Internațional

Premierul Australiei se ţine de farse

Ziarul de Vrancea
7 dec 2012 528 vizualizări
Premierul australian Julia Gillard a realizat o reclamă amuzantă în care susţine că Apocalipsa este aproape n printre marile ameninţări la adresa omenirii ea a menţionat şi muzica pop coreeană, foarte la modă în 2012

Într-un mesaj video de 50 de secunde, care promovează o emisiune matinală a postului radiofonic Triple J, ce se adresează în special publicului tânăr, Julia Gillard a spus că sfârşitul lumii va veni spre finalul acestei luni, aşa cum a "prezis" calendarul maya. Premierul australian a intervenit cu umor în dezbaterea despre presupusa profeţie maya despre sfârşitul lumii, asigurându-şi totodată compatrioţii de sprijinul ei în faţa "zombies", "bestiilor din infern" şi a triumfului muzicii pop coreene.
Cu un expresie gravă, pe care o foloseşte de regulă în timpul conferinţelor de presă oficiale, şi înconjurată de drapeluri australiene, Julia Gillard şi-a început discursul astfel: "Dragii mei compatrioţi australieni care mai sunteţi încă în viaţă". "Sfârşitul lumii se apropie. Nu din cauza Y2K, nici măcar a taxei pe carbon", a continuat Gillard cu fermitate. "Se pare că profeţia calendarului maya este adevărată".

Y2K este denumirea sub care este cunoscută teoria potrivit căreia computerele urmau să se blocheze în anul 2000, iar taxa pe carbon se referă la o controversă majoră cauzată de o un proiect iniţiat în 2012 de Partidul Laburist din care face parte Julia Gillard. Premierul australian a intrat apoi într-o serie de detalii înfiorătoare despre sfârşitul lumii, însă le-a făcut compatrioţilor ei o promisiune: "Indiferent dacă lovitura de graţie ne va fi dată de zombies devoratori de carne umană, de bestii demoniace din infern sau de triumful muzicii K-pop (muzica pop sud-coreeană, n.r.), trebuie să fiţi convinşi de un lucru despre mine: voi lupta pentru voi până la final". Premierul australian şi-a încheiat discursul astfel: "Mult succes tuturor!".
Un purtător de cuvânt al premierului australian a spus că acest mesaj video, care a fost postat pe internet de postul Triple J, joi, a fost vizualizat deja de peste 232.000 de ori pe YouTube şi a fost de fapt o simplă glumă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.