Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Premierul britanic cere tăierea lefurilor angajaţilor UE

Ziarul de Vrancea
27 nov 2012 607 vizualizări
Susţinut de ţările contributoare la bugetul comunitar, David Cameron este optimist că se va ajunge totuşi la un acord privind împărţirea acestuia între cei 28 de membri - caţi vor fi după aderarea Croaţiei în iulie 2013

Marea Britanie consideră că liderii Uniunii Europene pot ajunge încă la un acord cu privire la bugetul comunitar pentru 2014-2020, după eşecul negocierilor de săptămâna trecută, însă Londra va susţine proiectul doar dacă vor fi operate tăieri de cheltuieli de miliarde de euro, a indicat primul ministru David Cameron, în parlamentul de la Londra. "Credem în mod real că un acord este încă realizabil. Este în interesul nostru să obţinem un acord. Însă acesta nu poate veni cu orice preţ", a declarat şeful guvernului britanic, care a cerut tăieri ale salariilor, pensiilor şi celorlalte avantaje de care beneficiază oficialii UE.
Cameron a insistat pe sprijinul pe care l-a primit din partea Germaniei, Suediei, Finlandei, Olandei şi Danemarcei pentru apelurile sale de limitare a cheltuielilor, încercând să evite izolarea şi ostilitatea ce caracterizează adesea relaţiile Marii Britanii cu Europa.
Confruntat cu un val în creştere de sentimente antieuropene, primul ministru se află sub presiune să îi ţină sub control pe euroscepticii din partidul său, după ce aceştia s-au aliat cu laburiştii din opoziţie pentru a-l învinge în votul din parlament asupra reducerii bugetului UE.
Conservatorii se tem că ascensiunea UKIP (Partidul pentru Independenţa Regatului Unit), cel mai important partid anti-UE din Marea Britanie, în prezent fără loc în parlament, i-ar putea afecta scorul electoral în alegerile din 2015.
Partidul său a obţinut 3% la alegerile parlamentare din 2010, dar, cu cele 14 procente câştigate într-un scrutin parţial din noiembrie, a încheiat mult în faţa liberal-democraţilor, partenerii proeuropeni ai conservatorilor în coaliţia de guvernare. Cameron, un partizan al rămânerii Marii Britanii în UE, se opune unui referendum asupra apartenenţei ţării la UE, vorbind în schimb despre obţinerea acordului alegătorilor pentru un nou rol al Marii Britanii în Uniune.

Cenuşa lui Larry Hagman - JR va fi împrăştiată în toată lumea

Cenuşa actorului american Larry Hagman, celebru în rolul lui JR din seria "Dallas", care a încetat din viaţă vineri, va fi răspândită în mai multe locuri din lume, conform purtătorului său de cuvânt. "Nu va exista o înmormântare oficială pentru Larry Hagman", a declarat John Castonia pentru Entertainment Tonight. Două ceremonii comemorative, exclusiv private, vor fi organizate în memoria actorului în Texas şi în California. 

"Cenuşa va fi răspândită în întreaga lume. Fiul său (Preston Hagman) călătoreşte foarte mult şi sunt convins că Larry ar fi fost mulţumit. Cred de asemenea că i se va ridica o statuie la Dallas, ceea ce ar reprezenta un frumos omagiu", a mai adăugat el. Serialul "Dallas" a fost difuzat de posturi de televiziune din întreaga lume în anii '80. Larry Hagman a încetat din viaţă vineri, la un spital din Dallas, Texas, în urma unui cancer la gât.

Autorităţi din şase state au închis site-uri româneşti cu produse contrafăcute

Autorităţile americane şi europene au anunţat blocarea 132 de site-uri de Internet, inclusiv româneşti, care sunt suspectate că vând produse contrafăcute. Statele Unite au desfăşurat în mai multe rânduri importante operaţiuni de acest tip, dar aceasta a fost prima realizată în cooperare cu Uniunea Europeană. Autorităţile britanice, belgiene, daneze, franceze şi române au participat la această operaţiune împreună cu Europol şi vămile americane (ICE), potrivit unui comunicat al ICE difuzat la Washington. Site-urile blocate vindeau numeroase articole contrafăcute, copii ale produselor Nike sau Hermes, precum şi ale mărcii pentru copii Ergobaby. Toate produsele vândute erau "falsuri, de calitate inferioară", potrivit directorului ICE, John Morton. Operaţiunea a coincis în Statele Unite cu "Cyber Monday", ziua unor importante reduceri online, care urmează în mod tradiţional weekendului de Ziua Recunoştinţei. Site-urile blocate au nume de domenii care se termină în .com dar şi .eu, .be, .dk, .fr, .ro şi .uk. Guvernele respective au blocat site-urile pe care apare în prezent un mesaj ce informează consumatorii în legătură cu această măsură.

Arafat, deshumat şi reîngropat

Osemintele lui Yasser Arafat au fost reînhumate în cadrul unei ceremonii militare la Ramallah. Ceremonia a avut loc după prelevarea de eşantioane menite a se elucida cauza decesului fostului lider palestinian. "Operaţiunea s-a încheiat, mormântul a fost acoperit şi eşantioanele au fost remise unor experţi francezi, elveţieni şi ruşi", prezenţi la deshumare, a declarat pentru AFP un reprezentant al comisiei de anchetă privind decesul liderului istoric al palestinienilor. La procedura de exhumare, efectuată în cursul dimineţii la Muqataa, Cartierul General al Autorităţii Naţionale Palestiniene (ANP) din Ramallah, au participat experţi din Franţa, Elveţia şi Rusia. La începutul lunii iulie, postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat un documentar anchetă în care susţinea că un laborator elveţian a descoperit o cantitate anormală de poloniu radioactiv pe efectele personale ale lui Yasser Arafat, decedat la 11 noiembrie 2004 într-un spital din Franţa. Văduva lui Yasser Arafat, Suha, a înaintat o plângere pentru asasinat.

Buget de austeritate pentru portughezi, în 2013

Parlamentarii portughezi au adoptat ieri un buget de-o austeritate fără precedent pentru anul viitor, care trebuie să-i permită acestei ţări, aflată sub asistenţă financiară internaţională, să-şi redreseze finanţele publice. Legea finanţelor pe 2013 a primit voturile majorităţii absolute care susţine guvernul de centru-dreapta. Opoziţia de stânga în ansamblu a votat împotriva documentului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.