Internațional

Tragedie în Italia: trei români s-au ferit de un tren şi au ajuns în faţa altuia

Ziarul de Vrancea
19 oct 2012 313 vizualizări
Nici unul nu a supravieţuit n au fost identificaţi rapid, mai ales că mai avuseseră de-a face cu forţele de ordine n langă cadavre s-a găsit un rucsac cu bani şi acte ale unui cetăţean italian, cel mai probabil furate

Trei români au murit în noaptea de joi spre vineri după ce au fost loviţi de un tren de marfă în apropierea localităţii Viareggio, în regiunea italiană Toscana. Cei trei mergeau pe jos pe calea ferată cand au realizat că se apropie un tren. Ca să se ferească, au trecut pe linia de alături, fără să sesizeze, din cauza zgomotului făcut de garnitura pe care o vedeau apropiindu-se, că din spate se apropia un alt tren. Au fost loviţi în plin. Poliţiştii au găsit două cadavre pe marginea liniei, în timp ce al treilea a fost spulberat, la propriu. Potrivit agenţiei Adnkronos, în geanta uneia dintre victime au fost găsiţi bani şi documente aparţinând unui cetăţean italian, însă probabil că obiectele fuseseră furate. Poliţia italiană a identificat mai întai cele două cadavre aruncate langă linie: este vorba de Vasile Rebega, în vârstă de 39 de ani, şi de Nicolae Bărbulescu, în vârstă de 35 de ani. Amandoi erau cunoscuţi forţelor de ordine. A treia victimă avea 29 de ani şi tocmai primise avertisment de expulzare din cauza unor abateri. Toţi trei erau persoane fără adăpost. Circulaţia trenurilor a fost reluată abia la ora 2.30 dimineaţa, după o veritabilă desfăşurare de forţe la locul accidentului: ambulanţe, poliţie inclusiv cea feroviară, pompieri, criminalişti.
CEDO obligă Rusia să plătească oalele sparte de regimul din Transnistria

Marea Cameră a Curţii Europene a Drepturilor Omului a condamnat vineri, la Strasbourg, Federaţia Rusă pentru încălcarea dreptului la educaţie a unor cetăţeni care studiază în şcoli cu predare în grafia latină din Transnistria, regiunea secesionistă din estul Republicii Moldova. În acelaşi timp, Curtea a stabilit că Republica Moldova nu se face vinovată de violarea dreptului la educaţie în cele trei cauze, expediate în anii 2004 şi 2006, potrivit unui comunicat al CEDO. Curtea a obligat Rusia să achite 1,02 milioane de euro reclamanţilor (câte 6.000 de euro pentru fiecare din cei 170 de reclamanţi) în calitate de prejudicii morale şi 50.000 de euro în total pentru prejudicii materiale. Rusia consideră decizia CEDO "subiectivă" şi "motivată politic".

Timoşenko îl acuză pe Ianukovici că "o filmează" în toaleta spitalului

Fostul premier ucrainean Iulia Timoşenko, care ispăşeşte o pedeapsă de şapte ani de închisoare, l-a acuzat vineri pe preşedintele Viktor Ianukovici că a ordonat să fie filmată chiar şi la toaleta spitalului în care este internată. "Vreau să mă întorc la închisoare", a cerut Iulia Timoşenko într-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui Viktor Ianukovici, pe care ea îl acuză că ar fi ordonat "personal" supravegherea sa. Acest mesaj a fost citit presei de către avocatul său, deputatul Serghei Vlasenko. "Renunţ la acest aşa-zis tratament", a mai spus Iulia Timoşenko, care se află în spital din luna mai din cauza unei hernii de disc. Potrivit fostului premier ucrainean, camere de supraveghere ascunse sunt instalate în camera sa de spital sau în salonul unde se dezbracă pentru a fi supusă procedurilor medicale, dar şi la duş şi chiar la toaletă. "Aceste înregistrări video le primiţi zilnic", i-a reproşat ea şefului statului ucrainean. Declaraţia Iuliei Timoşenko survine după postarea pe internet a unui videoclip în care se poate vedea o femeie care-i seamănă deplasându-se cu un cadru şi făcându-şi exerciţiile pentru musculatură. Opozanta a confirmat vineri autenticitatea înregistrării. Serviciul penitenciar a precizat că a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili originea înregistrării video postată pe internet.

