Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Chinezii se laudă că vor construi cea mai înaltă clădire din lume în doar trei luni

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 748 vizualizări
O firmă chineză de construcţii, Broad Sustainable Building, a anunţat că în decembrie sau ianuarie va demara lucrările la ceea ce va fi cea mai înaltă clădire de pe planetă

Sky City urmează să fie ridicată în doar trei luni, susţine firma constructoare, iar în final va măsura 838 de metri. Locul unde va fi amplasat turnul este Changsha, un oraş în plină expansiune din provincia sudică Hunan. Dacă totul va decurge conform planurilor, Sky City va avea 220 de etaje şi va depăşi cu aproape 10 de metri actualul deşinător al recordului de înălţime, turnul Burj Khalifa din Dubai (829,8 metri).

Podul Calafat-Vidin va fi deschis circulaţiei în mai 2013

Podul Calafat-Vidin va fi dat în folosinţă în mai 2013, anunţă ministrul bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski, citat de site-ul Novinite.com. "Dacă vremea va permite, lucrările ar urma să fie finalizate la sfârşitul lunii decembrie 2012", a spus Moskovski. Ministrul bulgar a reamintit că intrastructura rutieră care face legătura cu podul a fost deja construită, atât în România, cât şi în Bulgaria. Conform estimărilor, peste 100.000 de vehicule ar urma să traverseze anual acest pod.

Spaniolii au pus la punct un tratament nou pentru diabetici şi obezi

Medicii de la spitalul Bellvitge din Barcelona au recurs pentru prima dată la un nou tip de intervenţie chirurgicală, ce permite reducerea nivelului obezităţii şi controlarea diabetului, relatează Agerpres. Sistemul constă în plasarea unui dispozitiv în intestinul subţire la ieşirea din stomac, cu ajutorul unei intervenţii endoscopice. Dispozitivul creează o barieră internă între alimentele ingerate şi prima parte a peretelui intestinului subţire, ceea ce permite ca alimentele să ajungă mai repede şi mai puţin digerate la cealaltă extremitate a intestinului, la fel ca în cazul "by-pass-ului" gastric chirurgical. Plasarea dispozitivului se face ambulatoriu, nu este nevoie de anestezie şi intervenţia nu durează mai mult de o jumătate de oră, dar pacientul trebuie să rămână în spital timp de o noapte sub supraveghere. Acest tratament este indicat pacienţilor care suferă de diabet tip 2 şi care nu răspund pozitiv tratamentului tradiţional. După un an, atunci când pacientul ar putea să piardă până la 20% din greutatea corporală, dispozitivul este extras tot pe cale endoscopică.

Prinţul William şi soţia sa Kate aşteaptă un copil

Prinţul William şi soţia sa Kate, amandoi în varstă de 30 de ani, aşteaptă un copil, a anunţat ieri serviciul lor de presă. "Ducesa a fost primită în această după-amiază la spitalul King Edward VII din centrul Londrei, din cauza unei hyperemesis gravidarum (sarcină, n.r.). Cum sarcina este la început, Alteţa sa regală trebuie să rămană la spital timp de mai multe zile şi va avea nevoie de o perioadă de odihnă după", potrivit unui comunicat al Clarence House.

Ruşii nu se împacă cu turcii pe subiectul sirian

"Rusia şi Turcia nu pot găsi deocamdată o abordare comună privind modalităţile de soluţionare a crizei din Siria", a declarat preşedintele Vladimir Putin într-o conferinţă de presă comună cu premierul turc, Recep Tayyip Erdogan. Totodată, liderul rus, aflat într-o vizita oficială în Turcia, s-a arătat îngrijorat de concentrarea de armament şi trupe, în special baterii de rachete Patriot, la graniţa cu Siria. Putin a început ieri o vizită crucială în Turcia, în cursul căreia s-a întâlnit deja cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan şi va avea întrevederi axate în special pe situaţia din Siria. Vizita, care a fost amânată după o programare iniţială pentru luna octombrie, intervine în contextul tensiunii între cele două ţări în legătură cu Siria şi pe fondul problemelor de sănătate, aparent un traumatism al spatelui, de care ar suferi Vladimir Putin. "Negocierile se vor referi la o serie de probleme internaţionale şi regionale urgente, ca reconcilierea în Orientul Mijlociu, situaţia în Fâşia Gaza, criza în Siria, precum şi cooperarea în cadrul organizaţiilor internaţionale", declara consilierul lui Putin pentru afaceri externe, Iuri Uşakov, înainte de începerea discuţiilor ruso-turce.
Tensiunile între Rusia şi Turcia s-au accentuat după interceptarea în 11 octombrie de către forţele aeriene turce a unui avion de linie sirian care zbura dinspre Moscova spre Damasc şi era suspectat de Turcia că transportă o încărcătură militară destinată Ministerului sirian al Apărării. Rusia a afirmat că avionul transporta echipamente radar care nu sunt interzise prin convenţiile internaţionale. Turcia a luat poziţie în favoarea rebelilor sirieni, în timp ce Moscova este unul dintre ultimii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad şi blochează sistematic rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU care condamnă regimul acestuia.

Alertă în Japonia înaintea lansării rachetei nord-coreene

Japonia a început să desfăşoare rachete sol-aer de apărare Patriot ca măsură de prevedere faţă de apropiata lansare a unei rachete de către Coreea de Nord. Phenianul a anunţat sâmbătă intenţia sa de a lansa pe orbită, între 10 şi 22 decembrie, un satelit de observaţie, după analizarea de către cercetători a erorilor comise în cursul lansării eşuate a unei rachete, în luna aprilie. Potrivit postului naţional de televiziune al Japoniei, NHK, un vas ce transportă rachete de tip Patriot PAC-3 (Patriot Advanced Capability-3) a părăsit ieri o bază navală din vestul Japoniei şi se îndreaptă spre Okinawa, în extremitatea sudică a ţării. Ministrul Apărării, Satoshi Morimoto, a ordonat încă de sâmbătă forţelor japoneze să se pregătească în vederea acestei lansări. Potrivit cotidianului Yomiuri Shimbun, autorităţile de la Tokyo mai intenţionează să trimită în apele învecinate nave de război echipate cu sisteme radar Aegis, capabile să urmărească traiectoria rachetelor şi să faciliteze interceptarea acestora.
Şi Rusia a cerut ieri Coreii de Nord să îşi reconsidere decizia de a lansa racheta, făcând apel la Phenian să respecte o decizie în acest sens a Consiliului de Securitate al ONU. Un anunţ similar al Moscovei, făcut la precedenta lansare, în aprilie, a fost ignorat în Coreea de Nord.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.