Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE : Record: 51 de pahare într-o singură mană

Ziarul de Vrancea
28 oct 2012 530 vizualizări
Toate erau goale

Un somelier britanic, care a lucrat în restaurantele unor mari hoteluri londoneze, precum Ritz şi Savoy, a reuşit să ţină 51 de pahare de vin într-o singură mână, stabilind astfel un nou record mondial, au anunţat organizatorii evenimentului, care a avut loc sâmbătă la Beijing. Philip Osenton, de 43 de ani, s-a stabilit în China, unde lucrează acum în calitate de consultant în vinuri. El are ani de experienţă în manevrarea paharelor cu picior. "Purtarea paharelor este o specialitate de somelier. Când eram somelier-şef la Ritz, trebuia pregătit un restaurant de 140 de tacâmuri între micul dejun şi masa de prânz. Aceasta înseamnă, cu două pahare la fiecare tacâm, 280 de pahare de aşezat în foarte scurt timp", a explicat britanicul. După un antrenament asiduu de două săptămâni, Osenton a avut sâmbătă două tentative de a purta în mâna stângă cât mai multe pahare: în prima a reuşit să ţină 45, iar în a doua 51. Precedentul record, de 39 de pahare într-o singură mână, a fost stabilit în 2007 de un filipinez, într-un restaurant din Barcelona.

 

Obama, fără Clinton

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a confirmat într-un interviu apărut în cotidianul Washington Post dorinţa sa de a părăsi actuala funcţie după învestirea la 20 ianuarie 2013 a viitorului preşedintele al SUA, chiar şi în cazul în care Barack Obama va fi reales. Învinsă de Barack Obama în primarele democrate din 2008, Hillary Clinton a străbătut lumea întreagă cu începere din ianuarie 2009. Ea este o figură de primă mărime a guvernării democrate, însă în repetate rânduri a afirmat că va rămâne în funcţie pe durata unui singur mandat prezidenţial. Întrebat miercuri seară în cadrul unei emisiuni a postului NBC, preşedintele Obama a precizat că, "în pofida rugăminţilor stăruitoare", a acceptat ideea că Hillary Clinton va pleca la sfârşitul mandatului, chiar dacă el va fi reales la 6 noiembrie. "A făcut o muncă uriaşă. Aş fi preferat să rămână", dar "cred că pentru ea a sosit vremea să petreacă mai mult timp cu familia", a menţionat liderul de la Casa Albă. În ultimele luni, la Washington şi-au făcut loc cu insistenţă zvonurile cu privire la candidatura la prezidenţialele din 2016 a lui Hillary Clinton, care vineri a împlinit 65 de ani.

Prima zi de armistiţiu în Siria: 146 de morţi

Cel puţin 146 de persoane au fost ucise vineri în violenţele din Siria, în prima zi a armistiţiului temporar, propus de emisarul special internaţional în Siria, Lakhdar Brahimi, cu ocazia Eid al-Adha (Sărbătoarea Sacrificiului), relatează Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH). ONG-ul, care îşi bazează informaţiile pe o reţea de militanţi şi de cadre militare din spitale civile şi militare din întreaga ţară, a identificat 53 de civili, 50 de rebeli şi 43 soldaţi ucişi vineri - un bilanţ care depăşeşte 100 de morţi, aşa cum se întâmplă în fiecare zi din momentul în care revolta împotriva regimului lui Bashar al-Assad s-a transformat în conflict armat, în ultimele luni. Cu ocazia sărbătorii musulmane Eid al-Adha, care se încheie astăzi, rebelii şi forţele armatei regulate s-au angajat să înceteze conflictul, însă cele două părţi au declarat că îşi rezervă dreptul de a recurge la represalii dacă partea adversă va încălca încetarea focului. Cu toate acestea, sâmbătă, patru civili, dintre care un copil, au fost ucişi în zonele bombardate de armata siriană în cea de-a doua zi de armistiţiu, indică OSDH.

Contrabandist prins cu 16 pui de tigru în maşină

Autorităţile thailandeze au arestat un şofer de camion care transporta 16 pui de tigru. Bărbatul a fost oprit în apropiere de graniţa cu Laos, după ce reuşise să evite un baraj al poliţiei. El riscă o pedeapsă de patru ani de închisoare. Şoferul susţine că a primit echivalentul a 500 de dolari pentru a transporta cele opt lăzi din plastic în care se aflau animalele. Thailanda este una dintre cele mai importante ţări-sursă ale traficului ilegal de tigri, ale căror organe, în multe părți ale Asiei, sunt folosite ca leacuri şi delicatese. Cei 16 pui au ajuns în cele din urmă într-un parc naţional.

Bărbat ars de viu în Nigeria, după un atentat împotriva unei biserici

Două maşini capcană au explodat în apropierea unei biserici catolice din Kaduna, în nordul Nigeriei, omorând cel puţin opt oameni, printre care şi un atacator sinucigaş, şi rănind aproximativ 150. Explozia a avut loc în timpul slujbei de duminică. O mulţime de creştini furioşi după atentat a ars de viu un bărbat crezând că este musulman, într-o aparentă răzbunare. Atacatorii au lovit bărbatul aflat pe un scuter, după care i-au luat vehiculul, l-au aruncat asupra lui şi l-au stropit cu benzină. Un oficial din cadrul serviciilor de intervenţie a confirmat moartea victimei, adăugând că echipele sale nu au putut interveni deoarece agresorii erau prea violenţi.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.