Internațional

Ambasadorul sârb la NATO s-a sinucis chiar în timpul unei întalniri pe aeroport

Ziarul de Vrancea
5 dec 2012 604 vizualizări
Branislav Milinkovici, a murit, ieri, la Bruxelles, aruncandu-se în gol la doar cateva minute după ce îl întampinase pe un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului sârb al Afacerilor Externe

"Ambasadorul Serbiei la NATO Branislav Milinkovici a murit tragic la 4 decembrie la Bruxelles", anunţat ieri sec Ministerul Afacerilor Externe. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, s-a declarat "profund întristat de decesul tragic al ambasadorului sârb". "Milinkovici era un reprezentant foarte respectat al ţării sale şi ne va lipsi", a apreciat el.
Potrivit cotidianului Blic, diplomatul s-a sinucis în parcarea aeroportului din Bruxelles, în prezenţa unui oficial de rang înalt din cadrul Ministerului sârb al Afacerilor Externe, Zoran Vujici. Ambasadorul ar fi sărit de pe o platformă a parcării, o cădere de mai mulţi metri care i-a fost fatală, a precizat aceeaşi sursă. Motivele acestui gest nu sunt cunoscute încă.

Incidentul a avut loc în jurul orei 18.00 (19.00 ora României), în parcarea VIP a aeroportului. Branislav Milinkovici se afla acolo pentru a-l căuta pe un oficial sârb de rang înalt. Pe neaşteptate, în timp ce delegaţia se îndrepta spre parcare, Milinkovici s-a îndepărtat puţin şi a căzut, a explicat o sursă diplomatică de la Bruxelles. "Marţi, acesta părea perfect normal pe parcursul zilei, discuta" cu jurnaliştii pe coridoarele clădirii NATO despre reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe, a mărturisit un jurnalist sârb aflat la Bruxelles.

Serbia, ţară care îşi revendică neutralitatea militară, nu face parte din cele 28 de ţări membre, însă are statutul de ţară parteneră. Unul dintre principalele subiecte de dialog dintre Belgrad şi NATO îl reprezintă situaţia "frontierei" cu Kosovo, securizată de trupele NATO în cadrul operaţiunii KFOR. Branislav Milinkovici în vârstă de 52 de ani era un diplomat de carieră, care a deţinut postul de ambasador la Viena la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.