Succesul guvernării mature: Polonia investeşte miliarde de euro în armată

Polonia va investi 100 de miliarde de zloţi (24,3 miliarde de euro) în modernizarea armatei sale până în 2022, a anunţat ministrul polonez al Apărării, Tomasz Siemoniak. Polonia, fostă ţară comunistă cu 38 de milioane de locuitori, devenită membră a NATO în 1999 şi a Uniunii Europene în 2004, trebuie să-şi modernizeze rapid armata, unele din sistemele sale de apărare datând din epoca sovietică. Aceasta, în condiţiile în care, spre deosebire de numeroase ţări europene, a reuşit să rămână pe creştere de-a lungul crizei mondiale şi şi-a menţinut bugetul destinat armatei la 1,95% din PIB. "Vrem să cumpărăm sisteme de apărare împotriva rachetelor cu rază scurtă de acţiune", a declarat presei ministrul polonez, subliniind că acest proiect este complementar proiectelor NATO şi SUA. În următoarele săptămâni, Polonia va cumpăra 82 de drone, 70 de elicoptere multirol, un sistem de apărare pentru litoralul său baltic, submarine noi şi avioane de transport militar CASA, plus un dragor de mine, a precizat ministrul. În acelaşi timp, forţele armate se vor preocupa de modernizarea celor 128 de tancuri de luptă Leopard, de producţie germană, pe care le are în dotare.

Atentat cu ţintă precisă la Beirut: şeful serviciilor de informaţii ale Forţelor de securitate internă

Şeful serviciilor de informaţii ale Forţelor de securitate internă (FSI) din Liban, Wissam al-Hassan, a fost ucis în atentatul comis vineri la Beirut, a declarat o sursă guvernamentală pentru AFP. Generalul Hassan este un apropiat al lui Saad Hariri, liderul opoziţiei libaneze ostile regimului de la Damasc, şi era favorit la conducerea FSI în alegerile de la sfârşitul anului. Cel puţin şase persoane au murit şi alte 78 au fost rănite în atentat. Explozia provocată de o maşină-capcană a avut loc într-un cartier din estul oraşului Beirut, capitala Libanului. Mai multe clădiri au suferit daune în Piaţa Sassine din cartierul Achrafieh, iar un imobil a luat foc. Numeroase balcoane s-au prăbuşit, iar pe jos este plin de cioburi.

Yahoo! se retrage din Coreea de Sud

Sucursala Yahoo! din Coreea de Sud a anunţat vineri că îşi va închide operaţiunile din această piaţă, subliniind competiţia acerbă în care se află cu Google şi cu alţi rivali locali pe zona de publicitate pe mobil şi servicii online. Aceasta este prima ţară asiatică din care se retrage Yahoo!. Yahoo Korea şi-a început activitatea în această piaţă în 1997, este deţinută integral de compania americană şi are circa 200-250 de angajaţi. Serviciile online din portalul Yahoo! adaptate pentru această ţară vor înceta în luna decembrie. În piaţa sud-coreea, Yahoo! a eşuat în lupta cu jucători locali precum NHN Corp, Daum Communications Corp şi SK Communications Co. În luna iulie din acest an, la conducerea Yahoo! a fost numită Marissa Mayer, aceasta fiind a treia schimbare la şefia companiei în mai puţin de un an. Yahoo! este în continuare una dintre cele mai mari companii de tehnologie din lume, cu peste 700 de milioane de utilizatori pe lună la serviciile sale de e-mail, căutare web şi ştiri.

Cum îşi stimulează britanicii performanţele sistemului sanitar

Guvernul de la Londra s-a inspirat de la americani şi a impus ca medicii să fie revalidaţi la fiecare cinci ani pentru a-şi continua activitatea

Medicii britanici vor fi supuşi unei evaluări profesionale anuale, iar la fiecare cinci ani vor trebui să fie revalidaţi pentru a putea să-şi exercite în continuare profesia, a anunţat vineri guvernul de la Londra prin vocea ministrului Sănătăţii, Jeremy Hunt, informează Agerpres. Această măsură, ce va fi aplicată progresiv din luna decembrie, constituie cea mai semnificativă reformă a legislaţiei britanice în domeniul sănătăţii în ultimul secol. Pe baza rezultatelor evaluărilor anuale, Colegiul general al medicilor va decide la fiecare cinci ani dacă medicii mai pot să profeseze.
Guvernul de la Londra încearcă astfel să corecteze cunoştinţele "deficitare" constatate în cazul a 220.000 de medici şi să le ofere ocazia de a se perfecţiona acolo unde au înregistrat cele mai slabe rezultate, a explicat oficialul britanic. În opinia acestuia, cei mai mulţi dintre medicii britanici "au o activitate strălucită", dar performanţele a 0,7% dintre ei sunt sub aşteptări, procent pe care el îl consideră "semnificativ". Directorul Colegiului general al medicilor, Niall Dickson, a calificat această reformă drept "un moment istoric" şi apreciază că astfel va creşte calitatea sistemului medical.
În Statele Unite, contractul pe care un medic îl poate semna cu o instituţie medicală este pe o perioadă determinată, trei ani reprezentand deja lungă durată. Pe parcursul carierei, un medic susţine cel puţin un examen pe an pentru evaluarea competenţelor. Ratarea sau omiterea evaluării echivalează cu imposibilitatea angajării/ prelungirii contractului. Acest examen nu exclude pregătirea pentru obţinerea accesului în domenii adiacente.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.