Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Film horror turnat în subsolul celui mai mare accelerator de particule

Ziarul de Vrancea
13 dec 2012 624 vizualizări
Scenele din "Decay" - "Descompunere" - au fost înregistrate în subsolul laboratorului CERN, fără ştirea şefilor laboratorului, iar filmul face senzaţie pe Internet

Studenţii britanici de la CERN (Organizaţia Europeană pentru Cercetare Nucleară) au turnat un film horror în subsolurile acestui centru de cercetare din Geneva, iar pelicula lor a făcut senzaţie pe internet, afirmă cotidianul elveţian Le Matin. Filmul, intitulat "Decay" ("Descompunere"), a fost produs fără autorizaţia administratorilor laboratorului, care nu au încercat însă să oprească difuzarea lui pe internet. "Nu ştiam că această filmare a avut loc, pentru că nu a existat nicio cerere de obţinere a unei autorizaţii", a declarat un purtător de cuvânt de la CERN, care a confirmat informaţia.
Celebrul LHC (Large Hadron Collider), acceleratorul de particule de la CERN, cel mai puternic din lume la ora actuală, se află în centrul acestui film. Potrivit aceluiaşi purtător de cuvânt, "scenele au fost turnate în subsolul laboratorului din Geneva, însă, evident, nu în tunelul în care se află acceleratorul, care este foarte bine securizat". CERN, a adăgat aceeaşi sursă, este vizitat în fiecare an de câteva mii de studenţi.
Potrivit publicaţiei Le Matin, filmul a fost lansat în urmă cu două zile pe site-urile decayfilm.com şi YouTube şi a adunat deja câteva zeci de mii de vizualizări. Pelicula are o durată de o oră şi 15 minute şi poate fi descărcată gratuit de pe internet.
Potrivit scenariului filmului imaginat de studenţii britanici, LHC devine incontrolabil şi produce radiaţii care atacă creierul uman, transformându-i pe oameni în zombies. În film, directorul general al CERN este prezentat ca un personaj lipsit de scrupule, care pune descoperirile ştiinţifice înaintea intereselor speciei umane.
Sediul CERN din Geneva a servit deja ca decor pentru o serie de scene din filmul "Îngeri şi Demoni/ Angels & Demons" (2009), în care rolurile principale au fost interpretate de Tom Hanks şi Ewan McGregor.

Un taifun a ucis peste 900 de filipinezi

Bilanţul victimelor provocate de Bopha, taifunul cel mai puternic care a afectat Filipine în acest an, a depăşit pragul de 900 de morţi, au anunţat ieri autorităţile, precizând că sute de persoane sunt în continuare date dispărute. Taifunul din 4 decembrie a provocat moartea a 902 persoane pe insula Mindanao (sud) şi aproape 2.000 de localităţi au fost distruse total sau parţial de inundaţii şi alunecări de teren, a anunţat Biroul pentru securitate civilă. Numărul dispăruţilor este în prezent de 615 persoane, în scădere netă în raport cu cel de 880 anunţat marţi. Echipele de salvare au găsit 300 de pescari, plecaţi pe mare înainte de sosirea taifunului din General Santos, principalul port de pescuit ton din ţară. Aproximativ 80.000 de locuitori se află în continuare în refugii, instalate de cele mai multe ori în clădiri publice, după ce şi-au pierdut locuinţele. Guvernul caută terenuri neinundabile pentru reconstruirea locuinţelor distruse.

China forţează nota în faţa Japoniei

Guvernul japonez a denunţat ieri prima încălcare din istorie a spaţiului său aerian de către China, după ce un avion de supraveghere maritimă al acesteia a survolat un arhipelag administrat de Japonia în Marea Chinei de Est. "Aceasta este prima încălcare a spaţiului nostru aerian de către un avion chinez de când ne amintim", a explicat pentru AFP un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării. Avioanele de vânătoare nipone F-15 au decolat înspre acest arhipelag. Japonia a protestat oficial pe lângă China, considerând această intruziune "extrem de regretabilă". Paza de coastă niponă a explicat la rândul său că nava sa patrulare a reperat un avion de supraveghere maritimă chinez "la aproximativ 15 kilometri sud de insula Uotsuri". "Nava de patrulă i-a cerut imediat acestui avion să părăsească spaţiul aerian al ţării noastre. Echipajul avionul a răspuns: Suntem în spaţiul aerian chinez", a continuat paza de coastă într-un comunicat. Insulele Senkaku, denumite Diaoyu de chinezi, se află în centrul unei dispute între cei doi vecini. Diferendul teritorial din jurul acestui arhipelag nelocuit, al cărui subsol marin înconjurător ar putea fi bogat în hidrocarburi, s-a accentuat în septembrie, după naţionalizarea unei părţi a acestor insule de către Japonia, cumpărate de o persoană privată japoneză.

NATO vede deja sfarşitul regimului de la Damasc

Regimul sirian se "apropie de prăbuşire", care "reprezintă doar o problemă de timp", a declarat ieri secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen. "Îndemn regimul (sirian) să înceteze violenţele, să îşi dea seama care este situaţia în prezent şi să angajeze un proces de satisfacere a solicitărilor legitime ale poporului sirian", a adăugat Rasmussen într-o conferinţă de presă. Între timp, 26 de persoane, "majoritatea femei şi copii", au fost ucise ieri în explozia a două maşini-capcană, în suburbiile capitalei siriene. Miercuri, un val de atentate a zguduit Damascul şi periferia sa, provocând 13 morţi. Trei atacuri, între care unul cu maşină-capcană, au vizat Ministerul de Interne, soldându-se cu nouă morţi, potrivit OSDO, între care deputatul Abdallah Qirouz, membru al Partidului Naţional Social din Siria, pro-regim, şi opt militari. Potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, ministrul a fost rănit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.