Internațional

"Nu îl vom mai vedea pe Fidel Castro în public"

Ziarul de Vrancea
19 oct 2012 679 vizualizări
Afirmaţia aparţine medicului care anunţase anul trecut că fostul lider cubanez suferea de cancer n acum, motivul absenţei lui Fidel din viaţa publică este un accident cerebral

Un medic venezuelean a declarat, pentru publicaţia El Nuevo Herald, că fostul lider cubanez Fidel Castro a suferit un atac cerebral, ceea ce a făcut ca acesta să aibă dificultăţi în a manca, vorbi sau recunoaşte persoane. "A suferit un accident vascular cerebral embolic şi nu mai recunoaşte pe nimeni", a declarat Jose Marquina, un medic respectat, care în trecut a pretins că are informaţii directe despre boala de care suferă preşedintele venezuelan Hugo Chavez, respectiv cancer. "Persoanele aflate într-o astfel de stare au dificultăţi în a mânca şi, bineînţeles sfârşesc printr-o afectare totală a capacităţilor neurologice", a declarat medicul pentru El Nuevo Herald.
Castro a fost văzut în public ultima dată în martie, în timpul vizitei Papei Benedict al XVI-lea. Nu este prima speculaţie legată de sănătatea lui Castro, scrie Fox News, existand chiar zvonuri legate de moartea lui, iar recent unele persoane au susţinut că acesta este pe patul de moarte în casa sa din Havana. Marquina susţine că Fidel ar avea nevoie de ajutor doar pentru alimentaţie. "Poate rezista cateva săptămani aşa, dar ce pot spune este că nu îl vom mai vedea în public", a adăugat Marquina.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
nini, acum 4199 zile, 23 ore, 35 minute, 38 secunde
Chiar dacă ești lider maxima toată viața ești dator cu un sfîrșit,adică cu o moarte !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.