Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Fosta amantă a lui Petraeus,"distrusă" de scandal, se simte "vinovată şi ruşinată"

Ziarul de Vrancea
19 nov 2012 527 vizualizări
Paula Broadwell, fosta amantă a lui David Petraeus, care a demisionat din funcţia de director CIA în urma dezvăluirii relaţiei lor extraconjugale, se simte "vinovată şi ruşinată" şi este "distrusă" de scandal, a declarat fratele ei pentru un tabloid american

"Ea se simte vinovată şi ruşinată pentru ceea ce a făcut şi îi pare extrem de rău pentru durerea pe care a pricinuit-o soţului, familiei sale şi familiei Petraeus. Ea îşi asumă responsabilitatea actelor sale şi ştie că a greşit", declară într-un interviu pentru revista People Stephen Kranz, fratele biografei generalului în retragere. Paula Broadwell încearcă de-acum să se concentreze asupra familiei sale şi să îşi protejeze copiii, adaugă fratele ei.

Broadwell este vizată de o anchetă FBI asupra unor mesaje de ameninţare pe care le-a trimis în mod anonim prin e-mail altei femei. În cadrul acestei anchete, poliţiştii au descoperit că ea a avut o relaţie extraconjugală cu David Petraeus. În cursul investigaţiilor, FBI a confiscat şi documente calsificate, pe care Paula Broadwell nu ar fi trebuit să le deţină. Însă, în acest stadiu, nimic nu arată că fostul director CIA ar fi cel care i le-ar fi furnizat. Potrivit revistei People, Paula Broadwell utilizează, pentru comunicare, serviciile lui Dee Dee Myers, fosta însărcinată pentru presă a preşedintelui Bill Clinton.

Atac terorist à la Breivik dejucat la Varşovia

Agenţia poloneză pentru securitatea statului a anunţat ieri că a dejucat o tentativă de atac cu material explozibil împotriva Parlamentului polonez şi a arestat trei persoane, între care organizatorul operaţiunii. "Acest bărbat intenţiona să detoneze patru tone de explozibil", a declarat procurorul Mariusz Krason, care supervizează ancheta. Explozia urma să se producă în timpul unei reuniuni a Parlamentului în prezenţa preşedintelui şi Guvernului. Potrivit Parchetului, iniţiatorul proiectului, un bărbat în vârstă de 45 de ani, predă la Universitatea agricolă din Cracovia (sud) şi este expert în explozibil, dar nu are legături cu nicio grupare politică sau teroristă. El a fost arestat la 9 noiembrie şi plasat în arest preventiv pentru trei luni. Presupusul atentator a declarat că a acţionat din motive xenofobe, naţionaliste şi antisemite. Bărbatul considera că "puterea în Polonia este exercitată de străini şi nu de către adevăraţi polonezi", a explicat Krason. În urma percheziţiilor efectuate în mai multe locuri din Polonia, agenţii de informaţii au confiscat mai multe tipuri de explozibil, detonatoare şi sisteme de telecomandă, precum şi arme şi muniţie, căşti militare, vestele antiglonț, plăcuțe de înmatriculare și documente de înmatriculare falsificate. Potrivit declaraţiilor lui Krason, armele au fost cumpărate dintr-o piaţă din Varşovia, dar şi din Belgia.

Jumătate dintre internauţi nu ştiu dacă este legal tot ce descarcă

Aproape jumătate din utilizatorii de internet sunt nesiguri în privinţa legalităţii conţinutului pe care îl accesează, potrivit unui studiu realizat la solicitarea Ofcom, autoritatea de reglementare a media din Marea Britanie, informează broadbandtvnews.com. Potrivit aceleiaşi cercetări, una din şase persoane crede că a descărcat sau a accesat conţinut ilegal într-o perioadă de şase luni. Această cercetare face parte dintr-o nouă serie de responsabilităţi pe care le-a primit Ofcom, care trebuie să informeze autorităţile guvernamentale în legătură cu eforturile depuse de proprietarii de conţinut pentru educarea internauţilor cu privire la consecinţele încălcării legislaţiei privind drepturile de autor.

În acest sens, este vizată accesarea online de conţinut TV, filme, muzică, software, cărţi şi jocuri video. Potrivit studiului, 54% din utilizatorii de internet au spus că accesează conţinut ilegal pentru că acesta este gratuit. Printre cele mai comune motive citate de utilizatorii de internet pentru accesarea conţinutului ilegal se numără şi faptul că acest tip de conţinut este comod de accesat (48%), respectiv rapid de accesat (44%). Pe de altă parte, circa un sfert dintre persoanele care accesează conţinut ilegal pe internet (26%) spun că li se permite "să încerce" înainte de a li se solicita cumpărarea unui anumit tip de conţinut online.

Insurgenţii din Siria şi-au făcut serviciu de spionaj

Rebelii sirieni au anunţat, printr-o înregistrare video, crearea unui serviciu de informaţii pentru "apărarea revoluţiei", într-o ţară suprasaturată timp de jumătate de secol de agenţii de informaţii, care au spionat şi terorizat populaţia. Obiectivul acestor servicii este de a "fi un puternic scut de securitate, pentru a proteja copiii revoluţiei împotriva atentatelor, arestărilor şi asasinatelor", dar totodată de a-i investiga pe cei care au comis abuzuri în timpul revoluţiei, a arătat înregistrarea video postată pe Youtube de purtătorul de cuvânt al comandamentului bazei operaţionale a Armatei Siriene Libere, Fahed al Masri. Înregistrarea prezintă opt bărbaţi înarmaţi, purtând cagule şi haine negre. Ţinând Coranul în mână, unul dintre ei se prezintă, drept "colonelul Osama, număr de cod 102" şi anunţă formarea Administraţiei serviciilor de informaţii generale ale revoluţiei siriene - biroul securităţii naţionale". El citează 19 responsabili ai departamentelor, printre care o femeie pe nume Um Aisha, responsabilă pentru logistică. Printre departamente figurează o aripă a informaţiilor interne, una pentru informaţii externe, două pentru presă - media locală şi străină, birouri în principalele regiuni ale ţării şi o brigadă pentru misiuni speciale. Potrivit "agentului 102", scopul este în principal de a furniza "informaţii detaliate asupra mişcărilor forţelor de ocupaţie ale lui Assad (preşedintele sirian), ale shabiha (miliţiile pro-regim) şi ale agenţilor" puterii.

Turcii îşi pun rachete de tip Patriot la graniţa cu Siria

Şeful diplomaţiei turce Ahmet Davutoglu a anunţat că Ankara se află în "ultima fază" a unor negocieri, înainte să transmită NATO o cerere oficială de mobilizare de rachete de tip Patriot la frontiera sa cu Siria. Rachetele sol-aer de tip Patriot "reprezintă o măsură de precauţie, special orientată către apărare", le-a spus Davutoglu unor jurnalişti la Ankara, înaintea unei vizite în Fâşia Gaza. "Vom trimite o solicitare oficială cât mai curând posibil", a adăugat el.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.