Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE : Războiul stelelor, în studiourile Disney

Ziarul de Vrancea
31 oct 2012 637 vizualizări
La aniversarea a 80 de ani a celebrului personaj de desene animate Mickey Mouse, studiourile Walt Disney au anunţat achiziţionarea Lucasfilm, compania cinematografică fondată de George Lucas, creatorul seriilor antologice Star Wars şi Indiana Jones

Tranzacţia este evaluată la 4,05 miliarde de dolari, Lucas urmand să devină totodată un important acţionar al companiei Disney. Noutăţile nu se opresc aici: Disney a promis că Războiul stelelor va avea un nou episod, al şaptelea, în 2015, la care George Lucas, desigur, va fi consultant creativ. Tema din saga lui Luke Skywalker şi Darth Vader va fi, de asemenea, integrată în parcurile tematice Disney. 

 

 

Călătoriţi în Grecia peste o săptămană? S-au anunţat mitinguri şi greve de amploare

Asociaţia sindicatelor greceşti din sfera privată GSEE a făcut apel la o grevă de 48 de ore la 6 şi 7 noiembrie pentru a protesta împotriva noilor măsuri de austeritate. "Împreună putem împiedica votarea acestor măsuri care distrug economia şi societatea", se arată într-un comunicat care mai susţine că "trebuie anulate obsesiile neoliberale şi trebuie să împiedicăm politicile troicii (UE-BCE-FMI) şi ale guvernului". Un înalt responsabil al GSEE, Stathis Anestis, a precizat pentru AFP că noile măsuri vor fi depuse probabil luni, 5 noiembrie, în legislativ, care le va dezbate la 6 şi 7 noiembrie. Ieri dimineaţă, parlamentul grec a adoptat un amendament legislativ care facilitează privatizarea unor societăţi publice, iar guvernul elen a prezentat proiectul de buget pe 2013, ce include măsuri ample de austeritate, amândouă cerute de creditorii Greciei, Uniunea Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Majoritatea acestor măsuri se referă la tăieri de salarii şi pensii şi constituie o condiţie prealabilă pentru continuarea acordării creditelor menite să scoată ţara din criză. Măsurile trebuie adoptate înainte de 16 noiembrie, când vistieriile statului s-ar goli. Grecia speră totodată să primească undă verde pentru o tranşă vitală de 31,2 miliarde de euro de la creditorii săi cu ocazia reuniunii miniştrilor de finanţe din zona euro de la 12 noiembrie de la Bruxelles. 

 

Zeci de poliţişti din Sankt Petersburg concediaţi pentru consum de droguri

Aproape 100 de poliţişti au fost concediaţi la Sankt Petersburg, în urma unor teste impuse oamenilor legii din al doilea oraş ca mărime din Rusia care au arătat că aceştia au consumat droguri, a anunţat ieri şeful poliţiei locale. "O sută de poliţişti consumau droguri, potrivit acestor teste care au început în urmă cu circa un an. Aproape toţi au fost concediaţi", a declarat Serghei Umnov în timpul unei întâlniri cu deputaţi locali. El nu a precizat numărul exact al poliţiştilor concediaţi, dar a afirmat că testele continuă. Aproape 30.000 de poliţişti lucrează la Sankt Petersburg şi în această regiune, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. Forţele de ordine şi sistemul judiciar din Rusia sunt afectate de corupţie, după cum spun chiar autorităţile ruse. Fostul preşedinte şi actual premier Dmitri Medvedev, care a făcut din lupta împotriva corupţiei una dintre priorităţile sale, a recunoscut că a eşuat în mare parte în această privinţă. În Rusia sunt între 2,5 şi 6 milioane de persoane dependente de droguri, iar peste 100.000 de toxicomani mor în fiecare an, potrivit datelor oficiale.

