Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Inspectorii nucleari sunt "îngrijoraţi" de programul iranian, dar nu spun de ce

Ziarul de Vrancea
19 nov 2012 477 vizualizări
Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Yukiya Amano, a apreciat ieri că situaţia generată de controversatul program nuclear iranian este "îngrijorătoare", însă este important să se caute în continuare o soluţie pe cale diplomatică

"Ne vom continua eforturile", a declarat Yukiya Amano jurnaliştilor, la Paris, după o întrevedere cu preşedintele francez, François Hollande. Yukiya Amano a precizat că "materialul şi instalaţiile declarate (ale Iranului) sunt sub supravegherea AIEA", iar aceasta poate verifica faptul că ele sunt destinate folosirii "în scopuri paşnice". "Vom avea un dialog la nivel înalt cu Iranul, la 13 decembrie, la Teheran", a amintit oficialul. Un comunicat difuzat de Palatul Elysée a precizat, la rândul său, că preşedintele Hollande a exprimat în cadrul întrevederii "întregul sprijin al Franţei pentru ca Iranul să răspundă obligaţiilor sale internaţionale şi să coopereze pe deplin cu AIEA", precum şi ataşamentul Parisului faţă de acţiunea Agenţiei internaţionale împotriva proliferării armelor nucleare.

Nouă şcoli din Sofia au primit ieri ameninţări cu bombă

Poliţia bulgară anchetează mai multe apeluri telefonice care au transmis la nouă şcoli din capitala Sofia ameninţări cu bombă. Nicio bombă nu fusese descoperită până aseară la vreuna dintre şcolile care au primit ameninţări, dar orele au fost suspendate pe durata zilei. Printre instituţiile vizate se numără liceele cu predare în engleză, germană, franceză şi spaniolă, Liceul de Matematică din Sofia, şcoala generală numărul 31 şi şcoala profesională de mecanică fină şi optică. Poliţia a anunţat că majoritatea apelurilor provin de la telefoane publice, dar unele au fost iniţiate şi de pe telefoane mobile. Poliţia susţine însă că acest caz este "fără precedent".

Spania primeşte orice cumpărător al unei locuinţe de minim 160.000 de euro

Secretarul de Stat pentru Comerţ din Spania, Jaime Garcia Legaz, a anunţat ieri că Guvernul spaniol vrea să schimbe legea, astfel încat permisul de rezidenţă să poată fi acordat automat străinilor care ar achiziţiona un apartament în Spania de minimum 160.000 euro şi a declarat că este o iniţiativă pentru pieţele din Rusia şi China, informează El Pais. Garcia Legaz a subliniat că preţul fixat are "un nivel echilibrat", care "nu ar aduce o cerere foarte mare de permise de rezidenţă". "Nu se poate pune o limită de preţ mai mică pentru că ar genera o cerere masivă de permise de rezidenţă, iar locuinţa ar fi scuza pentru a le obţine", a adăugat oficialul spaniol. Cu această măsură, Madridul încearcă să stimuleze cererea externă de locuinţe într-un moment în care cererea internă este foarte scăzută şi nu se întrevede o soluţie pentru excedentul de apartamente construite.

Româncă gravidă, înjunghiată în Italia

O româncă însărcinată în luna şaptea a fost înjunghiată, în centrul Italiei, femeia pierzând sarcina, anunţă autorităţile italiene, citate de site-ul publicaţiei Il Libero. Incidentul a avut loc ierii dimineaţă pe o stradă din localitatea Piediripa di Macerata, în regiunea Marche (centru-est). Românca în vârstă de 25 de ani, însărcinată în luna a şaptea, a fost înjunghiată în abdomen de un bărbat care a reuşit să fugă şi încă nu a fost identificat. Femeia a fost transportată de urgenţă la spital fiind în stare de inconştienţă. Medicii au constatat decesul fătului, care a suferit o leziune în zona craniului. Românca nu riscă să îşi piardă viaţa, dar starea sa este în continuare gravă. Deocamdată, femeia nu a putut oferi detalii despre circumstanţele în care a avut loc incidentul, iar poliţia încearcă să identifice autorul agresiunii.


Captură pe aeroportul din Frankfurt: o valiză de 1,6 milioane de euro

Autorităţile vamale din Germania au anunţat luni o importantă captură de 8 kg de cocaină, a cărei valoare de piaţă se ridică la 1,6 milioane de euro. Drogurile, confiscate pe aeroportul internaţional Frankfurt, se aflau într-o valiză cu fund dublu, fiind descoperite la un control de rutină în zona de tranzit a aeroportului, de către un câine special antrenat în detectarea narcoticelor. Proprietarul valizei, un rezident olandez care venise la Frankfurt din oraşul brazilian Sao Paulo, a fost reţinut şi se află în prezent în arestul poliţiei germane.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.