Internațional

Yasser Arafat va fi exhumat pentru cateva ore

Ziarul de Vrancea
26 nov 2012 592 vizualizări
Rămăşiţele lui Arafat urmează să fie dezgropate astăzi la Ramallah în prezenţa unor judecători francezi, un gest considerat de la "profanare" la "probă necesară", magistraţii încercând, după opt ani de la moartea liderului istoric palestinian, să elucideze cauzele decesului său.

Această exhumare, cu o puternică încărcătură simbolică, reflectă "întrebări extrem de sensibile" atât în rândul conducerii, cât şi al populaţiei palestiniene, subliniază o sursă diplomatică. Mister, teroria complotului, lupte pentru putere şi rivalităţi de familie se profilează în fundal. Judecători francezi însărcinaţi cu ancheta vor asista la exhumarea rămăşiţelor, îngropate într-un mausoleu din incinta Mukataa, sediul preşedinţiei Autorităţii Palestiniene, la Ramallah, în Cisiordania. Experţi elveţieni şi ruşi vor fi prezenţi, de aemenea, la solicitarea palestinienilor. "Suveranitatea palestiniană garantează securitatea anchetei", a insistat sâmbătă Tawfiq Tirawi, preşedintele Comisiei palestiniene de anchetă.
Operaţiunea se va desfăşura ferit, în spatele unor panouri din plastic de culoarea albastră care ascund mormântul, unde lucrările de excavaţie au început la jumătatea lui noiembrie. "Experţii vor efectua prelevări, iar totul se va termina în câteva ore", a precizat Tirawi, adăugând că la sfârşitul operaţiunii vor fi efectuate, din nou, funeralii oficiale. "Yasser Arafat va fi reîngropat în cadrul unei ceremonii demne şi protocolare. Trebuie să îl respectăm pe cel care este (considerat) un simbol de către poporul palestinian şi de către lumea întreagă", a declarat el. Probele vor fi trimise ulterior către laboratoare din ţările care participă la operaţiune.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Laura, acum 4165 zile, 15 ore, 14 minute, 54 secunde
INTERESANT
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.