Internațional

MOZAIC STIRI INTERNATIONALE: Judecător îngrozit de colecţia de înregistrări foto-video a unui obsedat sexual

Ziarul de Vrancea
24 oct 2012 491 vizualizări
Magistratul l-a condamnat la închisoare cu suspendare, dar nu l-a putut obliga pe inculpat să urmeze un tratament

Caz şocant în Marea Britanie. Un american de 31 de ani, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru posesie de materiale pornografice, inclusiv cu minori, a fost descris de către mass-media anglo-saxone ca avand un comportament deviant din punct de vedere sexual. Poliţia a găsit în calculatorul său 35 fotografii şi 79 videoclipuri cu oameni făcand sex cu animale, inclusiv cai, porci, capre şi chiar cu o caracatiţă. În timpul procesului, judecătorul nu şi-a ascuns mirarea faţă de mărimea colecţiei, dar a refuzat prezentarea "probelor", motivand că acestea "vorbesc de la sine", relatează tabloidul The Sun. În ceea ce-l priveşte, Robert Peter Moore a respins caracterizarea sa în presă şi a pledat vinovat la cele 14 capete de acuzare. Refuzul său de a se recunoaşte bolnav l-a scutit de orice fel de tratament pe parcursul perioadei de probaţiune dictată de instanţă (doi ani).

Facebook se întoarce. La bursă

Acţiunile reţelei de socializare Facebook au înregistrat ieri cea mai mare creştere de la debutul cotării publice iniţiale, crescând cu 21% după publicarea rezultatelor trimestriale care arată creşterea veniturilor din publicitate. În jurul orei 14.10 GMT, titlurile Facebook înregistrau o creştere de 21,26% până la 23,65 dolari, după ce marţi seară au închis şedinţa sub pragul de 20 de dolari. Cu toate acestea, acţiunile Facebook sunt în continuare mult sub pragul de 38 de dolari înregistrat cu ocazia cotării publice iniţiale din data de 18 mai. Facebook a dat publicităţii marţi seara rezultatele sale pentru trimestrul al treilea, rezultate care s-au dovedit superioare estimărilor analiştilor de pe Wall Street. Grupul a precizat că veniturile sale din publicitate au crescut cu 36% în ritm anual, pană la 1,09 miliarde de dolari, subliniind că 14% din aceste venituri au provenit din publicitatea de pe dispozitivele mobile, un segment care până acum era considerat punctul său slab. Facebook este de departe cea mai mare reţea socială cu peste 955 milioane de utilizatori şi anul trecut a raportat un profit net de 668 milioane de dolari.

35.000 de morţi în războiul civil din Siria

Cel puţin 35.000 de morţi, în majoritate civili, s-au înregistrat în confruntările armate putere-opoziţie declanşate în Siria în urmă cu peste 19 luni, a anunţat ieri o organizaţie neguvernamentală siriană, citată de AFP. Peste 24.964 civili şi-au pierdut viaţa de la 15 martie 2011, a precizat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), care îi califică drept civili pe cei care au ridicat armele împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad. Numărul soldaţilor ucişi se cifrează la 8.767, iar cel al dezertorilor este de 1.276, a precizat respectiva organizaţie neguvernamentală, care, potrivit AFP, îşi culege informaţiile de la o amplă reţea de militanţi şi personal medical la nivelul Siriei. Există încă o mulţime de persoane dispărute şi 422 de morţi a căror identitate nu a fost stabilită, a precizat preşedintele OSDH Rami Abdel Rahman, stabilit în Marea Britanie. Pe teren continuă confruntările între militari şi combatanţi. Cel puţin 47 de persoane, între care femei şi copii, au fost ucise în prima parte a zilei de miercuri la nivelul întregii ţări, potrivit OSDH. Ieri trebuia să intre în vigoare un armistiţiu general.

Amploarea concedierilor în Grecia: 5000 de angajaţi la stat pe trimestru

Grecia va concedia 5.000 de angajaţi din sectorul de stat până la finele acestui an, iar începând cu 2013 va concedia câte 5.000 de bugetari în fiecare trimestru până la sfârşitul lui 2015, pentru a îndeplini cererile UE, FMI şi BCE de reducere a numărului de funcţionari publici, transmite site-ul ekathimerini.com. În urmă cu câteva săptămâni, surse anonime anunţau că angajaţi din sectorul de stat vor primi o parte din salariile lor normale timp de un an, înainte de a fi oficial concediaţi. Conform acordului semnat de Grecia cu UE, FMI şi BCE, statul elen are obligaţia de a-şi reduce numărul de funcţionari publici până la sfârşitul lui 2015. Grecia a reluat la începutul lunii octombrie negocierile cu creditorii internaţionali (UE, BCE şi FMI), vizând deblocarea următoarei tranşe de împrumut, de 31,5 miliarde de euro, în schimbul noilor măsuri de austeritate ce prevăd economii de 13,5 miliarde de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.