Internațional

Eurostat: sărăcia ameninţă 40% dintre români

Ziarul de Vrancea
3 dec 2012 466 vizualizări
În 2011, cel mai ridicat procent de persoane supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială din Uniunea Europeană se înregistra în Bulgaria (49%), România şi Letonia (ambele cu 40%), Lituania (33%), Grecia şi Ungaria (ambele cu 31%), arată datele prezentate ieri de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

La nivelul celor 27 de state din Uniunea Europeană, în 2011 erau 119,6 milioane de persoane - 24,2% din populaţie - supuse riscului de sărăcie şi excluziune socială. Nivelurile cele mai reduse ale acestui indicator se înregistrează în Cehia (15%), Suedia şi Olanda (ambele cu 16%), Austria şi Luxemburg (ambele cu 17%), iar cele mai mari - în Balcani (Bulgaria, România, Grecia) şi în ţările baltice (Letonia şi Lituania).
Un obiectiv al Strategiei Europa 2020 este scoaterea din categoria celor expuşi sărăciei şi excluziunii sociale în UE a cel puţin 20 de milioane de persoane până în 2020. Progresele către atingerea acestui obiectiv sunt măsurate în funcţie de 3 indicatori - persoane aflate în risc de sărăcie, persoane ce se confruntă cu privaţiuni materiale grave şi persoane ce trăiesc în familii cu o intensitate a muncii foarte scăzută (în care adulţii au utilizat mai puţin de 20% din potenţialul lor de muncă în cursul anului anterior). În 2011, 17% din populaţia UE era afectată de cel puţin una din aceste trei forme de excluziune socială.
Cel mai ridicat risc de sărăcie din UE se observă în România, Bulgaria şi Spania (toate cu 22%) şi Grecia (21%) iar cel mai scăzut în Cehia (10%), Olanda (11%), Slovacia, Austria şi Danemarca (toate cu 13%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.