Internațional

Urmările uraganului devin copleşitoare

Ziarul de Vrancea
1 nov 2012 601 vizualizări
Numărul victimelor creşte de la o zi la alta, iar pagubele s-au dublat faţă de estimări

Uraganul Sandy a cauzat moartea a 37 de persoane la New York, în timp ce pagubele sunt estimate la 30-50 miliarde de dolari, potrivit unui ultim bilanţ difuzat ieri. Moartea victimelor au fost provocate în majoritate de căderea arborilor peste locuinţe sau vehicule în care se aflau. Unele persoane au fost electrocutate de fire electrice de înaltă tensiune care căzuseră în apă. Alte persoane au fost găsite înecate în cartierele inundate din oraş.

Daunele provocate de uraganul Sandy, care a lovit luni seara coasta de est a SUA, ar putea atinge între 30 şi 50 miliarde de dolari, potrivit unei noi estimări a societăţii specializate Eqecat, dublu faţă de estimările iniţiale. Valoarea daunelor asigurate ar putea ajunge la 10-20 miliarde de dolari, a precizat Eqecat. Aproximativ 600.000 de locuitori ai metropolei nu aveau nici ieri curent electric, iar pentru unele zone s-a anunţat că abia săptămana viitoare va fi reluată furnizarea energiei.

Încep să se audă strigăte de ajutor şi din Caraibe

După o săptămână de la trecerea prin Haiti a uraganului Sandy, care a lăsat în urmă peste 50 de morţi şi a devastat agricultura şi reţelele rutiere, autorităţile haitiene au lansat un apel la "solidaritate internaţională". "Lansez un apel la solidaritate internaţională pentru a veni în ajutorul populaţiei, pentru a ne ajuta să completăm eforturile vizând salvarea vieţilor şi a bunurilor", a spus premierul Laurent Lamothe, cu ocazia unei şedinţe de guvern. Potrivit unor statistici prezentate de miniştri, în sectorul agricol s-au înregistrat pierderi uriaşe, care se ridică la peste 104 milioane de dolari. "Mai multe mii de kilometri de drum agricol s-au distrus, mii de animale au fost luate de ape, care au distrus şi mii de hectare de plantaţii", a spus ministrul Agriculturii, Jacques Thomas.

La rândul său, ministrul sănătăţii publice, Florence Guillaume, a prezentat o situaţie alarmantă, în condiţiile în care cazurile de holeră se înmulţesc după intemperii.

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.