Internațional

Aşa arată o comoară inestimabilă

Ziarul de Vrancea
5 dec 2012 1204 vizualizări
Cel mai mare acvamarin din lume a fost extras dintr-o mină din Brazilia cu 30 de ani în urmă. Piatra preţioasă cantăreşte peste două kilograme

Cel mai mare acvamarin din lume se va alătura, începând de astăzi, colecţiei permanente a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, alături de Hope, celebrul "diamant albastru" din coroana Franţei. Această nestemată de 10.363 de carate, denumită "Dom Pedro", după numele a doi împăraţi brazilieni (Pedro I şi Pedro al II-lea), a fost extrasă dintr-o mină braziliană în anii 1980, apoi tăiată în forma unui obelisc de 35 de centimetri de către celebrul bijutier german Bernd Munsteiner. Această piatră preţioasă are o greutate de peste două kilograme.

"Claritatea pietrei, culoarea ei rafinată albastru-verzui şi mărimea ei deosebită fac din această nestemată o piatră preţioasă excepţională", se afirmă într-un comunicat emis de muzeul american. Colecţia de pietre preţioase şi de minerale a Muzeului de Istorie Naturală din Washington, care face parte din Smithsonian Institution, este una dintre cele mai bogate din lume. Ea include printre cele mai renumite exponate ale sale celebrul diamant Hope, care a aparţinut coroanei Franţei, dar şi două diamante montate într-o pereche de cercei pentru regina Marie-Antoinette.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.