Internațional

Bătaie pe cadavrele românilor ucişi de tren

Ziarul de Vrancea
26 nov 2012 694 vizualizări
Consulatul României la Catania şi-a manifestat îngrijorarea pe lângă autorităţile locale italiene pentru modul în care firmele de pompe funebre "s-au întrecut" în preluarea rămăşiţelor victimelor. Si consulul Italiei la Bucureşti a fost convocat în legătură cu transportul celor şase conaţionali morţi în accidentul de la Rossano

Ministerul Afacerilor Externe l-a convocat pe consulul Italiei la Bucureşti pentru clarificări privind modul în care s-a desfăşurat de către firmele italiene de pompe funebre preluarea şi transportul cadavrelor românilor morţi în accidentul feroviar de sâmbătă seară de la Rossano. Totodată, Consulatul României la Catania şi-a manifestat îngrijorarea pe lângă autorităţile locale italiene faţă de modul în care s-a desfăşurat preluarea şi transportul cadavrelor de la locul accidentului la morga celui mai apropiat spital de către firmele de pompe funebre ajunse la faţa locului, imediat după accident.

Şase cetăţeni români, trei bărbaţi şi trei femei, lucrători sezonieri la cules de citrice, au decedat sâmbătă seara într-un accident petrecut în sudul Italiei când un microbuz în care aceştia se aflau a încercat să treacă linia de cale ferată în apropiere de oraşul Rossano, fiind lovit în plin de un tren. Publicaţia locală "Quotidiano della Calabria" a prezentat ieri o înregistrare video şi a publicat un articol din care reiese că la locul accidentului a avut loc, la scurt timp după producerea acestuia, un conflict între angajaţii mai multor firme de pompe funebre chemate de autorităţile locale. Aceştia şi-au disputat verbal, dar şi violent, prin lovituri cu pumni şi picioare, preluarea cadavrelor. Ei au şi răsturnat o targă pe care se afla cadavrul unei victime, fiind liniştiţi numai după ce au intervenit ceilalţi români aflaţi în microbuz şi care scăpaseră cu viaţă, strigându-le să le fie "ruşine" pentru că se comportă ca nişte "şacali", potrivit relatării "Quotidiano di Calabria".

Pană ieri, familiile a doar trei victime aflaseră de nenorocire

MAE precizează că a procedat, cu sprijinul MAE, la identificarea şi înştiinţarea familiilor victimelor tragicului accident, însă până în acest moment, Consulatul României la Catania a fost contactat doar de către familia unui singur cetăţean român decedat în accident. Oficiul consular român menţine legătura cu familia şi este pregătit să acorde asistenţa consulară conform procedurilor în vigoare în aceste situaţii. De asemenea, din informaţiile primite de la Carabinierii din Rossano, alte două familii au ajuns la faţa locului. MAE mai arată, într-un comunicat, că exprimă sincere regrete şi condoleanţe familiilor îndurerate şi va întreprinde toate demersurile de asistenţă consulară specifice unei asemenea situaţii.

Cauzele accidentului răman neclare

Declaraţiile martorilor privind cauzele accidentului nu pot duce la formularea unor concluzii clare, relatau ieri ziarele din peninsulă. Astfel, supravieţuitorii accidentului, respectiv cei doi români care coboraseră să ridice bariera lăsată la trecerea peste calea ferată, susţin că numai una dintre cele două bariere era lăsată. În plus, trenul care se vedea venind avea luminile roşii aprinse, cele care în mod normal se află la ultimul vagon. Anchetatorii continuă investigaţiile pentru elucidarea disfuncţionalităţilor care au dus la tragedie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.