Internațional

Romii invitaţi să părăsească Franţa nu vor mai primi cei 300 de euro

Ziarul de Vrancea
9 dec 2012 761 vizualizări
Guvernul de la Paris s-a prins într-un tarziu că acesta devenise o atracţie pentru ţiganii trimişi în România. Anul trecut, peste 10.000 de persoane au părăsit Franţa cu avionul, dar numărul romilor a rămas constant în această ţară

Ajutorul financiar acordat de Franţa romilor care acceptă să fie revină în ţările de origine din Uniunea Europeană va înceta "înainte de sfârşitul anului, în zilele următoare", a precizat ieri ministrul de Interne, Manuel Valls, după anunţul său de vineri privind eliminarea acestui ajutor. "Ajutorul umanitar pentru revenire pe care îl eliminăm era un element care făcea Franţa atractivă pentru aceste populaţii", a explicat ministrul, precizând că guvernul de Bucureşti şi organizaţiile neguvernamentale împărtăşesc constatarea Parisului despre efectele nedorite ale acestui sistem.
"Ajutorul umanitar pentru revenire care se adresa cetăţenilor europeni a fost desfiinţat. Costurile repatrierii vor în continuare suportate de statul francez şi va exista o sumă de 50 euro per adult, ce va fi acordată spre a le permite persoanelor respective să ajungă la domiciliile lor după revenirea în ţară", a detaliat Manuel Valls.
Anul trecut, mai mult de 10.600 de persoane, dintre care 2.000 de copii, au beneficiat de ajutorul (300 euro/adult şi 100 euro/copil) pentru revenirea în ţara de origine, indică statistica Oficiului francez pentru imigraţie şi integrare. Potrivit ONG-urilor, numărul romilor rămâne însă constant în Franţa - între 15.000 şi 20.000 -, pentru că persoanele expulzate revin în mod sistematic.
Ministrul francez a anunţat, pe de altă parte, că ajutorul financiar pentru revenire voluntară acordat cetăţenilor unui stat din afara UE, aflaţi în situaţie ilegală în Franţa şi care acceptă să fie repatriaţi, va fi aliniat "mijloacelor europene", urmând să fie de "500 euro de persoană, în loc de 2.000 în prezent".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.