat CMT într-un comunicat de presă preluat de Agerpres.
Clienţii au renunţat la 284.000 de conexiuni Movistar (divizie a Telefonica), în timp ce numărul clienţilor Vodafone a scăzut cu 278.000, iar Orange a pierdut 14.870 de noi utilizatori. În schimb, Yoigo (al patrulea operator) a câştigat 12.490 de noi clienţi.
În luna octombrie a acestui an, Telefonica deţinea 37% din piaţa de telefonie mobilă din Spania, faţă de 40% în luna octombrie a anului trecut, în timp ce cota de piaţă a Vodafone a scăzut până la 27% de la 28%. În schimb, cota de piaţă a Orange a crescut uşor până la 21% de la 20% în luna octombrie a anului trecut.
Separat, grupul olandez de telecomunicaţii KPN a anunţat că Orange va prelua micul său operator virtual din Spania (Simyo), câştigând astfel aproape 380.000 de clienţi astfel că numărul său total de clienţi din Spania va ajunge la 12,2 milioane. Spania este ţara cu cea mai ridicată rată a şomajului din zona euro (25,5%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.