Internațional

Miliardarii de azi lipsesc din Top 10 ai celor mai bogaţi oameni din istorie

Ziarul de Vrancea
18 oct 2012 2246 vizualizări
O estimare a celor mai mari averi deţinute de-a lungul istoriei de diverse personalităţi, prezentată de ziarul italian la Repubblica, arată nici unul dintre cei mai bogaţi oameni din vremurile actuale nu se află în primele zece poziţii ale acestui interesant clasament. Totuşi, Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft şi deţinătorul unei averi de 56 miliarde de dolari, intră într-un alt Top 10, al celor mai bogaţi americani din toate timpurile

1. Cel mai bogat om din istorie a fost Mansa Musa, suveranul statului african Mali. În mod paradoxal, această ţară este astăzi una dintre cele mai sărace din lume. Mansa Musa a domnit în jurul anilor 1300, iar averea sa ar valora la cursul din timpurile noastre 400 miliarde de dolari.

 

2. Amschel Mayer Rothschild (1744-1812), fondatorul dinastiei bancare - poate cea mai de succes familie din istorie, este pe locul al doilea, cu 350 miliarde dolari. "Daţi-mi controlul banilor unei naţiuni şi nu-mi mai pasă cine îi face legile", obişnuia el să spună.

FOTO:John Rockefeller.jpg

3. Cunoscutul industriaş şi filantrop american John Rockefeller (1839-1937) ocupă treapta cea mai de jos a podiumului: 340 de miliarde de dolari. Se spune despre el că, tanăr fiind, spunea că ambiţiile sale în viaţă sunt să adune o avere de 100.000 de dolari şi să trăiască 100 de ani.

 FOTO:Andrew Carnegie.jpg

4. Andrew Carnegie (1833-1919), locul 4 în top, cu o avere de 310 miliarde de dolari, a creat una dintre cele mai influente corporaţii din Statele Unite ale Americii, după care s-a dedicat acţiunilor filantropice. În 1901 şi-a vandut toate afacerile omului de afaceri american J.P. Morgan pentru suma de 480 de milioane de dolari, un record la acea vreme.

FOTO:  tarul Nicolae al II-lea.jpg

5. Nicolae al II-lea (1868-1918), ultimul ţar al Rusiei, a avut o avere estimată la 300 miliarde de dolari. Banii nu l-au salvat însă, nici pe el, nici familia imperială rusă, de la asasinarea de către bolşevici.

FOTOlocul 6 Mir Osman Ali Khan.jpg

6. Mir Osman Ali Khan, regele unui hanat indian pană în anul 1948, a fost mult timp singurul furnizor de diamante din lume, timp în care a strans o avere de 230 miliarde de dolari.

FOTO: M:ăpoliticăpoze externă1 noi 2012ă10octombrieăcei mai bogati oameni din istorieălocul 7 Wilhelm Cuceritorul.jpg

7. William (Wilhelm) Cuceritorul, a fost duce al Normandiei (1035-1087) şi rege al Angliei între anii 1066 şi 1087. Pană la moartea sa, adunase o avere care astăzi ar valora 229 miliarde de dolari.

FOTO: locul 8 Muammar al-Gaddafi.

 

8. Despre fostul lider libian (pană anul trecut), colonelul Muammar al-Gaddafi, se vehiculează tot mai des că ar fi fost deţinătorul unei averi de 200 miliarde dolari, dar cea mai mare parte a banilor nu a fost de găsit după uciderea lui de către rebeli, în septembrie 2011.

FOTO:locul 9 Henry Ford.jpg

9. Averea lui Henry Ford, inventatorul liniei de asamblare, echivalează în vremurile actuale cu 199 de miliarde de dolari.

FOTO: locul 10 Cornelius Vanderbilt.jpg

10. Americanul de origine olandeză Cornelius Vanderbilt (1794-1877) ocupă locul zece, cu 185 miliarde de dolari, avere obţinută prin investiţii în transport feroviar şi maritim.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.