Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Trei luni de închisoare pentru o partidă de sex pe bancheta unui taxi

Ziarul de Vrancea
22 nov 2012 665 vizualizări
Sentinţa drastică a fost pronunţată în Dubai

O englezoaică foarte bogată şi un irlandez, aflaţi în Dubai, au fost condamnaţi la închisoare pentru trei luni, sub acuzaţia că au întreţinut relaţii sexuale pe bancheta din spate a unui taxi, deşi testele ADN efectuate au demonstrat contrariul. Când au depus mărturie la tribunal, în octombrie, Conor McRedmond şi Rebecca Blake, consultant în domeniul recrutării cu venituri de 100.000 de lire sterline pe an, au negat că ar fi vinovaţi de "încălcare a onoarei prin consimţire" şi de "comitere a unui act indecent într-un taxi". Ei au pledat, totuşi, "vinovat" în privinţa acuzaţiei de consum de alcool în public. La finalul procesului, cei doi au primit o pedeapsă de trei luni de închisoare cu executare, urmată de deportare, a declarat avocatul care i-a reprezentat. În plus, fiecare a primit o amendă de 3.000 de dirhami, echivalentul a 512 lire sterline.
Acesta nu este un caz singular de conduită nepotrivită a vesticilor aflaţi în Emiratele Arabe Unite. În 2008, un cuplu de britanici au fost găsiţi vinovaţi de întreţinere de relaţii sexuale în afara căsătoriei pe o plajă din Dubai şi au fost, de asemenea, condamnaţi la trei luni de închisoare şi deportare, dar au reuşit să scape de detenţie în urma apelului. Islamismul, religia oficială din Emirate, interzice consumul de alcool pentru musulmani, însă ceilalţi pot bea în majoritatea hotelurilor şi barurilor.

Programul nuclear iranian îi afectează pe bolnavi

Iranul riscă să se confrunte cu o criză în sectorul medical, ca urmare a sancţiunilor economice şi a gestionării defectuoase a fondurilor publice, afirmă oficiali iranieni citaţi de Washington Post. Lipsa fondurilor este deja resimţită în spitalele din Iran, unde medicii au fost avertizaţi că lucrează "în condiţii de război", fiind nevoiţi să facă economii. "Practic suntem cu mâinile legate", afirmă Nasrin, un medic de la spitalul din oraşul Shiraz (centrul Iranului). "Am primit o listă de 120 de medicamente pe care nu avem voie să le prescriem, dat fiind că nu mai sunt pe piaţă", explică el. Potrivit lui Nasrin, lipsesc în special medicamentele pentru tratarea afecţiunilor cardiace, a diabetului şi cancerului. Problemele sunt cauzate de o serie de circumstanţe care includ intensificarea sancţiunilor impuse de Occident pentru blocarea programului nuclear iranian, dar şi gestionarea deficitară a fondurilor publice de către Administraţia de la Teheran.

2012, un an mortal pentru jurnalişti

Institutul Internaţional de Presă (IPI) a înregistrat un număr record de 119 jurnalişti ucişi în timpul exercitării profesiunii lor de la începutul anului 2012, în special din cauza conflictului din Siria. Este cel mai ridicat bilanţ din 1997, când această instituţie a început să ţină sistematic aceste statistici, a precizat IPI într-un comunicat. În 2011, 102 jurnalişti şi-au pierdut viaţa în exercitarea activităţii lor profesionale. Cel mai sângeros bilanţ data din 2009 (110 jurnalişti morţi). Siria este ţara cea mai riscantă, cu 36 de decese înregistrate. Un număr de 16 jurnalişti au murit în Somalia în urma unor atacuri ţintite. Niciun oficial nu a fost anchetat de justiţie, ceea ce "perpetuează o cultură a impunităţii care încurajează noi atacuri", precizează comunicatul IPI, citat de Agerpres. Mexic, Pakistan şi Filipine rămân de asemenea ţări extrem de periculoase. Bilanţul îi include pe jurnaliştii decedaţi din cauza activităţii lor sau în timpul unei misiuni de presă, ceea ce înseamnă că accidentele de pe şosele sunt, spre exemplu, incluse în această categorie. Cu toate acestea, "marea majoritate" a jurnaliştilor înregistraţi şi-au pierdut viaţa în urma unor atacuri ţintite, precizează instituţia.

Numărul victimelor rachetelor palestiniene a crescut la 6

Un militar israelian grav rănit miercuri de un tir de rachetă lansat împotriva sudului Israelului a decedat ieri din cauza rănilor. "Locotenentul Boris Yarmulnik, în vârstă de 28 de ani, originar din Netanya, a decedat în urma rănilor în această după-amiază, după ce a fost lovit de un tir de rachetă lansat din Fâşia Gaza ieri după-amiază împotriva regiunii Eshkol (sudul Israelului)", a precizat armata israeliană într-un comunicat. Alţi cinci militari fuseseră răniţi uşor. Acest deces ridică la şase - patru civili şi doi militari - numărul isrelienilor ucişi în urma căderii de rachete palestiniene asupra Israelului, în cadrul operaţiunii "Pilon de Apărare", lansată la 14 noiembrie. De cealaltă parte, numărul victimelor în Faşia Gaza este între 120 şi 150 de morţi, conform mai multor surse palestiniene, şi între 900 şi 1000 de răniţi. Un armistiţiu între Israel şi grupările armate palestiene este în vigoare de miercuri seară.

Un bărbat şi-a împuşcat mortal trei foşti colegi de serviciu

Un bărbat slovac a deschis ieri focul asupra foştilor colegi de birou, provocând moartea a trei persoane, în sediul unei firme din Zvolen, oraş din centrul Slovaciei. Incidentul s-a produs în sediul administrativ al unei companii de construcţii mecanice, unde atacatorul în vârstă de 56 de ani a lucrat timp de zece ani, până în februarie, potrivit purtătoarei de cuvânt a poliţiei, Jana Vrbicka. "Bărbatul a intrat în sediul firmei şi a ucis trei dintre foştii săi colegi, cu o armă de foc deţinută legal", a declarat ea. Victimele sunt tată şi fiu în vârstă de 62 respectiv 36 de ani, şi un alt bărbat de 45 de ani. Focul a fost precedată de o ceartă în legătură cu o afacere financiară nerezolvată, a explicat purtătoarea de cuvânt. Atacatorul, care a fost între timp arestat, riscă să-şi petreacă toată viaţa în închisoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.