 

Merkel susţine Turcia în faţa Siriei şi a rebelilor kurzi

Cancelarul german, Angela Merkel, i-a garantat premierului turc, Recep Tayyip Erogan, aflat într-o vizită în Germania, sprijinul guvernului de la Berlin în contextul conflictului din Siria şi în lupta împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care Uniunea Europeană şi SUA îl consideră terorist. "Situaţia din Siria este o mare povară pentru Turcia", a spus Angela Merkel într-o conferinţă de presă comună, ieri, la Berlin. Cancelarul german a lăudat, de asemenea, atitudinea "senină" a autorităţilor de la Ankara şi disponibilitatea acestora de a primi refugiaţi proveniţi din ţara vecină. La rândul său, premierul Erdogan a subliniat că este "indispensabil" sprijinul Germaniei în contextul conflictului din Siria şi a apreciat că posibilitatea creării unei zone de excludere aeriană în nordul teritoriului sirian este de competenţa Consiliului de Securitate al ONU.

 

Retrageri masive de capital din Spania: 247 miliarde euro în opt luni

Retragerile de capital din Spania efectuate de investitori în perioada ianuarie-august au atins nivelul record de 247 miliarde de euro, fiind de peste 600 de ori mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, din cauza neîncrederii în economia ţării. Această cifră, publicată ieri de banca Spaniei, marchează un nou record de la debutul acestei serii statistice lansată în 1990 şi arată că marii investitori spanioli şi străini preferă să îşi plaseze fondurile în străinătate. Fondurile retrase erau plasate în împrumuturi, depozite, precum şi în portofolii de acţiuni şi obligaţiuni suverane spaniole. În primele opt luni ale anului trecut, retragerile de capital din Spania au fost de numai 398 milioane de euro, de 620 de ori mai mici decât în acest an. Banca Spaniei a subliniat că retragerile de capital din primele opt luni sunt cu mult mai mari decât cele înregistrate pe ansamblul anului trecut. Numai în luna august, aceste ieşiri de fonduri au atins 11,8 miliarde de euro.

 

Guvernul italian îşi reduce cheltuielile prin desfiinţarea a zeci de provincii

Guvernul de la Roma a adoptat ieri un decret prin care a decis desfiinţarea a zeci de provicii, pentru a face economii în costurile administraţiei publice. Italia are 20 de regiuni, dintre care cinci cu statut special de autonomie. Legea vizează provincii din 15 regiuni.

"Numărul provinciilor din aceste regiuni va fi redus de la 86 la 51", precizează Guvernul italian. Guvernoratele provinciale vor fi desfiinţate începând de la 1 ianuarie 2013. Timp de un an, preşedinţii provinciilor vor fi ajutaţi de câte trei consilieri, iar, începând din ianuarie 2014, provinciile respective nu vor mai exista.

 

Panasonic închide o uzină în Cehia: 590 de şomeri

Producătorul japonez de echipamente electronice Panasonic va închide luna viitoare uzina sa de la Catec, Cehia, unde producea ecrane plate destinate televizoarelor LCD, o decizie care va conduce la concedierea tuturor celor 590 de salariaţi. "Panasonic va înceta activităţile la Zatec la sfârşitul acestui an", a declarat purtătoarea de cuvânt Helena Sukova. Potrivit acesteia este vorba de o decizie strategică în condiţiile în care grupul nipon se va concentra pe producţia ecranelor LCD de format mic. Din acelaşi motiv, Panasonic îşi va închide şi uzina din Malaezia care produce ecrane plate destinate televizoarelor LCD. Separat, Panasonic şi-a revizuit în jos estimările privind rezultatele pe care le va înregistra în anul financiar 2012-2013 din cauza scăderii vânzărilor şi a costurilor ridicate ale programului de restructurare. Pentru exerciţiul cuprins între 1 aprilie 2012 şi 31 martie 2013, Panasonic se aşteaptă la o pierdere netă de 765 miliarde de yeni (aproximativ 7,6 miliarde de euro), în loc de un profit net de 50 de miliarde de yeni cum estima anterior.

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.